ZUMBA in moški

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Hello,

že od lani je tale (plesna)rekreacija Zumba zelo atraktivna... Ampak samo med puncami ...

Zanimivo, načeloma pa je to rekreacija za ženske in moške...
wink-1.gif

Ali kdo od moških tukaj Zumba ?
grin1.gif

Kakšni so predsodki ?

Enostavno me zanima ZAKAJ NE ?
tongue-1.gif

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Jaz sem enkrat bil, pa se ni najbolj obneslo. Nisem mogel slediti. Prezahtevna koreografija.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Sem videl tole na Dobro jutro in se mi zdi, da je isto kot aerobika, čeprav so rekli, da je bolj zahtevno. Ko si boš odgovoril, zakaj ne hodiš na aerobiko, boš dobil tudi odgovor za to.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Ja, saj objektivno res ne bi smelo biti težko, samo se je treba pridružit na začetku sezone. Jaz sem prišel v sredini, zato ni bilo nič jasno.
Kaj pa Body attack? To je bolj za moške. Ali pa Body jam. Odvisno kakšna glasba ti je bolj všeč.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Salsa, tango, swing, jive, to so vse plesi. Zumba je pa neko skropucalo fitnes industrije, tko kot je bilo pred leti tai-bo ali pa kaj drugega. Vsake toliko časa si je pač treba zmislit neko skupinsko vadbo ki mora biti tko preprosto, da lahko vsak s 20 urnim tečajem pol to vodi. Zakaj bi tja hodili moški? Če nisi glih pedrajs pol nevem zakaj.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Se strinjam z jakatom.
Nekajkrat sem bila na zumbi in je zadeva sicer zelo zabavna in se v tisti uri kar dobro naplešeš in zraven še zabavaš. So pa vseeno to gibi, ki so narejeni bolj za žensko telo - vrtenje medenice, tresenje rite, prsi in drugih delov telesa ... to pač niso gibi, ki bi lahko dobro zgledali pri moških, razen če so geji in imajo že tako bolj poženščene gibe. Pa črnci so zelo dobri v tem, ker jim je ples nekako prirojen in vse skupaj zgleda veliko bolj naravno.
Ko gledaš te zumba inštruktorje, je pa stvar precej komična. Nekaj je tako neneadrajenih, da je prav grozno. Sicer pa tudi ne vem kako gre lahko za vodeno skupinsko vadbo, če je inštruktor celo uro tiho in samo pleše, ti pa čez vse ostale udeležence gledaš, da ujameš gibe, ki jih izvaja in jih potem probaš ponovit. Zame je inšturktor tisti, ki te med vadbo vodi, ti opisuje in razloži gibe, da so le ti kar se da pravilno izvedeni in učinkoviti, ne pa da gledaš v dvorani 30 žensk pa čisto vsaka po svoje miga.
rolleyes-1.gif

lp

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
poznam enega kolega, ki redno hodi in je čist navdušen. predvsem tudi zaradi tega, ker sta sam dva moška in en kup žensk. in se lahko veselo naslajata
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Zakaj bi hodil migat v zaprt prešvican prostor, če sem lahko športno aktiven na svežem zraku, ob tem pa ne delam bedaka iz sebe?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Kaj pa Body attack? To je bolj za moške. Ali pa Body jam. Odvisno kakšna glasba ti je bolj všeč.

En moj kolega je inštruktor za Body attack in kolikor gledam njihove slike, mnja... recimo, da mi ne izgleda ravno stvar, ki bi jo počel Jason Statham.
grin1.gif

Če se hočeš prešvicati in hočeš nekaj "moškega" v tem stilu, ni treba iskati med novodobnimi spakedrankami - boks, kickbox, tajski box, taekwondo, itn. Ko boš imel spredaj in zadaj prešvicano majico in boš okrog reber ves v modricah od fokuserja, boš vedel zakaj in kaj delaš.
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Salsa, tango, swing, jive, to so vse plesi. Zumba je pa neko skropucalo fitnes industrije, tko kot je bilo pred leti tai-bo ali pa kaj drugega. Vsake toliko časa si je pač treba zmislit neko skupinsko vadbo ki mora biti tko preprosto, da lahko vsak s 20 urnim tečajem pol to vodi. Zakaj bi tja hodili moški? Če nisi glih pedrajs pol nevem zakaj.

in taki ti pol odžirajo kruh? kar se pa zumbe tiče - brezveze tja hodit, se je boljš dobit privat s kako seksi zumbašico...
grin1.gif

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
Jaka6-kaj je pa narobe s tae bo-jem? Pa res me zanima, ker se pač ti bolj ukvarjaš s temi zadevami.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Pri skupinskih vadbah je vedno ena težava. Vadba mora biti tako simpl, da jo lahko izvaja velika večina, ki tam. Vse skupaj se prilagaja gausovi krivulji. Do domet neke vadbe tudi če je v v sami bazi dobro sestavljena lahko zelo omeji. Potem je pa še drugi problem. Če hočeš da se neka vadba prime kot blagovna znamka moraš narediti izobraževanja, licenčne seminarje itd... Komu? Ja ponavadi tisti, ko imajo najmanj predznanja postanejo najbolj goreči privrženci. Kaj lepšega, če nekdo brez znanja in brez poklica naredit 60 urni tečaj za 500€ in potem postane master coach itd... kar tule si poglej https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1206937/an/0/page/0#1206937 To pa ponavadi doment skupinske vadbo še bolj omeji. Ostane torej samo še imiđ in oglaševanje.
Jaz imam en studio v Lubljani. Imam samo telovadnico in notri imam nekaj osebnega trenerstva, nekaj športnikv in še ene svoje skupinske programe, ki so v bistvu kondicijski trening prilagojen za sedečo populacijo. Nekaj ur sem tudi oddal. Notri imam še jogo in še eno kolegico, ki izvaja neko aerobiko za žene od diplomatov - nikoli nisem imel problemov.
Ko pa sem telovadnico oddal neki punci za Zumbo, je bila katastrofa. Naenkrat prileti 15 histeričnih bab. Skor so mi skurli zvočnike, potrgali zavese, garderoba je bila v razfuku, wc papir po tleh, čigumiji po stolih, puder v umivalniku. Težave z alarmom, zaklepanjem, odtisi stopal na steni, arogantski odnos. Očitno če imaš jebivetrski odnos do znanja imaš potem tudi jebiveter odnos do vseh ostalih stvari.

Poznam par takih 'zelo uspešnijh' ljudi, pohabili bojo pol Ljublane pa ne bo noben v njih podvomu.

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
Se strinjam, da je velik problem v 'instant' inštruktorjih. Sem se pa 'zapičila' v tae bo, ker sem ga ene 2 tedna nazaj začela sama izvajati doma s pomočjo dvdjev pa me zanima, če imaš kakšen poseben razlog zakaj si ga tako izpostavil-kar se tiče samega programa,poškodb itd. Ok problem inštruktorjev je pač povsod ampak jaz itak sama in pač delam na tem, da bi čim bolj pravilno izvajala vaje (čeprav vmes izpustim kakšno ponovitev, ko delajo hitreje).

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Mene v osnovi ne pritegnejo vadbe, kjer kot, oprostite izrazu, kura ponavljaš tisto, kar dela nekdo drug. Nekako se mi zdi, da nisi v sinhronizaciji s sabo in niti ne veš zakaj določeno vajo ponavljaš.