Zvonovi

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.054
1.269
113
42
Mitzy mi smo 2 država v Evropi po Cerkvah na kvadratni meter.....
Kozarec jst sem isto v bloku ob Celovški in sm se tud mal že navadu na promet..razen rešilca...pa še od une cerkve sem oddaljen 200 m, jo vidm čez okn direkt in v nedeljo me vedno zjebe un zvonenje ******

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik pepy pravi:
ma kej jamrate .če živiš v bližini zvonika ali hrupa kot vi pravite,se tega navadiš.sam to vem.velikokrat sploh ne slišim več zvonjenja.

Jaz živim 300m stran od cerkve že celo življenje. In res VELIKOKRAT sploh ne slišim tega zvonenja. Samo ko pa se ob polnoči trudim zaspat, ga pa slišim VSAKIČ. in to vsake 15 min. Ravno toliko da te jebe v glavo.

Medtem pa seveda če bi trikrat prenaglas zalajal naš pes bi bila pa policija na vratih v roku desetih minut.

BMK kdo zvoni. Ob polnoči pa res ne potrebujem žvenklanja. Takšnega ali drugačnega. Še manj pa me zanima koliko je ura.

Citat:
Uporabnik pepy pravi:
ma kej jamrate .če živiš v bližini zvonika ali hrupa kot vi pravite,se tega navadiš.sam to vem.velikokrat sploh ne slišim več zvonjenja.

Ne igra vloge, jaz živim celo življenje v bližini in mi gre še vedno na qrac. Medtem ko železnice (ki lahko dejansko kaj naredi zame) sploh ne slišim.

To zvonenje je kot da bi te nekdo šamaral po temenu.

"""Odraz žalitve in verske nestrpnosti

Citat:
je skrunitev blagoslovljenih in maziljenih zvonov in oviranje prazničnega bogoslužja. Dogodek so ljudje, zlasti verni, doživeli kot odraz žalitve in verske nestrpnosti. Tako dejanje lahko obsodi vsak, ker vodi v rušenje sožitja, na katerem temelji naša družba.

uf-1.gif
Jaz nočem živeti v takšnem hrupu, meni se to ne zdi nikakršno sožitje. Če želite sožitje se držite zase in vse svoje nebuloze prav tako zadržite zase. Če lahko vi temu pravite žalitve in verske nestrpnosti (kar seveda je), potem nekaj ukrenite da vas ljudje ne bodo več gledali postrani - npr. UGASNITE TO RAZBIJANJE

Jaz zvonenje sprejemam kot direktno žalitev mojega intelekta, torej kakšna kršitev je to?

To je napad na moj spanec, kršenje temeljnih človekovih pravic do izbire oz. neizbire religije. Kam podam kazensko ovadbo?

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
na srečo v šiški ne slišim nobenih cerkvenih zvonov, upam, da se tud od džamije ne bo nč slišal

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem bral vse, samo tisti post pod mojim, ki pravi, da se na zvonenje navadiš.
no temu ni tako. in je tudi dokazano. ti samo na zvonenje ne ragiraš. ne navadiš se. možgani ga registrirajo, posledično je počitek slabše kakovosti, podnevi pa življenje nasploh.

dokazano je, da hrup, luči, ki smo se jih navadili živijo v naši podzavesti in motijo ritem telesa, obremenjujejo živčevje in možgane. samo mi ne reagiramo.

podobno je če te recimimo maltim ko konja. en emsec boš pšizdil stokal, pol boš tih. sam to ne pomeni da mlatim slabše, da manj boli, samo 'navadil si se'. si pa alhko prepričan, da s eorganizem, recimo ledvice ne morjo navadit na udarce.

kako je s to navado sem opazil tudi sam, ko smo s eiz mesta, ljubljane, preselili na ta naš čudoviti hrib. hrib kjer ni ne motorjev, kaj šele skuterjev, redko avti, sem ter tja sprehajalci. prvi mesec je bolela tišina. srno sem prvič videl pred bajto, ko sem se v spanju zbudil zaradi njenega korakanja po asfaltu. prej sem se v lj zbudil, če je reskdo nažigal moped pod okno, odprl okn, mu ejbal mater in ga vprašal a počaka, da pridem dol.
pa smo bili letos na dopustu. dve noči smo spal ob prometni cesti. spal sem nič. bi bilo bolje, če bi ga šel ven pit do jutra

