Zviti in zlomljeni v centu Lj. !...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja.

Ker se splača fehtati pri nas.

Odkar smo dobili euro, je ta pojav migracije beračev iz ostalih Eu držav (Romunija, Bolgarija,...) sploh eksplodiral.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jebemosunce sem že živčen od teh slik
jezen.gif

Kje so zlati časi YU-policije, v kiblo pa v gmajno pa batine
10.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Teli, ki sedijo in "normalno" prosjacijo mene ne motijo. Pac ce mu hoces dat mu das, ce ne pa ne.

Druga zgodba so pa tisti, ki neutrudno morijo in si ne dajo nic dopovedat. Enkrat sva z bratom hodila po mestu, je prisla neka taka in zacela zgodbo o ne vem cem plest...ji da brat 5 eur, potem je pa kar zacela morit da gremo na bankomat in da naj ji dvigneva 200 eur
crazy1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Meni pa gredo najbolj na živce ravno tile na sliki; romuni, ki organizirano beračijo in ta na berglah je samo ena od zvijač, ki jih uporabljajo. Mam doma mail, ko en prosjači na vozičku, potem se vstane, voziček spoka v mečko in se odpelje
bonk.gif
teh klečečih pa je v mariboru že en čas precej

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Meni je pa kul, če kaj špilajo. Če je ok, jim še kaj pustim. Tele pa enostavno ignoriram. Mi gredo pa na k... tisti, ki ti kao najdejo prosto parkirno mesto. Nalašč grem na drugega.
evil.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Meni je pa kul, če kaj špilajo. Če je ok, jim še kaj pustim. Tele pa enostavno ignoriram. Mi gredo pa na k... tisti, ki ti kao najdejo prosto parkirno mesto. Nalašč grem na drugega.
evil.gif

Je to neka nova fora?
confused-1.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
evil.gif

Je to neka nova fora?
confused-1.gif

Ce se na parkiriscu pri maximarketu hoces izognit najedanju, da mors kupit eno knjigico...potem je ta fora kr v redu
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
344
83
Kras
www.mtl.si
Ne vem, če je nova. Javni free parking in potem ti na veliko maha, tu je pa fraj
cheer.gif

Sem pa to prvič v Trstu od črnca doživel. Pa parking je bil za plačat.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sam pol je kriza, ker ti avto tam pustiš na milost/nemilost "klošarja".
Danes sem na Čopovi videla dve "temni" in policijo. Ne vem sicer, kaj je policija hotela samo zgleda niso prišli po glazbeno željo.
Za maxijevo parkirišče je pa najbolj bedno, ko ura stane 1,70 € in potem se pri taki tarifi tam ubadaš s težaki. Parkirajte v kleti in ne bo teh težav.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kaj če bi zatežila na blagajni, da naj te klošarje spravijo stran? A plačaš samo par m2 precenjenega ljubljanskega asfalta ali tudi kako storitev zraven, recimo osnovno varovanje vozila?

Drgač bi blo za moje živce bolš, da takih tem ne bi bral..
jezen.gif

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Mam doma mail, ko en prosjači na vozičku, potem se vstane, voziček spoka v mečko in se odpelje
bonk.gif

Dobra fora, ni kaj...
aplauz.gif

Pa tudi znamka avtomobila je ravno prava.
Tudi sam opažam, da se je od uvedbe tudi pri nas močno povečalo število beračev!?!
13.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

a ni tako da po novem zakonu o javnem redu in miru je nadlezno prosjacenje kaznivo?

kje so milicniki da te odpeljejo...

Kje si pa upajo. Bi takoj spet padale pametne od raznih društev za varstvo takih in drugačnih. Še Drnovšek bi se zavzel za te "reveže". Saj vidiš Strojane.
bonk.gif

Aja, za povečanje teh ni kriva uvedba evra pri nam, ampak pristop Romunije in Bolgarije v EU, ki je bil slučajno isti dan. Zdaj lahko pridejo k nam brez težav z osebno izkaznico.

