:: Zunanji USB/LAN trdi disk ::

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Kupujem zunanji lan trdi disk.

- Raid 1 (torej ta je na obeh diskih ista vsebina BACKUP in ce en crkne, da lahko sam zamenjam samo disk ter zadeva deluje dalje).
- FTP, da je mozno dostopati od zunaj
- 1000 Gigabit Ethernet
- DLNA CERTIFIED & UPnP medijski strežnik
- WebAccess (dostopajte do digitalnih vsebin preko spletnega brskalnika na vašem PC)
- Vgrajen BitTorrent klient
- Zaščita podatkov z omejenim dostopom na ravni skupine ali uporabnika
- torrent

GLEDAL SEM SEDAJ:
- http://www.rolan.si/katalog/63...o_LS-WV2_0TL_R1
- http://www.rolan.si/katalog/67477/Zunanji_trdi_disk_WD_4TB_My_Book_LiveDuo_WDBVHT0040JCH-EESN

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=620

>>>Power supply: 36W
Tole je kr pozresna zadeva... 36W
Torej ce je 1kw 13centov.
1)0,036KW * 0,13eur = 0,00468 eur
2)0,00468 eur/h * 24 ur = 0,12 eur/dan
Sm prav zračunal?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Iščeš NAS (Network Attached Storage). Poglej si še Sinology, Netgear, Qnap...
Glej da ima gigabit mrežno. Prvi je nima!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za ta denar dobiš HP ProLiant Micro Server in 2x2TB diska, z možnostjo vseh vrst RAID-a, plostor za 4 (5) diskov itd...

Je pa malo večji, večja poraba (tam 50 W, če se prav spomnim, je bila obširna debata pred letom...), pa OS treba instalirati (kaki FreeNAS bi šel s par kliki).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Na amazonu je pod 200€. Zraven pa dobiš še 250GB disk. Ni veliko, je pa boljše kot nič
wink-1.gif

http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B005LRCASM/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
V sluzbi imamo WD 1x disk... ze dve leti in deluje 24ur/dan brezhibno.... uporabljen je samo kot omrezni disk za datoteke...

Apeliram na WD. Sam ne vem ima ta zadeva se TORRENT suport al ne?

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
ja... lahko povem da imam na TP-Link router prek USB-ja prikloplen WD disk... zadeva deluje počas, dostopa lahkole en rač. hkrati in podobno......

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
WD MY BOOK ima funkcijo downloada tako, da skopiras link nekega fajla v WD software in potem ti to on sam prenese v neko mapo. Ne omogoca pa torenta. Menil sem se z fanti in tudi drugi diski, ki kao pisejo, da imajo omogocen torent, pa el ta ne deluje.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam že kakšne pol leta gledam za NAS ohišji in napravami, pa moram reči, da se še vedno nisem odločil - oz. ko sem se že odločil, sem prebral en review, ki mi je naredil črno piko ravno čez napravo, ki sem jo bil odločen nabavit (D-Link DNS320).

zdaj gledam za temi:

Netgear ReadyNAS - sicer že starejši model, ampak povsod dobiva dobre reviewe - problem je edino, da gre za starejši model in se ga blazno težko dobi, naslednji vikend pa delam na Dunaju in bom izkoristil priložnost, da ga mogoče najdem.

D-Link ShareCenter DNS 320L - novejša različica zgoraj omenjenega D-Linka, ki naj bi funkcionirala kot mora

Icybox IB 5520 - sicer ne poznam, nisem zasledil nobenega pametnega reviewa, ampak Icybox kolikor mi je znano, dela dobre in zanesljive stvari - če kdo kaj ve o tem, naj prosim komentira

ime spletne strani - Iomega Storecenter IX2 DL - zasledil sem tole napravo že pri parih firmah in pravijo, da so zelo zadovoljni, tudi neki reviewi obstajajo, da je solidna zadeva.

Synology DS 212j - top of the top je pa tale, če bi imel toliko buđeta, bi definitivno vzel tega, pa mi žal za enih 50€ striže (potem, ko vračunaš še diske in vse) ...
redface-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
recimo jaz imam sedaj takole....

icybox imam un zunane ohišje, ko samo 2 diska natakneš preko usb 3,0 in sharam v omrežju...

z nakupom NAS bi pridobil to, da bi lahko dostopal kjerkoli, tudi na šihtu mar ne?

:p

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kako preko USB sharaš v omrežje? drugače zgoraj omenjeni Icybox NAS je prav NAS, z gigabit omrežjem ...

moja želja je imeti NAS zaradi varnosti (raid ti ob odpovedi enega od diskov reši rit, samo dokupiš nov disk in nadaljuješ, podatki oz. v mojem primeru fotke pa še vedno na varnem) in zato, da če sem nekje na terenu in me nekdo kliče - pošlji mi fotke, da se skonektam in pošljem. no in, eventuelno, ampak to je po moje že utopija - da bi bil nekje na terenu, pa se mi disk začne basat, da lahko določene stvari iz daljave shranim na NAS oz. v arhiv.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam že kakšne pol leta gledam za NAS ohišji in napravami, pa moram reči, da se še vedno nisem odločil - oz. ko sem se že odločil, sem prebral en review, ki mi je naredil črno piko ravno čez napravo, ki sem jo bil odločen nabavit (D-Link DNS320).

Kakor gledam ima "L" samo cloud funkcijo? Ali je se kaj drugega. priznam, nisem se toliko poglabljal (se), ceprav jih tudi gledam.. Prodajno ceno obeh mi kaze isto, nabavno pa drugacno.. L je drazji
smile-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Poglej še kje drugje pa bo tudi Synology bolj dosegljiv
wink-1.gif

In ne bo ti žal - doma imam DS-110 - hišni multipraktik
aplauz.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mnja, najceneje ga najdem za 160€, upam, da ga imajo kje v avstriji še par 10€ ceneje, potem ga brez pomisleka nabavim.

če mi lahko kdo razloži, iščem uporabne informacije o tem Icyboxu, ker je edini od "nizkocenovnih", da ima gigabitni lan. ima 32 MB RAM DDR3. to je pomembna zadeva? ne najdem pa podatka o procesorju.

npr, Synology DS-212j ima 1,4 gHz proc in 256 MB rama ...