1% dohodnine komu, zakaj?

Ali namenjate do 1% dohodnine dobrodelnim organizacijam?

• Da.

Glasovi: 42 82,4%
  • Ne.

Glasovi: 9 17,6%

• Skupaj glasov
    51

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
Torej bliža se konec leta, ali podarite dobrodelnim organizacijam del dohodnine ali pustite državi?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Da. Vrtcevskem skladu za dodatne aktivnosti in da se pomaga otrokom, katerih druzine imajo vecje socilane stiske. To je max 0,3 po zakonu. Ostalo Rdeči noski n

• Všeč mi je
Reactions: gimi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.364
-2.871
113
Da, lokalnemu kulturnemu društvu.

seznam lanskih prejemnikov:

Najvišje na seznamu so s skoraj pol miljona rdeči noski . Bi rekel, da se 20 klovnov, kolikor jih premorejo, utaplja v denarju od dohodninske donacije, poleg še ostalih prihodkov.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in gimi

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Danes je kdo poslušal na valu 202 intervju s precednico društva prijateljev mladine moste?

• Všeč mi je
Reactions: tgrzan

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
789
884
93
Da. Lokalnim gasilcem, društvom in zavetiščem za živali ter raznim društvom rakovih bolnikov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.151
113
Danes je kdo poslušal na valu 202 intervju s precednico društva prijateljev mladine moste?

Tudi z neutrudnim odpiranjem oči javnosti in odločevalcem, da je revščina povsod med nami, da predvsem otroke močno zaznamuje in usodno razslojuje, je Anita Ogulin postala najbolj prepoznavna borka za pomoč otrokom iz finančno najšibkejših družin pri nas. V več kot 60 letih vselej prostovoljnega, nikoli plačanega humanitarnega dela je družbi podarila številne programe pomoči, soustvarila otroški parlament, bila pobudnica in soustanoviteljica kriznega centra za otroke Palčica, trdna opora neštetim otrokom v najhujših stiskah in mentorica ter zgled rodovom vzgojiteljev, prostovoljcev in humanitarnih delavcev, ki zdaj tudi poklicno prevzemajo njena bremena skrbi za druge. Čez nekaj dni bo naziv Imena leta na Valu 202 predala novemu izbrancu, sama pa se bo kljub bolezni še naprej razdajala drugim, predvsem otrokom.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.151
113
Najvišje na seznamu so s skoraj pol miljona rdeči noski . Bi rekel, da se 20 klovnov, kolikor jih premorejo, utaplja v denarju od dohodninske donacije, poleg še ostalih prihodkov.
Pomembno je, da ti odstotek dohodnine namenjajo ljudje, ki imajo veliko uradno prijavljenih prihodkov (in posledično plačujejo visoko dohodnino). Zdravniki spadajo mednje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.196
702
113
Če datoteko odpreš v excelu in izračunaš povprečje donacije dobiš precej zanimive podatke. Rdeči noski so nekje čisto v povprečju, je pa število donatorjev daleč največje. in to že nekaj let. Je zanimivo pogledat njihovo finančno poročilo.Nekaj let nazaj sem jim tudi jaz namenjal moj del, zdaj pa raje bolj lokalno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Verjetno vsak od nas nekaj prostovoljno dela v prostem času in pač nameniš organizaciji, kjer deluješ, ker lahko še najbolj gledaš, če se denar smiselno porabi.