Mi je ravno zadnjič kolega potarnal, da vsakič, ko gre v trgovnio, za njem lazijo pamži in ga fehtajo za evriče. V Grosupljem je to, mimogrede (najbrž ni treba kaj dosti razlagat "čigavi" so pamži). Potem pa enemu da evro za sladoled in jasno še ostalih 5 pojamra, češ kaj pa jaz itd. in se jih komaj znebi. V štacuni pa je tudi že večkrat videl, kako s polnimi malhami mirno odkorakajo iz trgovine (ne da bi plačali, se ve), trgovke pa samo nemo gledajo ali pa se obnašajo kot da ni nič...
Podobno je tudi s temile hakeljci na ulicah. Naj zgledajo še tako nedolžni in ubogi, ampak verjemite mi, da dobro vejo, kaj počnejo in so precej prebrisani.
Ne vem, men je ful nerodno, ker po eni strani sem dobričina in bi človeku rad pomagal ter z veseljem dal kakšen cekin ali dva, vendar mi po drugi strani pamet pravi, da bom s tem samo še poslabšal zadeve oz. bo dejansko več škode kot pa koristi od tistih par cekinov.
Skratka, če me glih uhvatijo jim kaj dam (tako kot je nekdo omenil zamorca na parkirišču - ne bi rad, da mi ravno zbrca avto, ker mu nisem nič dal), ampak dam ravno toliko, da se jih znebim. Sicer pa pač rečem, da nimam in zdravo ali pa jih preprosto ignoriram, saj mi gre tak način blazno na jetra oz. se počutim neprijetno in mi takile škrici niso prav nič všeč, sploh če je njihov pristop nadležen in vsiljiv, kar najpogosteje tudi je (kolikor sem opazil).
Če kaj špilajo oz. so ulični umetniki ipd. še dam kaj v klobuk/pisker, ampak da lazi za mano in najeda, mi gre pa zares na jetra.
Če mene vprašate, se za vsakega najde delo (pa magar če gre tisti zamorec banane krivit na ladjo), ampak takim se delat enostavno ne da, morda tudi ne splača, saj na precej frekventnih lokacijah znajo dnevno nafehtati več denarja, kolikor ga jaz zaslužim s poštenim delom v 2-3 dneh z nadurami vred!
Osebno mislim, da je raznorazne capine potrebno nagnat tja, od koder so prišli (z "one-way ticket", se ve). Če pa se jim dovoli "služiti" na ta način, naj se tudi ta zaslužek obdavči, tako kot vsem poštenim ljudem!