Zvonovi

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Sobota, dan ko lahko malce dlje poležiš v postelji, pa te ob 7h zjutraj brutalno zbudi neprekinjeno zvonenje z zvonovi (vsi vemo s katerimi) in to celih 14 minut
crazy1.gif

In zdaj me zanima: je to lahko obravnavano kot kršenje javnega reda in miru?
grims-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ja, al pa če ti celo noč v okno šajnajo lučke na novo odprtega trgovskega centra - tistega, ki je na pol poti med prejšnjima dvema... Ampak, a se ti je to prvič zgodilo? Al si se ta teden kam preselila?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Mitzy
Ti ti zvonovi pa kar 14 min zvonijo, predlagam ti par rešitev:
1-to je najmanj za ustrelit cerkovnika - lahko da boš kot zagovornica starih exikutorjev dobila kak popust pri naročilu
2-al pa vsaj za tožbo - ker so te zmotili pri jutranjem sexu pa nisi doživela orgazma zaradi qrca ampak zaradi jeze
3-lahko naročiš podiranje zvonika - tudi tu bi imela kak popust tako kot pri točki 1
4-lahko tudi vložiš predlog zaradi "smetenja" okolice z hrupom - če boš počakala da bo Cerarca sper na tožilstvu ti bo uspelo
5-lahko pa predlagaš da se cerkev in zvonik prestavi na lokacijo nekam sredi gozda kjer te ne bo motilo - samo medvprašanje ali nisi vedela da v cerkvah tudi zvonijo ko si se preselila.
S tvojimi odpiranji te teme me spominjaš na ljudi ki so se hvalili kako poceni in ugodno so dobili stanovanje ob avtocesti potem pa so solili pamet svetu kaka krivica se jim godi ker morajo trpeti tak hrup in onesnaženje -sic !!!!!?????
Lp
r

Ps
Pri pritoževanju čez zvonenje pa premisli o sistemskemu reševanju problema - predlagaj da se min 50% slovencev (pisano z malo začetnico ker po tvojem nismo vredni enakih pravic kot ostali) prisilno izseli iz Slo - najbolje kar v Saudsko arabijo kjer nas bodo po kratkem postopku prevzgojili v muslimane, in kot taki ne bomo motili tvojih sobotnih in Bog ne daj nedeljskih ali prazničnih meditiranj. Mitzy Mitzy - zamisli se nad tvojo nestrpnostjo - pa ne mi zopet kako otrok trpi zaradi vsega tega.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Joj, dušni pastir te kliče na jutranjo seanso, ti pa ležiš
10.gif

Sicer pa v moji okolici ni nobenega zvonenja. Te povabim, da pri men prespiš kakšno noč in nato lahko še cel dan v postelji ležiš
grims-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Sobota, dan ko lahko malce dlje poležiš v postelji, pa te ob 7h zjutraj brutalno zbudi neprekinjeno zvonenje z zvonovi (vsi vemo s katerimi) in to celih 14 minut
crazy1.gif

In zdaj me zanima: je to lahko obravnavano kot kršenje javnega reda in miru?
grims-1.gif

Če sem malce zloben:

Kdo ti je pa kriv, da ne morš normalno vstat ob normalni uri? Verjetno te motijo zvonovi,ker so CERKVENI ...
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne razumem čisto točno, zakaj sploh postavljaš tako vprašanje...

A ni že kar preveč očitno, da so verska čustva (in vse s tem povezano) pred ustavo, človekovimi pravicami in zakonom o motenju javnega reda in miru? Pač 21. stoletje, ki je na nek način še vedno srednji vek...

Pač čepke v ušesa in si misli svoje...

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Do sedaj mi je najbolj konstruktiven predlog podal brojko
grin1.gif
Anybody else?

In potem še dobimo iz vaške cerkve obvestilo, da rabijo nov zvon in da pride cena 100 EUR na krajana, če pa "podariš" več kot 1000 EUR, bo tvoje ime vgravirano na zvonu. Mamljivo
hysterical-1.gif

Po enem letu še vedno razbijajo na star zvon.
evil.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj takega posnemi z interneta pa ful naglas na zvočnike na okno v smeri Meke:

Sva na istem.

Vsako polno uro odbije tolikokrat kot je ura (super za slepe in neizobražene, ki ne znajo gledati na uro)

15min čez polno uro odbije 1x, 30min čez 2x, 45min čez 3x (seveda v neki melodiji, da ne zamešaš s polno uro (spet za slepe in neizobražene, ki ne znajo gledati na uro))

15min pred vsako mašo jasno da zvoni kot da je zadnjič (opomin da imate le še 15 min da skočite do bankomata), ob začetku maše seveda še enkrat (pripravite 20€ bankovce) POZOR............ZDAJ!

Potem pa jaz kosim travo ob nedeljah med kosilom
evil.gif
Dobr nam je postlal Janša.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi mene moti zvonjenje CERKVENIH zvonov. Ok na vasi je to del kulture, v mestih ma tega nič ne rabimo. Ovčice že vedo kdaj morjo it na pranje možganov
evil.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ja pa kaj še, sam fehtat znajo ti farovži. Ovčice pa vse naivne in jim ob nedeljah in ob mašah polnijo proračun. Naj raje oni tebi nakažejo 100 EUR mesečno, k moraš poslušati to cerkveno nabijanje.
evil.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ma dej kaj jamraš. Si zdej vsaj dobila po nosu ko si mene zajebavala da živim na selu.

Nasvet: Kar navadi se.... tako zgleda na vasi ko ti cerkev nabija po glavi.
Jst sm se že pred leti zanimal kako odpraviti to nadlogo in sem dobil nekaj informacij, sam bom tolk zloben da ti jih ne bom dal
tongue-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Ja, al pa če ti celo noč v okno šajnajo lučke na novo odprtega trgovskega centra - tistega, ki je na pol poti med prejšnjima dvema...

Tale TUŠ svetlobno res onesnažuje nenormalno. Zjutri ko se peljem na šiht lahko pred rondojem pri mercu berem napise na svetlobnih tablah trgovin (kolikor jih vidim prebrat
smile-1.gif
)

V posmeh vsem predpisom o javni razsvetljavi, ki kao ne sme več svetit navzgor NIČ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
To ni nič.
Sem 15 let živela pri glasbeni šoli, ki ni imela nobene izolacije -> celo jesen in pomlad so nažigali pri odprtih oknih od 7h do 21h. In to ne kakšnih lepih melodij, pač pa ene in iste akorde n-krat, dokler niso bili prav odigrani,... Več hkrati (ker seveda poteka več individualnih ur hkrati). Poleg dretja pedagogov (kdor je hodil v kakšno resno glasbeno šolo, že ve, o čem govorim
evil.gif
).
Aja - daleč najbolj fino je bilo poslušati kobinacijo pihal, klavirjev in violin, ki se sliši približno tako melodično usklajeno kot kakšna ultra moderna simfonija.
crazy1.gif

Človek postane gluh (tisti, ki hodijo na glasbeno akademijo točno vedo, o čem govorim). in danes, ko živim na vasi, se moram prav pomatrat, da slišim tisto melodično cerkveno zvonenje.

Je pa to del tradicije. Del nas. Ko živiš v tujini, ti kar manjka nekaj takega, domačega.

BTW - Sposobnost vklopa selektivne gluhote še danes s pridom uporabljam v določenih medčloveških odnosih....
grims-1.gif