Težko-vsebuje tudi prašiča..da se ti zatakne
Si prebral za seboj? zanič smrdljivo meso se prodaja kot specialiteto v hoh gostilne? tudi pravMeso medveda smrdi in je zanič, ponavadi lovci tega sploh ne konzumirajo, samo prodajo kot specialiteto v razne hoh gostilne. Še najbolj star jelen je boljši od medveda!
Kolko si ga pa ti danes spil da se že sam sabo meniš?Ok pol, sn ga vprašo- "Gatto, sn čul, da si jager..a je res medvedovo meso zanič?"
Gatto pravi: če ga pravilno pripraviš, je medvedovo meso zelo dobro in polnega okusa kot vsako divjačinsko meso.
Je pa res, da ni za vsak okus..ni dober oz. je zanič, če si navajen poli salame , pomfrija in maminih pohančkov.
Hvala, Gatto..
Ni za kaj, Gatto..
Enkrat sem nesel domov k mami lep kos divjega prašiča, ko je ravno tast imel koline. Ne vem, ali je bilo stegno ali hrbet.
V glavnem, mama se ga je lotila - kako se ga je lotila, pa ne vem. Ko se je to začelo peči v roru, smo vsi pobegnili ven iz bajte , groza kako je smrdelo, ko se je pekel.
Potem ko je bil pečen, je bilo pa tako dobro, da se ne spomnim primerjave. Le medtem ko se je pekel ...
Danes zjutraj, ko sem čakala bus za na šiht, je tako kot vsako jutro pripeljal mimo kamion z živimi živalmi. Me je pošteno stisnilo ob misli na to, kam se peljejo, precej bolj kot ob misli, kam se peljem jaz . Masovna produkcija živali bi morala biti prepovedana. Vsak naj je tisto meso, ki si ga sam nalovi, oz. tisto, ki ti ga nalovi bližnji v zameno za kaj drugega. In živeli bi vsi v ravnovesju in srečno do konca živih dni.
S katero to točno?
izvoli kar začni s to prakso...