200 medvedov bo šlo po gobe

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Meso medveda smrdi in je zanič, ponavadi lovci tega sploh ne konzumirajo, samo prodajo kot specialiteto v razne hoh gostilne. Še najbolj star jelen je boljši od medveda!;)

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Meso medveda smrdi in je zanič, ponavadi lovci tega sploh ne konzumirajo, samo prodajo kot specialiteto v razne hoh gostilne. Še najbolj star jelen je boljši od medveda!;)
Si prebral za seboj? zanič smrdljivo meso se prodaja kot specialiteto v hoh gostilne? tudi prav :)
bom moral vprašat enga jagra, če to drži..:D
Je pa res, da tako okusno ni, kot je Poli salama..:valjamse:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Medvedje tace naj bi bile dobre. Vse ostalo pa kot stara ovca pravijo.

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Zdej tko je, ce si vajen od majhnega poli salame in kekec pastete, ti valda medved smrdi. Smrdi ti ze normalna domaca govedina, ker si vajen pujsov s kostno moko in silazo futranih.
Medo je fajn uziten samo bolj temno meso je, specificnega okusa, vcasih malo trpko. Odvisno na kaksnega naletis. Naceloma pa mnjam. Hrbet, dušen... Meni dosti boljse kot gams ali bljak divja svinja. Pazi ne govorimo o salamah, klobasah pac pa mesu!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ok pol, sn ga vprašo- "Gatto, sn čul, da si jager..a je res medvedovo meso zanič?"
Gatto pravi: če ga pravilno pripraviš, je medvedovo meso zelo dobro in polnega okusa kot vsako divjačinsko meso.
Je pa res, da ni za vsak okus..ni dober oz. je zanič, če si navajen poli salame , pomfrija in maminih pohančkov.
Hvala, Gatto..
Ni za kaj, Gatto..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Vsa divjačina je zanič .. napram ustrezno gojeni živali za meso. Recimo imaš namensko rejene jelene pa je meso med jelenom iz hoste (tistim za odstrel) pa "domačim" jelenom kot noč pa dan. Ni samo tekstura, je tudi okus. Primerjat bilokaterega jelena z govedino je pa spet kot noč in dan.

Glede poli salame, če bi jo delali iz ustreljenih kokoši bi moral odstranit znak s prečrtanim PB. Če sem kaj sovražil je pobiranje šiber iz gozdne perutnine (sploh ko je v vseh receptih obvezna začimba za vso divjačino brin -> sedaj pa ugotavljaj kaj je svinec in kaj brinova jagoda).

Pravilna priprava vse divjačine je klobasa/salama ali pa golaž, točno vemo kakšno meso gre tja noter. Recimo dobre mlade kravice (teletina) je škoda za golaž in zato pravijo da je boljša stara krava (kar ni res, samo težko narediš iz starega goveda dober zrezek). Več začimb daš zraven divjačine boljša je (da ne smrdi po naravnem vonju), kot pri ovci/kozi .. skratka sama vrhunska kulinarika.

Ritual konzumiranja lovske hrane je pa tudi lovski "zbor", tam se seveda najprej kaj krepkega popije, potem pa doliva vince da ko pride na vrsto golaž je itak odličen. Če je zelo dober (oz. je družba vesela) pa veliko jelena še isto noč napol prebavljenega pade nazaj v naravo (da imajo tudi mrhovinarji kaj za pojest). Tako da ekosistem deluje, jagri to res odlično poskrbijo.

Aja od malega sem futran z vsemi vrstami gozdnih živali tako da mi ni treba razlagat, moja subjektivna ocena je da je zanič. Če pa komu paše jest lisico ali pa jazbeca pa naj izvoli (baje ni daleč od medveda)!;)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Generalno velja, da imajo rastlinojede živali dobro meso, mesojede pa zanič. Ker je medo vsejedec, je njegovo meso res lahko dvomljivega okusa.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ok pol, sn ga vprašo- "Gatto, sn čul, da si jager..a je res medvedovo meso zanič?"
Gatto pravi: če ga pravilno pripraviš, je medvedovo meso zelo dobro in polnega okusa kot vsako divjačinsko meso.
Je pa res, da ni za vsak okus..ni dober oz. je zanič, če si navajen poli salame , pomfrija in maminih pohančkov.
Hvala, Gatto..
Ni za kaj, Gatto..
Kolko si ga pa ti danes spil da se že sam sabo meniš?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik #9334

Enkrat sem nesel domov k mami lep kos divjega prašiča, ko je ravno tast imel koline. Ne vem, ali je bilo stegno ali hrbet.

V glavnem, mama se ga je lotila - kako se ga je lotila, pa ne vem. Ko se je to začelo peči v roru, smo vsi pobegnili ven iz bajte :norec: , groza kako je smrdelo, ko se je pekel.
Potem ko je bil pečen, je bilo pa tako dobro, da se ne spomnim primerjave. Le medtem ko se je pekel ... o_O

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Enkrat sem nesel domov k mami lep kos divjega prašiča, ko je ravno tast imel koline. Ne vem, ali je bilo stegno ali hrbet.

V glavnem, mama se ga je lotila - kako se ga je lotila, pa ne vem. Ko se je to začelo peči v roru, smo vsi pobegnili ven iz bajte :norec: , groza kako je smrdelo, ko se je pekel.
Potem ko je bil pečen, je bilo pa tako dobro, da se ne spomnim primerjave. Le medtem ko se je pekel ... o_O

Danes zjutraj, ko sem čakala bus za na šiht, je tako kot vsako jutro pripeljal mimo kamion z živimi živalmi. Me je pošteno stisnilo ob misli na to, kam se peljejo, precej bolj kot ob misli, kam se peljem jaz o_O. Masovna produkcija živali bi morala biti prepovedana. Vsak naj je tisto meso, ki si ga sam nalovi, oz. tisto, ki ti ga nalovi bližnji v zameno za kaj drugega. :p In živeli bi vsi v ravnovesju in srečno do konca živih dni.:cool:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Danes zjutraj, ko sem čakala bus za na šiht, je tako kot vsako jutro pripeljal mimo kamion z živimi živalmi. Me je pošteno stisnilo ob misli na to, kam se peljejo, precej bolj kot ob misli, kam se peljem jaz o_O. Masovna produkcija živali bi morala biti prepovedana. Vsak naj je tisto meso, ki si ga sam nalovi, oz. tisto, ki ti ga nalovi bližnji v zameno za kaj drugega. :p In živeli bi vsi v ravnovesju in srečno do konca živih dni.:cool:
:valjamse::valjamse::bonk:
izvoli kar začni s to prakso...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
V Ljubljani bi lahko od živali nalovili samo podgane.
Jih je pa precej. Okoli 1.5 milijona menda

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kako že gre tisto ... vegetarian pomeni v indijanščini "slab lovec" :norec: .
Potem bi jaz verjetno bil obsojen na runkelj, tisti mi pa ponavadi res ne pobegne. :valjamse:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ko bi podgan zmanjkalo bi se lotili mačk in psov kot... pripadniki plemena ki imajo težave z vključevanjem v civilizirano družbo