200 medvedov bo šlo po gobe

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj pa vem ... ko sem bil v vojski, je sosed (kake tri kilometre stran od karavle) ga dobil. Volk je bil na visokih tacah in rdeč ( :) ) . Je možakar rekel, da to ni domač volk (Črna Gora), ampak da se je moral priklatiti nekje iz Dinare .

V glavnem, volk mu je ponoči ubil konja, smo šli gledat tista rebra napol požrta. Naš tastar je rekel, da ga smemo ustreliti, če bi ga slučajno ugledali.
Sosed je tisti dan naredil okoli kadavra nekakšen labirint iz bodičastega grmovja ... pravo past - je rekel, da bo volk naslednjo noč prišel nazaj se futrat.

In res, drugo jutro je bil volk notri, možakar ga je ubil s sekiro, in sem ga potem šel gledat. Imel je rdeč kožuh ter čudno visoke tace.
Ga je odrl in nesel njegovo kožo v Titograd, kjer so mu izplačali nagrado, tako da je kupil novega konja, pa še ostalo mu je :D .

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kar se pa medveda tiče, smo pa jaz z mojo, ter brat z njegovo, šli taborit nekam v hribe, kjer sta onadva pravkar jerbala neko parcelo sredi divjine :D . Smo živeli tam en teden in se luštno imeli, ... potem je pa bila nedelja (v ponedeljek naslednji dan smo pa šli domov), in midva z bratom sva se namenila v bližnjo vas na en pir (kwa se pa to reče :valjamse: , zakwa so pa na svetu gostilne?).

Torej, nedelja dopoldne na Dolah, ... midva žuliva vsak svojega, zraven ob šanku se pa domačini menijo, kako da so zapazili medveda, da se je pojavil v soseski. Pa še rekel je eden: "Ja, pa tam so neki čudaki s šotori, mater so korajžni :p , itd ... ".
Midva sva to vse slišala, mislila sva si pa, da : "Ja, he he, to tule nakladajo zaradi naju! :D ). Ko sva prišla nazaj v tabor nisva puncam nič rekla okoli tega. Drugi dan smo itak spokali domov ...

Čez nekaj dni smo pa brali v časopisu, da so tam gor na Dolah pospravili medveda, nevemkoliko kil velikega ... :p . Dol padeš!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.083
-8.781
113
Prve slike sicer ne odpre ampak za drugo bi rekel da je to šakal ne pa volk.

Pa so šakali že prišli na Jelovico? Naj bi bili samo na jugu.
(sem pa tudi jaz najprej pomislil na šakala)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Mislim, da v zadnjih 150 letih ni poročil, da bi v Sloveniji volk napadel človeka. Tudi napade medvedov lahko prištejemo na prste rok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.931
113
pri taščici
Ograjo ze imamo, samo na obmocje med.ograjo in kolpo jih spustimo, pa sem preprcan da bo 200 medvedov brez orozja bolje vaovalo mejo kot pa nekaj tisoc vojakov in policajev

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sploh ni problem. Jaz točno vem, zakaj nisem lovc, ter zakaj imam flinte.
Da je pa luštno kdaj pa kdaj zalajat - pa itak vsi Flokiti v vasi vedo.