Citat:
Uporabnik Jado pravi:
livestudio ali lifestudio?
tam so falili lifestudio je.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
livestudio ali lifestudio?
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
ksz ta se vam zdi v redu?
predvsem mi je važno to, da nima zunanjega napajanja..
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Zanimivo, da imajo v praksi tisti 1TB zaradi manj plošč tudi do 500% manj okvar, kot 1,5 TB ali 2 TB, sicer pa ne varčujte pri diskih, razred zase so Seagati, tudi cena ni med nižjimi .
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Oglej si kaj drugega...
1. zaradi USBja
2. zaradi ohisja
3. ponudbe drugih
4. pa tudi sam disk zna prav grdo zvenketati....
Ce ti zgoraj nasteto ni vazno potem si raje vzami Passport. Bo vsaj manjsi in brez napajalnika.
Kaj svetuješ / svetujete (naj ne bi bil med dražjimi)? Glih nekaj najslabšega pa vseeno ne bi rada trpela.Sploh pa glede na to, da gre za sredstva društva, bi rada, da se nabavi nekaj optimalnega, da ne bomo vsako leto kupovali novih ...
Če na mimovrste ne bom našla nič primernega, bi vzeli tudi pri komu drugemu.
Je prej obratno.Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Imel sem že ene 5-6 WD-jev in vsi še normalno delujejo. En 500GB disk celo laufa kot buffer za torrente praktično 24/7 že več kot eno leto na 10/10 liniji in se prav nič ne pritožuje. Zdaj če to ni dober test za vzdržljivost diska, pa res ne vem, kaj je.
Enako kot za interne, razen če je preko USB 2.0, potem tam do okoli 30 MB/s.Citat:
Pa zanima me še kakšne hitrosti prenosa podatkov so danes spodobne za zunanje diske.
Mislim da je rekord 1TB na ploščo trenutno. (ali mogoče 1,5)Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pa tudi število plošč ni pogojeno z velikostjo diska. Tehnologije so različne, sedaj imaš lahko že 2TB na eni plošči ali pa na štirih.
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Se jaz bi se malo prislini, if I may..
Kaj pa 3 TB diski, zunanji ali notranji.. Tam okoli 150-180 eur so zunanji (mybook essential je se najcenejsi, samo mi para zivce neumni smartware, ki se ga ne da zbrisati). So te 3TB diski eco varianta s 5400 obrati in vse skupaj ena zalost, al je to ze OK? Sedaj imam za filmsko kolekcijo 1TB Samsung F3 pa sem zadovoljen, dovolj hiter. Sedaj mi pa ze malo zmanjkuje placa, pa bi vzel nekaj za dlje casa.
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ah ne, top filme imam na blurayu ali DVD, to za sproti gledat (pogresljivo) je pa na disku.
Saj zato sprasujem.. V teh zunanjih diskih, so pa vecinoma kakopak green serije, ne?
Kaj mi potem priporocas?2TB je isto sranje?
Citat:
Citat:
Zanimivo, da imajo v praksi tisti 1TB zaradi manj plošč tudi do 500% manj okvar, kot 1,5 TB ali 2 TB, sicer pa ne varčujte pri diskih, razred zase so Seagati, tudi cena ni med nižjimi .
A lahko to s kakšnim linkom potrdiš?
Drugače bi vzel 1,5 TB ker ni velikih razlik v ceni.
Pa zanima me še kakšne hitrosti prenosa podatkov so danes spodobne za zunanje diske.
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Izgleda črpaš iz neke verodostojne statistike.
Če bi bilo 100% manj okvar, jih ne bi bilo nič.
500% manj je pa kaj - da se ti npr. slike na disk shranijo, še preden jih sploh pofotkaš?
Citat:
Jao matematika, pri enem se pokvari 1% diskov, pri drugem tipu pa 5% diskov, torej se pri drugem pokvari 5 X več diskov, tam je 500% več okvar, kot pri prvem in obratno, pri prvem je 500% manj okvar, kot pri drugem , ANE Matematika OŠ !
Citat:
Jao matematika, pri enem se pokvari 1% diskov, pri drugem tipu pa 5% diskov, torej se pri drugem pokvari 5 X več diskov, tam je 500% več okvar, kot pri prvem in obratno, pri prvem je 500% manj okvar, kot pri drugem , ANE Matematika OŠ !