Zwift

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.812
1.301
113
Evo, zadeva prišla, zmontirana, povezana, odpeljana tudi prva "furca". :zmaga: Zelo všečna zadeva, se veselim raziskovanja... :cheer: Zaenkrat se prebijam še čez tistih prvih 5 korakov/fur... Sem se pa zašvical fuŁ, bolj kot poleti zunaj... :eek:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.812
1.301
113
Ventilator bo obvezen, ja :zmaga:

Dokupiti pa moram še podlago, moja žal ni dobra, se je kar gubati začela... Je morda kdo zasledil še kakšno povezavo do cenejše "originalne"? SavageSam morda? :D

ozaz

Fizikalc
5. mar 2010
186
30
28
Tacx-ova zgleda enaka, cena še vedno kar visoka ~60e. Prvih nekaj dni sicer smrdi po gumi, in parkrat jo je treba prebrisati ima še nek masten film.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.584
1.335
113
jaz imam za podlago kos tapisona, ...lahko daš tudi karton za prostor kamor švic kaplje in vržeš po potrebi v smeti oz. menjaš.
Ni fancy , je pa praktično.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.699
565
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Vprasanje za poznavalce.

Kako se ZwiftRide obnese brez narocnine?
Povsem dovolj mi je/oziroma raje bi kolesaril sam. Recimo izberem traso (npr. vzpon iz TdF) pa to probam prekolesarit.

A kdo uporablja Zwift offline? Ali kaksna druga applikacija deluje v povezavi z ZwiftRide?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.812
1.301
113
Vprasanje za poznavalce.

Povsem dovolj mi je/oziroma raje bi kolesaril sam. Recimo izberem traso (npr. vzpon iz TdF) pa to probam prekolesarit.

A kdo uporablja Zwift offline? Ali kaksna druga applikacija deluje v povezavi z ZwiftRide?
Jaz še nisem tako daleč, da bi svetoval... Imam slabih 14 dni še "free trial"... Pa ne vem kaj bo potem zaklenjeno. Moram pa Wahoo aplikacijo naštudirat še potem, če je kaj koristna... Trenutno pač furam samo program Zwift na laptopu...

• Všeč mi je
Reactions: Evrokrat

corsol

Guru
11. mar 2010
3.584
1.335
113
Ah, bo kar original... Se bom odpovedal čikom in parim pirom, pa bo razlika pokrita. Jaz sem ga ruknil na starega Airexa, pa sem danes še lužico spodaj pridelal... :bonk:
names pirov in čikov lahko tud kaj drugega kupiš......npr. če imaš posebej prostor eno pametno recimo 55" TV.....ker to na laptopu gledat je živ obup(vsaj men).

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.812
1.301
113
Se strinjam. Tudi to bo v bodoče... Samo ne maram dejansko v kakšne prehitre nakupe, dokler zadeve res ne uporabljam v praksi nekaj časa in da vidim kaj dejansko rabim.

Sedaj moram recimo pogledati to, če obstajajo hibridna pedala za SPD-SL in superge. :valjamse:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.174
213
63
Evo, zadeva prišla, zmontirana, povezana, odpeljana tudi prva "furca". :zmaga: Zelo všečna zadeva, se veselim raziskovanja... :cheer: Zaenkrat se prebijam še čez tistih prvih 5 korakov/fur... Sem se pa zašvical fuŁ, bolj kot poleti zunaj... :eek:
Hej, si že dobro preizkusil? Kaj ti je všeč? Kaj ne?

Se ravno odločbam za nakup... trenutno je cena jurja.
Ali je potrebno kupit tudi nosilec za tablico?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.958
2.985
113
še v SLO - ampak komaj
Ne. Saj ne boš vozil po javnih cestah.

Jaz ga nimam - je pa res, da mi Rouvy (“nimam” za Zwift) laufa na TVju. Ampak ko imam kak easy trening mi tablica leži (TV) pred mano in se da gledati. Alternativno stoji zraven neko staro stojalo za rože, ki služi tudi za podstavek za tablico (in za kak dodatni bidon in “gel”). Bo pa verjetno za tiste, ki redno gonite “na tablico” smiselno nabaviti stojalo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.556
7.957
113

Treba je samo umret...
Jaz ga imam. Moj, kolikor vem tudi potem laufa app samo na tablici, jaz streamam na tv... Ko se maldici afnajo, tudi preko tablice... Zadeva je stabilna in meni zelo prav pride. A obstaja kaka druga aliexpress varianta ali kaj pondobnega, pa ne vem... Konc koncev stojalo na note... Vazno, da je na dosegu, ne trese in se da upravljat...

