25 let razvoja na področju varnosti...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ker je kinetična energija zmnožek mase pomnožene s hitrostjo na kvadrat?
smile-1.gif

Kje si pa polovico pozabil?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Varneje ni nujno, se pa pri trku Smarta sprosti neprimerno manj energije, kot pri trku S klase. Torej je lažje naresti varen lahek avto, kot varen težak avto.
smile-1.gif

Ogo

Vecinoma trkov se zgodi med dvema avomobiloma, tam pa ima tezji veliko prednost ce udari v lazjega

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glavni hec je v tem, da se pri trku dveh teles večji del energije prenese na telo z manjšo maso.

4 tonski Hummer in Smart ni debate, kako se bo izšlo. Smart bo palačinka.

4 tonski Hummer in Smart oba hkrati v steno je pa druga pesem. V bistvu bi osebno verjetno raje sedel v Smartu...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
jaz bi vseeno raje v večjem sedel... ima več prostora da energijo porazgubi kot kaki smart s 20cm haubo
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo kaj ko je mase točno toliko več za energijo trka, kot je je za absorpcijo energije
smirk-1.gif
.

Občutek je res boljši v večjem avtomobilu, trki v manjša vozila tudi... samo bližnja srečanja z betonom pa po mojem ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti kar v Smarta. Jaz raje zaupam materi fiziki in zdravi pameti. Sem kar raje v S-klasi, tudi ko se govori o drevesu.

Saj pojemke ob trku v drevo si zračunal, kajne?
grims-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hmm... čisto po pravici nisem razmišljal v tej smeri.

Školjka ti nič ne koristi, če ti 10+G raztrga notranje organe... Maš res
redface-1.gif
.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še v tisti Laguni na posnetku ne bi preživel, pa je bila kabina praktično intaktna, prednji prostor (velik) pa zgrobljen v nulo.

Zdaj pa daj v to drevo še Smarta, ki ima prednji prostor dolg praktično 0 cm.

V laguni ne preživiš zaradi odpovedi notranjih organov, v Smartu jih pa verjetno kar atomizira.
evil.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ker je kinetična energija zmnožek mase pomnožene s hitrostjo na kvadrat?
smile-1.gif

Kje si pa polovico pozabil?

Okej dodaj polovico. Kakšno je razmerje med maso in kinetično energijo? Se je kaj spremenilo s to polovico? Še posebej v matematiki razmerja kinetične energije Smart:Eklasa?
sprasujem se.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Še v tisti Laguni na posnetku ne bi preživel, pa je bila kabina praktično intaktna, prednji prostor (velik) pa zgrobljen v nulo.

Zdaj pa daj v to drevo še Smarta, ki ima prednji prostor dolg praktično 0 cm.

V laguni ne preživiš zaradi odpovedi notranjih organov, v Smartu jih pa verjetno kar atomizira.
evil.gif

To je klasičen problem modernih avtomobilov. Pojemek versus intruzija v potniško kabino. Velja pa le ena konstanta: HITROST UBIJA!

Ogo

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
To je klasičen problem modernih avtomobilov. Pojemek versus intruzija v potniško kabino. Velja pa le ena konstanta: HITROST UBIJA!

Nisi resen.
bonk.gif
Prosim, če nehaš širiti to LAŽ. Hitrost ni ubila še nobenega.

Ubijajo POSPEŠKI.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Nisi resen.
bonk.gif

Ubijajo POSPEŠKI.

Torej če se zaletim z 300 km/h v drevo je vse okej, če le sem do te hitrosti prišel z dovolj malimi pospeški. Kul stari.
nahrung002.gif

Ogo

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Nisi resen.
bonk.gif

Ubijajo POSPEŠKI.

Torej če se zaletim z 300 km/h v drevo je vse okej, če le sem do te hitrosti prišel z dovolj malimi pospeški. Kul stari.
nahrung002.gif

Ogo

Če boš drevo z avtomobilom odsekal, bo vse okej.
sprasujem se.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Glavni hec je v tem, da se pri trku dveh teles večji del energije prenese na telo z manjšo maso.

4 tonski Hummer in Smart ni debate, kako se bo izšlo. Smart bo palačinka.

4 tonski Hummer in Smart oba hkrati v steno je pa druga pesem. V bistvu bi osebno verjetno raje sedel v Smartu...
Po mojem je vsa debata malo zašla. V naslednjem linku si boste ogledali smarta zabitega v betonsko oviro z 70mph. Avto preživi in tudi potnika bi bila lepi trupli ker trka ne bi preživela zaradi razsutih notranjih organov. Tako da kaj ti pomaga še tak avto če pa TVOJA mehanika ne preživi

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
S tisto polovico ti nisem hotel nasprotovat, ampak te dopolnit.

Drugače pa ne razumem, kako ne razumeš fore pospeška. Ko se ti zaletiš, pride do pospeška.

Seveda da razumem, samo ti mene ne razumeš. In v principu gre za pojemek.
smile-1.gif

Poanta je v detajlu, da če hitrosti ne bi bilo, tudi tako visokega pojemka ne bi bilo (ob trku v drevo).
d055.gif

Ogo