Zviti in zlomljeni v centu Lj. !...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Ja, tm parkirajo poslanci pa mislijo da majo ti keš
tongue-1.gif

JAz samo čakam, kdaj bojo pod nos namesto rok začeli tiščat mobilne POS terminale
crazy1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
...Lansko leto sem malical v bifeju ob ljubljanski tržnici. Noter je stopila (slovenska) mamca in boječe vprašala, koliko stane jota. Mislim, da je bila jota okoli 450 Sit. Upognila je glavo med ramena in se pobrala. Očitno ni imela toliko...
Še danes mi je žal, da ji nisem plačal tiste jote in ji dal denar še za tri...
...

Za take ti je res hudo. Pa ko brskajo po kontejnerjih. Včasih - ko maxijeva menza še ni bila prenovljena - si velikokrat videl kakšnega starčka, ki se je usedel poleg skoraj polnega pladnja, ki ga je zavrgel bonovski študent, malo pogledal okoli, potem pa začel jesti.

Ja, hudo je, ko vidiš ljudi, ki se na starost tako težko preživljajo.
(pa še večina jih je zelo bolnih).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Ja res ti je hudo za takimi, eni so ob starosti ostanali brez doma, spet so eni brezposelni, ženske brez denarja, ker jim možje zapijejo vso socialko in še so primeri.

Ko pa vidim kakega črnega pa mi lasje gredo pokonci.

Treba se pa je zavedat da sta v Evropo prišli Bolgarija in Romunija, in kot kaže ti niso samo berači, ampak so vsiljivi prodajalci lažnega zlata, prefinjeni tati, ponarejevalci/kradljivci bančnih kartic, skratka zviti kriminalci, ki jim žal naša policija še ni stopila na prste.

Se bodo mogli naši plavi naučit če kaj več kot pa kasirat za 5km/h prekoračitve.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Heh, v Romuniji je bilo v "zlatih" časih baje 300.000 sodelavcev Securitate, pa se mi zdi da niso vsi urejevali arhivov
smirk-1.gif

Vsa ta banda je zdaj brez dela in gospodarja in je pljusknila na zahod...ne bo nam lahko.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:

Ne vem, men je ful nerodno, ker po eni strani sem dobričina in bi človeku rad pomagal ter z veseljem dal kakšen cekin ali dva, vendar mi po drugi strani pamet pravi, da bom s tem samo še poslabšal zadeve oz. bo dejansko več škode kot pa koristi od tistih par cekinov....

Podpis.

Give man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish and he will eat everyday.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, zdajle v centru Ljubljane, pred knjigarno Konzorcij... sredi ceste napol kleci napol sedi ena decva, roke sklenjene kot pri molitvi... v 10 minutah, kolikor sem cakal na bus, niti ena oseba ni dala nic v loncek. edino en z berglo in da tezko hodi (ravno tako Rom) je sepajoce sel mimo... pa opazil sem, da drugace sepa, kot ponavadi (tiste, ki veliko hodite skozi center, veste koga mislim).
no, pa ni mi to dvignilo pokrova...pokrov mi je dvignilo to, da je sel mimo en tip, pocepnil k njej in rekel, ce lahko slika in da da 10 evrov... decva pa ni bla za... zelo interesantno... no, ravno ko sem zacel vleci ven svojo masino, da bi naredil konkretno fotko, je pa bus prisel... tko da, naslednjic definitivno fotknem... samo iz firbca, kaj bo...
wink-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Včeraj se je lepo videlo kako znamo držati skupaj in za svoje. Vse to so dejstva, da smo Slovenci pridni in delovni. Cigani in drugi pa samo kradejo. 100.000 € zbranega v 2 urah je res dosežek. Sploh pa me je danes razveselilo, ko slišim kako se podjetja odpovedujejo svojim piknikom, prireditev in darujejo denar raje za nesrečo. Predvsem so začeli ponavljati in obveščati trans. št. po radijih (vsaj tu na Obali), Harvey Norman je odpovedal današnjo roj. zabavo in namenil bo 2 € od vsake prodane stvari za nesrečo. Da ne omenim vseh večjih firm z vložki okoli 10.000 € in več. Pohvale vredno!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dejstvo je, da slovenska podjetja in njihovi direktorji imajo čut za socialo in osnovno družbeno odgovornost.
Mobitel bo samo v dveh dneh skupaj doniral 180.000 EUR, nekaj za neurja, nekaj za maturante. Seveda bi lahko lepo živel tudi brez tega in bi ostalo malce več dobička.
Ko bodo tukaj Nemci (ali kakšni Avstrijci) donacij ne bo več. Žal je tako in tega se morajo zavedati tisti, ki neumorno podpirajo prodajo najboljših slovenskih podjetij tujcem.