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.812
1.301
113
Hej, si že dobro preizkusil? Kaj ti je všeč? Kaj ne?

Se ravno odločbam za nakup... trenutno je cena jurja.
Ja, nekaj fur je narejenih. Sicer grem tudi ven, ko je še vreme... Osvojil ga še nisem...

Najbolj všeč mi je to, da grem nanj, ko se mi pač zahoče, ampak za to lahko uporabiš tudi kaj drugega...

Všeč mi je pozicija, všeč mi je enostavnost prilagajanja (uporabljata tudi žena in starejši sin). Jaz ga imam trenutno v dnevni sobi, poleg računalniškega kotička, tako da trenutno samo laptop prestavim na polico pred njim... Ja, nosilec za tablico je potrebno dokupiti. Meni zadošča laptop na polici in je pregledno. Lepo je razvidna tvoja moč (W), čas kolesarjenja, pulz, "razdalja", samo prikazovanje "naklona", ipd. Kvaliteta izdelave je super, tipke niso tako dostopne kot na cestaku, ampak kaj hudega ne rabim, oz. še nisem preizkusil. Oz. tu pač ni tako pomembno, če česa kaj ne pritisneš takoj. Sama "igrica" je super zastavljena (nabiraš čelade, majice, nogavice, kolesa,...). Jaz sem si pač to vzel vzel kot dopolnilo za slabe dni in ni hudič da si ne najdem urce in pol in vsaj nekaj odmigam. Plus, da sem zunaj letos 2x padel in se malo zamislil, kaj bom počel, dokler ne zacelim odrgnin... Vsega znotraj aplikacije še nisem raziskal, niti ne vem če bom vse... Imaš neke uvodne "treninge" za ugotavljanje zmožnosti, hkrati pa spoznavaš kako zadeva deluje. Imaš kar nekaj prog, med katerimi izbiraš. Lahko se furaš prosto po Wattopiji in si sproti izmišljuješ kam boš zavil... Imaš skupinske vadbe, katerim se lahko priključiš... Pač čas na tem mi mine čisto drugače, kot sem bil vajen v raznih fitnesih... Morda tu le ni takega razgleda kot tam... Pa BT zvočnik imam poleg, je kar soliden približen zvok vožnje ki posnema razne podlage, pa malo dogajanja v okolici slišiš, pa malo muzike, itd...

Kaj mi ni všeč, pa težko rečem. Morda sem recimo utopično pričakoval, da bom lahko izbral furo "Krvavec" in mi bo simuliralo teren. Pa ni da bi čisto primerjal s cestnim kolesom, je pa soliden približek (recimo 60%).

Če bi želel, z veseljem ponudim za probo (KR)... Tudi tuš odstopim, ker ga potrebuješ bolj kot če si zunaj...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.812
1.301
113
Sem se vmes malo poigral... Watti so od sina. Zanj še nimam senzorja za pulz, zato na zadnjem predogledu ni povezan in ni podatka za pulz v prvem.

Ko reč zaženem, povežem vse skupaj preko BT, tako da niti telefona/tablice ne potrebujem. Le program Zwift za WIN. Drugače pa potrebujete še aplikacijo Zwift Companion na telefonu/tablici, da povežete prvič vse skupaj. Z Garminom (Edge) še nisem povezal. Uporabljam pa Garminov pas za pulz. Za sina pa imam še starega od Sigme, pa moram najprej po nove baterije, da vidim, če dela...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.394
187
63
38
Vprasanje za poznavalce.

Evo, virtual shifting se da usposobit tudi na MyWoosh in drugih aplikacijah.

https://www.reddit.com/r/mywhoosh/comments/1jlzvyx

Mal telovadbe s povezavami, ampak dela. Jaz sem probal na Android tablici.

• Všeč mi je
Reactions: Evrokrat