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
jst ne dam nobenmu niti centa. Nej grejo delat tko kot ostali. Še najbolj mi grejo na živce tisti pred pumpami ali pa štacunami s forami ''a je kej drobiža ostal''. Pa vsi po vrsti mladi in sposobni za delo.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Sem zadnjič govoril z enim Romunom. Pri njih ni problemov s cigani, ker so vsi šli v zahodno Evropo.

Francoz

Pripravnik
Citat:
Uporabnik PNG pravi:

jst ne dam nobenmu niti centa. Nej grejo delat tko kot ostali. Še najbolj mi grejo na živce tisti pred pumpami ali pa štacunami s forami ''a je kej drobiža ostal''.

Odgovarjat bi bilo treba: Je ostal drobiž, samo ne za take, kot si ti...

In dokler bodo nekateri dajali, bodo taki stali in čakali...

In dokler bodo predsedniki se ve komu vozili popolnoma opremljene kontejnerje, bodo tisti zahtevali hotel z vsaj *** zvezdicami ter oprostitev vseh dajatev, tako za nazaj, kot za naprej...
bonk.gif

Mogoče pa še svojo radijsko in televizijsko postajo...

Za "izvornega Slovenca", potomca staršev, ki so na tem ozemlju že 500 in več let, pa prst v rit...

Nazadnje urejeno:

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Mi je ravno zadnjič kolega potarnal, da vsakič, ko gre v trgovnio, za njem lazijo pamži in ga fehtajo za evriče. V Grosupljem je to, mimogrede (najbrž ni treba kaj dosti razlagat "čigavi" so pamži). Potem pa enemu da evro za sladoled in jasno še ostalih 5 pojamra, češ kaj pa jaz itd. in se jih komaj znebi. V štacuni pa je tudi že večkrat videl, kako s polnimi malhami mirno odkorakajo iz trgovine (ne da bi plačali, se ve), trgovke pa samo nemo gledajo ali pa se obnašajo kot da ni nič...

Podobno je tudi s temile hakeljci na ulicah. Naj zgledajo še tako nedolžni in ubogi, ampak verjemite mi, da dobro vejo, kaj počnejo in so precej prebrisani.

Ne vem, men je ful nerodno, ker po eni strani sem dobričina in bi človeku rad pomagal ter z veseljem dal kakšen cekin ali dva, vendar mi po drugi strani pamet pravi, da bom s tem samo še poslabšal zadeve oz. bo dejansko več škode kot pa koristi od tistih par cekinov.

Skratka, če me glih uhvatijo jim kaj dam (tako kot je nekdo omenil zamorca na parkirišču - ne bi rad, da mi ravno zbrca avto, ker mu nisem nič dal), ampak dam ravno toliko, da se jih znebim. Sicer pa pač rečem, da nimam in zdravo ali pa jih preprosto ignoriram, saj mi gre tak način blazno na jetra oz. se počutim neprijetno in mi takile škrici niso prav nič všeč, sploh če je njihov pristop nadležen in vsiljiv, kar najpogosteje tudi je (kolikor sem opazil).

Če kaj špilajo oz. so ulični umetniki ipd. še dam kaj v klobuk/pisker, ampak da lazi za mano in najeda, mi gre pa zares na jetra.

Če mene vprašate, se za vsakega najde delo (pa magar če gre tisti zamorec banane krivit na ladjo), ampak takim se delat enostavno ne da, morda tudi ne splača, saj na precej frekventnih lokacijah znajo dnevno nafehtati več denarja, kolikor ga jaz zaslužim s poštenim delom v 2-3 dneh z nadurami vred!

Osebno mislim, da je raznorazne capine potrebno nagnat tja, od koder so prišli (z "one-way ticket", se ve). Če pa se jim dovoli "služiti" na ta način, naj se tudi ta zaslužek obdavči, tako kot vsem poštenim ljudem!

Nazadnje urejeno: