Citat:
Uporabnik DMX pravi:
hebeš tiskani Žurnal oz. novice v njem, če so bile vse z enodnevno zamudo
V primerjavi z ostalimi časopisi, ki imajo not same trenutne dogodke, ne?
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
hebeš tiskani Žurnal oz. novice v njem, če so bile vse z enodnevno zamudo
Podjetje se ne ukinja, vsaj imajo še znamke bolha.com in mojedelo.comCitat:
Uporabnik Snecer pravi:
To sem se že dolgo spraševal od česa taki cajtngi živijo.
So brezplačni, reklame tolko ne navržejo, zaposlenih pa ohoho... da ne govorim o stroških tiska, distribucije.
Po moje tudi ostali časopisi gagajo na škrge.
Razlika je da noben od teh dveh ni brezplačnik.Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Na Hrvaskem pa jim kar gre kot zgleda, tam imajo Vecernji list in 24sata, isti format kot zurnal24.
Tukaj paradi lektorji niso bili enotni.... Pretežak oreh tudi za njih.Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Se vidi da so pol pismeni....
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa kot tenforest: kaj naj sedaj berem na mobitelu.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
V DNS močno obžalujemo informacijo, da so se avstrijski lastniki, koncern Styria, čez noč odločili ukiniti medije, ki so izhajali v okviru skupine Žurnal. Zaprtje vsakega medija, ki je prispeval k novinarsko profesionalnemu in verodostojnemu obveščanju javnosti in je pomenil dodatno ponudbo na trgu, je zelo slaba novica za medijski prostor in novinarstvo. Zavedali smo se težke finančne situacije, v kateri je bil Žurnal, a bi od lastnikov pričakovali neprimerno več dostojnosti v postopku ukinjanja medijev. Zaposlene so o odločitvi obvestili, ko je bila ta že izvršeno dejstvo, brez predhodnih opozoril in dialoga o še možnem iskanju rešitev.
Novinarjem Žurnala, ki so v težki situaciji, izražamo solidarnost, Styrio pozivamo, naj zaposlenim zagotovi vse pravice, ki izhajajo iz delovnopravne zakonodaje. Kot smo večkrat opozorili, se bojimo nadaljevanja črnih scenarijev v slovenskih medijih, ki so katastrofa za celoten javni prostor. Primer Žurnal še krepi prepričanje, da prihajajo še težji časi.
Lastniki in uprave se morajo zavedati, da je le vlaganje v kakovostno novinarstvo dolgoročno vzdržni poslovni model, novinarjem pa mora biti prav tako jasno, da je pravočasno prestrukturiranje medijskih podjetij, posebej časopisnih, ki so najbolj ranljiva, za obstoj vse bolj nujno, pri čemer velja v tem procesu braniti profesionalne standarde in tisti del socialne in pravne varnosti, ki je temelj avtonomnega opravljanja poklica. S propadanjem medijev ne izgubljamo le novinarji, ampak vsi državljani, zato bi moral biti razmislek o tem, kaj bo s slovenskim medijskim in javnim prostorom najširši.
Upravni odbor DNS
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To sem se že dolgo spraševal od česa taki cajtngi živijo.
So brezplačni, reklame tolko ne navržejo, zaposlenih pa ohoho... da ne govorim o stroških tiska, distribucije.
Po moje tudi ostali časopisi gagajo na škrge.
A res?Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Avstrijski sistem moj organ. Tako se zahod obnaša na Balkanu. V Avstriji bi se mu usedli za vrat sindikati in prav lepo bi se lastniki z njim pogajali.