Pri skupinskih vadbah je vedno ena težava. Vadba mora biti tako simpl, da jo lahko izvaja velika večina, ki tam. Vse skupaj se prilagaja gausovi krivulji. Do domet neke vadbe tudi če je v v sami bazi dobro sestavljena lahko zelo omeji. Potem je pa še drugi problem. Če hočeš da se neka vadba prime kot blagovna znamka moraš narediti izobraževanja, licenčne seminarje itd... Komu? Ja ponavadi tisti, ko imajo najmanj predznanja postanejo najbolj goreči privrženci. Kaj lepšega, če nekdo brez znanja in brez poklica naredit 60 urni tečaj za 500€ in potem postane master coach itd... kar tule si poglej
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1206937/an/0/page/0#1206937 To pa ponavadi doment skupinske vadbo še bolj omeji. Ostane torej samo še imiđ in oglaševanje.
Jaz imam en studio v Lubljani. Imam samo telovadnico in notri imam nekaj osebnega trenerstva, nekaj športnikv in še ene svoje skupinske programe, ki so v bistvu kondicijski trening prilagojen za sedečo populacijo. Nekaj ur sem tudi oddal. Notri imam še jogo in še eno kolegico, ki izvaja neko aerobiko za žene od diplomatov - nikoli nisem imel problemov.
Ko pa sem telovadnico oddal neki punci za Zumbo, je bila katastrofa. Naenkrat prileti 15 histeričnih bab. Skor so mi skurli zvočnike, potrgali zavese, garderoba je bila v razfuku, wc papir po tleh, čigumiji po stolih, puder v umivalniku. Težave z alarmom, zaklepanjem, odtisi stopal na steni, arogantski odnos. Očitno če imaš jebivetrski odnos do znanja imaš potem tudi jebiveter odnos do vseh ostalih stvari.
Poznam par takih 'zelo uspešnijh' ljudi, pohabili bojo pol Ljublane pa ne bo noben v njih podvomu.