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
hec je v tem, da še pred nedavnim, recimo eno generacijo, je 90% ljudi hodilo v cerkev in so javno oznanjanje bogoslužja seveda tolerirali. Sedaj je procent obrnjen in ni pravega razloga za motenje miru 90% množece zaradi idej 10% manjšine.
****ok, tlele sem filozofsko napletal in se seveda zapletel****
bistvo je povedano.
Če bom hotel vedet koliko je ura, se bom že pozanimal. Če bom želel prit na neko bogoslužje, se bom že pozanimal. Tisto zvonjenje bom pa že potrpel, le naj ga nekoliko zmanjšajo, da bo znosno.

lp

Sej zaradi tega, ker vedo da umira (vsaj pri nas) so ga (banda, kjer se ni mešala cerkev v politiko in kontra
bonk.gif
) z zakonom zaščitili in ni motenje javnega reda in miru.

Bojijo se, da bodo ljudje prenehali nositi denar za poslušanje pravljic in manipulacije, pa je treba spodbudit ponovno širjenje božje besede.

Sej bo, počasi ampak bo. Ne vem kako cerkev spodbuja izobraževanje, ker z vsakim izobraženim izgubi par vernikov.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa saj v času komunizma ni smel nihče v cerkev.
evil.gif

Problem "pojačanja" tega nabijanja je verjetno tudi sodobna tehnologija. Prej se je moral it mežnar obešat na štrike, zdaj pa dela to elektrika. Za posebne priložnosti (pogrebi itd.) pa imajo gospod župnik v žepu daljinca in lepo izberejo željeno melodijo.
priden.gif

Mater ko sem začel delat bajto nisem vedel kako nabija lokalna katedrala, ker na vasi ima far neke male zvonce.
bonk.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
vsi se boste cvrli v peklenskem ognju, peklenščki vas bojo zbadali z vilami( bolj ostrimi, ki jih ma patriot za seno) mi vas bomo zveličani gledali z puhastih oblakov
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
aja..nekaj premišljujem..hm, še rajši bi bil musliman-ker če junaško umreš, te baje v paradižu čaka 99 devic ..slin, slin-grem zdejle enga zadavt
10.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

kako je s to navado sem opazil tudi sam, ko smo s eiz mesta, ljubljane, preselili na ta naš čudoviti hrib. hrib kjer ni ne motorjev, kaj šele skuterjev, redko avti, sem ter tja sprehajalci. prvi mesec je bolela tišina. srno sem prvič videl pred bajto, ko sem se v spanju zbudil zaradi njenega korakanja po asfaltu. prej sem se v lj zbudil, če je reskdo nažigal moped pod okno, odprl okn, mu ejbal mater in ga vprašal a počaka, da pridem dol.
pa smo bili letos na dopustu. dve noči smo spal ob prometni cesti. spal sem nič. bi bilo bolje, če bi ga šel ven pit do jutra

Zanimivo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Kolikor sem bral sta bila dva.

Ni mi pa jasno kje je oni našel šoder če pa tebe zbudi tapkanje srne po asfaltiranem dvorišču.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Hm, razen ob nedeljski maši zvonenje v naši cerkvi ne traja dlje od 2 minut, tisto zvonenje ob uri oz. na vsakih 15 minut je pa konec v nekaj sekundah. Pravi fanatiki ste v enih koncih
smile-1.gif
Saj teroristi tudi razstrelijo le par ljudi vsake tolko cajta.
Pravi fanatiki ste eni, ko jih kritizirate.

"Prav je, da mi gre slabo. Ker sem Slovenc. Drugače ne more biti" ?

Citat:
Jaz živim 300m stran od cerkve že celo življenje. In res VELIKOKRAT sploh ne slišim tega zvonenja.
Saj židje proti koncu sploh več niso čutili trpljenja.
Celo pogrešali so taborišče, potem ko so jih osvobodili.
A to pomeni, da je njihova usoda bila OK (obdobje v taborišču) ?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
cesta je asfalzna, sej smo v sloveniji, ne na brdovitom balkanu.

dvorišče je zaenkrat še pesek, ker nisem dal tlakovcev itd. zakaj?. da če fentam psa, ki mis erje, akekag domobrana, komunista, firbca itd, da mam kje zakopat brez večjih posegov. trave menda ne bom razkopaval.

sma teb tko dost stvari ni jasnih. pa ne takih znastvenih ala adam in eva in kako [censored] zgubi nedolžnsot, ampak take, povsem vsakdanje.