:: Zunanji USB/LAN trdi disk ::

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
L je, kolikor mi je znano, malce novejši, zato tudi upam, da so pošlihtali stvari ki pri "brezL" niso funkcionirale.

Konkretno? Ce se ti da...
wink-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik border pravi:
Bo se kdo kaj dodal... tko ni neke prave debate. :p

Bom se jaz dodal... Nategancija, nategancija in se enkrat nategancija - podpira 1 disk, podpira 2 diska, 3 diske... sam drobiz.
uf-1.gif
A je kje kak pogumen proizvajalec, da ta masinerija ponuja podporo vsaj ene 15 diskov (tako 2.5 kot 3.5")?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
15 diskov in domača raba ne gresta najbolj skupaj, sploh pa ne za 1000 EUR.
Zakaj bi pa sploh potreboval tako veliko število diskov?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Do 200 EUR bi se slo, kar je vec, pa bi bilo uiber prevec za tako zadevo - sicer se ze bolj splaca ustimati kaksno staro masino in izkoristiti vse IDE in SATA in USB prikljucke.

Tako veliko stevilo diskov? Ja, z leti se nabere krama, a ne. Ampak zaenkrat opazam, da trg tu ignorira potrebe "fizicnih" uporabnikov - podobno kot pri neobstoju jukeboxa za (podatkovne) CDje in DVDje...

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Če rabiš večji im močnejši avto tudi ne kupiš dva Yugota - a ne
grims-1.gif

Lahko pa tudi vzameš staro kišto in še v vse slote natakneš PCI dodatne krmilnike in gor diske.Samo poraba elektrike bo juhuhu. Za vsak stalno priključen watt računaj 1 euro na leto. Z prihrankom pri elektriki pa v bi v enemu letu kupil ... ?
wink-1.gif

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Pozdrav se enkrat!

Stestiral sem WD NAS 4T:
1x 1000 Mbps mrežni priključek,
1x USB 2.0 priključek za EXT USB DISK ALI KLJUC.
NAS lahko konfiguriramo kot :
File, FTP, Web preko WD2GO aplikacije za Android in iOS, DNLA, Backup, RAID 1 in 0, uporabniki in mape.
SLABOST: Vse je ok. Moti me samo tole, da mape ko konfiguriras ne mores omejiti kapacitete, vse mape so MAX of Tb.. V mojem primeru 2Tb ker imam RAID 1.

Notri sta vgrajena 2Tb WD Green line diska.

------------------
VPRASANJE:
Zanima me kako deluje tale aplikacija WD 2GO? To fajle skopira iz mojega WD4Tb v omrežje in potem od tam dostopam do svojih fajlov, ali je to direkten dostop do moje naprave?

Nazadnje urejeno:

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Zdej bom nabavu se enega, pa me mika tale:

NAS naprava Synology DS-212J .... http://www.pcplus.si/strojna-oprema/nas-naprave/nas-naprava-synology-ds-212j
Deluje na DiskStation Manager (DSM) operacijskem sistemu in ima kar bistveno vec moznosti od WD MyBookLiveDuo naprave. Res pa je da je cena z WD GreenLine diski 380 eur za kar je 50 eur drazje.

-----------Synology DS-212J -----------------
Priključki: 1x 10/100/1000 Mbps mrežni priključek, 2x USB 2.0 priključek za: USB ključ, tiskalnik ali za dodatni zunanji disk.
Podpira: RAID 0, RAID 1, RAID 10, iSCSI, Hybrid RAID, LUN
Možnost priključka do 5 IP kamer.
Synology NAS lahko konfiguriramo kot :
File, Download, Web, Multimedia, Backup, Photo, Printer in Surverillance Server

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz sem se tudi odločil, da bom pač vzel Synologyja. enostavno za ta denar ponudi največ in tudi teh 50€ razlike pač spet ni toliko. sem se ravno vrnil iz Avstrije, kjer bi za Netgear ReadyNAS dal 250€, in ima not 1TB disk. če še enega dodam, je to 350€.

tale WD - se mu da izmenjavat diske - torej, ko so polni, enostavno odpreš, in pokneš not dva nova?

še to, s kolegom sva danes debatirala na temo teh diskov. zunanji disk je enostaven, vklopiš in se ti odpre, kjerkoli, kadarkoli. kako je s temi sistemi - recimo, bom lahko disk, ki ga bom nafilal preko Synologyja čez 6 let, ko bo recimo mašinca že malce stara oz. bognedaj, riknila, lahko enostavno prek HDD huba pogledal in brskal po disku, al bo to precej mission impossible? bi bil vesel kakršnekoli info glede tega, ker če je disk iz NAS-a kakorkoli enkriptan oz. potrebuješ za branje njega kak software, potem raje kupim dva navadna zunanja in se grem ročni raid ...
tongue-1.gif

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
>> kok so kaj glasni tile venti zadaj, je lahko na off ali minimum?
WD je eden redkih, ki ventilatorja sploh nima! Res pa je, da je vse od WDja in se ne pregreva.

>>WD - se mu da izmenjavat diske -
Da, enostavno brez izvijaca zamenjas diske. Ce so kodirani, to ne vem. Gre za SATA prikljucek.

Sam sem tuhtal o Synologyja in mislim, da se bom odlocil kar za WD 6Tb, saj to NAS potrebujem izkljucno za ARHIV in OMREZNIO MAPO, IN VIDEO/SLIKE. CENA: 439 eur.

Ce primerjam WD in Synologyja me mika pri Synologyja samo IP KAMERE in TORENTI. Vse ostalo ne rabim oz. tako ima WD.

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Citat:
kje si ti našel Synology za takšno ceno?

jaz gledam trenutno Synology in razmišljam a bi dal not 1TB WD Red diske ali 2TB WD Green diske - ampak se vrtim okoli 370€ ...

WD MYBOOKLIVE DUO 4TB (raid 1 je 2Tb) je cena 320 eur.

WD MYBOOKLIVE DUO 6TB (raid 1 je 3Tb) je cena 440 eur.

Synology 212j brez diskov pa je cena 180 eur. Pristeti je potrebno se trde diske 2TB WD GREEN je cena 103 eur. 3TB Green WD pa je cena 145 eur. Torej Synology 212j 2TB RAID1= 386eur . Synology 212j 3TB RAID1= 470eur.

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Citat:
mnja, jaz gledam 1TB disk ... za začetek ...

najprej moram ugotovit, kako je z branjem diskov, ko je enkrat izven NAS naprave. in zaenkrat to omogoča le Synology, pa še to z najnovejšim firmware-om ...
tongue-1.gif

Torej bos imel v raidu le 500Gb.

Kako mislis to izven nas naprave? Kaj je z diski izven nas naprave?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, ne, 2x 1TB bom mel not.

izven NAS naprave - recimo, maš not ta 2x 1TB. napolneš, daš ven, ju zamenjaš z novima, praznima dvema diskoma. pa nekdo želi od tebe nekaj, kar je na prvem setu diskov - moraš dat potem disk nazaj not v NAS in vse podirat, menjat in vse, ali lahko enostavno vstaviš disk v eno zunanje ohišje in priklopiš enostavno preko USB-ja.
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
hej border, katerega točno imaš ti? je lahko hkrati povezan na router in usb pcja? verjetno smotano vprašanje? hehe...
kok si dal?