Vsa divjačina je zanič .. napram ustrezno gojeni živali za meso. Recimo imaš namensko rejene jelene pa je meso med jelenom iz hoste (tistim za odstrel) pa "domačim" jelenom kot noč pa dan. Ni samo tekstura, je tudi okus. Primerjat bilokaterega jelena z govedino je pa spet kot noč in dan.
Glede poli salame, če bi jo delali iz ustreljenih kokoši bi moral odstranit znak s prečrtanim PB. Če sem kaj sovražil je pobiranje šiber iz gozdne perutnine (sploh ko je v vseh receptih obvezna začimba za vso divjačino brin -> sedaj pa ugotavljaj kaj je svinec in kaj brinova jagoda).
Pravilna priprava vse divjačine je klobasa/salama ali pa golaž, točno vemo kakšno meso gre tja noter. Recimo dobre mlade kravice (teletina) je škoda za golaž in zato pravijo da je boljša stara krava (kar ni res, samo težko narediš iz starega goveda dober zrezek). Več začimb daš zraven divjačine boljša je (da ne smrdi po naravnem vonju), kot pri ovci/kozi .. skratka sama vrhunska kulinarika.
Ritual konzumiranja lovske hrane je pa tudi lovski "zbor", tam se seveda najprej kaj krepkega popije, potem pa doliva vince da ko pride na vrsto golaž je itak odličen. Če je zelo dober (oz. je družba vesela) pa veliko jelena še isto noč napol prebavljenega pade nazaj v naravo (da imajo tudi mrhovinarji kaj za pojest). Tako da ekosistem deluje, jagri to res odlično poskrbijo.
Aja od malega sem futran z vsemi vrstami gozdnih živali tako da mi ni treba razlagat, moja subjektivna ocena je da je zanič. Če pa komu paše jest lisico ali pa jazbeca pa naj izvoli (baje ni daleč od medveda)!