Kot da bi Nemci prodali Deutsche Bahn ali Deutsche telekom. Ali pa Avstrijci Telekom Austria. Vse tri družbe so v dobršni državni lasti. Raje kupujejo na tujem kot da bi bile same prodane tujcem. Le pri nas velja logika hlapcev, da je treba imeti tujega gospodarja.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ko smo že pri mobitelu... je sponzor zlatim maturantov in vsak od njih dobi telefon samsung x680 v vrednosti 200€. telefon pa nima realne cene niti 100€.
jezen.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:

ko smo že pri mobitelu... je sponzor zlatim maturantov in vsak od njih dobi telefon samsung x680 v vrednosti 200€. telefon pa nima realne cene niti 100€.
jezen.gif

Zatelefonirali bodo pa toliko, da se mu bo ta darežljivost povrnila že v parih mesecih.
smirk-1.gif

Saj je lepo, če kdo daruje (tista o zobovju šenkanega konja). Me pa vedno zbode, ko se poleg tega daru na debelo svetijo še logoti podjetij. Ki računajo zelo preprosto - sekunda reklame na TVju stane toliko in toliko, znašli se bomo pa v šodru ostalih reklam za skrete, praške in vložke. Damo malenkost več in dobimo dve minuti v prime timu v novicah, brez nadležnih vložkov, pa še plemeniti izpademo (četudi v resnici sploh nismo).

Pravo darovanje je anonimno in iz lastnega žepa (manager je 100% lastnik firme). Ker nima nobene skrite računice in je direkt iz žepa tistega, ki se o darovanju odloča.

Takih pa med našimi podjetji ni preveč veliko.

A kot rečeno - šenkanemu konju se ne sme preveč gledati v zobe. Sicer lahko ostaneš brez njega.

Pa konec off-a z moje strani.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Pravo darovanje je anonimno in iz lastnega žepa (manager je 100% lastnik firme). Ker nima nobene skrite računice in je direkt iz žepa tistega, ki se o darovanju odloča.

Eh... če kdo recimo ob večjih katastrofah izrabi donacijo še mal za samopromocijo me sploh ne moti. Važno da je denar, pa da se bo zadeva normalizirala. Itak pa vsak pr seb ve kolk je "dobrodelen"...

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Jeb*** romuni, bolgari, zkaj so jih spustil v EU, da zdej tezijo pa fehtajo povsod. Sej mamo dost domacih klosarjev, zdej majo nasi klosarji konkurenco, romuni so zadovoljni za par centov
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
rolleyes-1.gif

zakaj že

Ne rečem da niso potrebni pomoči, tudi v posočju so bili pred 9 leti potrebni in mislim da so nekateri še vedno in bodo še nekaj desetletij v dolgovih, medtem ko se je denar namenjen njim obražal in zgubljal nekje v keniji al kje že
Bi pa ubili dve mhi na en mah če bi bil piknik v železnikih, vendar ga zaradi same rezervacije koče... aha se mi ne da več razlagat pa ...
bonk.gif