Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A se komu ne dela Mini blagajna? Ze vceraj ni slo.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na koncu bo vseeno inšpektor imel daljšega. Pametnjakovič pa stroške. Oblast izhaja iz predpostavke, da smo državljani oz. privatniki apriori goljufi in utajevalci. No, roko na srce, nekateri se zelo trudijo to tudi dokazovati. Žal nobeden (ali jih je zelo malo) ni čist, da bi lahko dokazal načrtno zmoto in maltretiranje organa...
žCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
http://www.zurnal24.si/na-milijone-racunov-za-nic-evrov-clanek-264419
Naj povem da sem bil letos pri 4 zdravnikih. Nazadnje vcerau na sistematskem z otrokom. Racuna nisem dobil niti pri zobarju, niti kasneje pri zdravnici. Ce so ze dve soli hkrati naročili na pregled (naroceni za ob 12, domov prisli ob 5, starsi smo bili dolzni spremljati otroke) bi jih tukaj "po zdravju" vprašal. Tako bi najbrz prisel domov sele ob 7 zvecer.
Ceprav se mi zdi to totalna bedarija, ce sem posten.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ker smo glih pri zdravstvu... Kdaj je pravi čas za izdajo računa v lekarni?
Sedaj ko so "letni recepti" (ne vem kako se pravilno reče) za zdravila, samo prideš v lekarno vsak mesec in prevzameš zdravila.
Konkreten primer temelji na enih relativno dragih zdravilih. Pridem v lekarno po ta zdravila in zaposlena gleda v računalnik in vsa zamišljena: "ja pa sej ste jih že prejšnji teden prevzeli... Ja tako piše tu.... poglejte v sredo prejšnji teden ste jih dobili....."
In potem kar naenkrat druga uslužbenka: "a ja to je za xxx. To so ona draga zdravila... Veste to mi fakturiramo naprej, da zavarovalnici začne tečit valuta, ker drugače predolgo čakamo na denar..."
Ne vem... a je to kul?
Meni se zdi nekako logično, da se račun izda plačniku storitve, torej ZZZS in ustrezni zavarovalnici DZS. Če je pa potrebno kaj doplačati, pa seveda račun prejme tudi pacient.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
žCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
http://www.zurnal24.si/na-milijone-racunov-za-nic-evrov-clanek-264419
Naj povem da sem bil letos pri 4 zdravnikih. Nazadnje vcerau na sistematskem z otrokom. Racuna nisem dobil niti pri zobarju, niti kasneje pri zdravnici. Ce so ze dve soli hkrati naročili na pregled (naroceni za ob 12, domov prisli ob 5, starsi smo bili dolzni spremljati otroke) bi jih tukaj "po zdravju" vprašal. Tako bi najbrz prisel domov sele ob 7 zvecer.
Ceprav se mi zdi to totalna bedarija, ce sem posten.
Ko sem še delal na koncesijo (v času, ko še ni bilo davčnih blagajn) smo račune, kjer je bil za stranko znesek 0 eurov (vse krito iz zavarovanja) tiskali v eni verziji, za knjigovodstvo, stranka računa ni dobila.
Če je bilo karkoli za doplačat (od 1 centa dalje), se je račun tiskal v dvojniku, en za stranko, drug za knjigovodstvo.
Kako imajo sedaj z davčnimi rešeno pa ne vem.