ZPIZ in plačani prispevki

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

iz "božje previdnosti" sem začel malo brskati po netu, kaj lahko vse vidim z digitalnim potrdilom in glej ga zlomka, vidim da ZPIZ ponuja on-line izpis plačanih prispevkov. In gledam in računam, pa mi ne gre skupaj...

Poiskal sem pogodbo, kjer vidim, da sem z delom sem začel sredi leta. Na ZPIZu se podatki o plačanih prispevkih začnejo z naslednjim januarjem, torej kot, da sem začel z delom nekaj mesecev kasneje kot dejansko. Ergo, nekdo me hoče prikrajšati za par mesecev dela
17758-icon_confused.gif

Torej, pod "Podrobnosti o obdobju zavarovanja" imam pravilno vnešen začetek "zavarovanja", pod "Podatki o osnovah in prispevkih" pa manjka prvo leto (torej tisto s samo par meseci).

Kje začet delat paniko: pri delodajalcu? dopis na ZPIZ in vidim če mi pošljejo iste podatke kot jih kažejo na spletu? Ideje?
uf-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
A ne bi morali potem biti "Podatki o plači za katero prispevki PIZ niso plačani"? Če prav razumem imaš to obdobje v osnovnem "Pregled pokojninske dobe".
Jaz sem začel delati sredi leta in imam za tisto leto tudi podatke na "Podatki o osnovah in prispevkih".

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Jaz bi najprej vprašal na SPIZ za obrazložitev tistih čudnih postavk. Če ti odgovorijo, da prispevki niso plačani, pa imaš uraden odgovor od SPIZ za teženje delodajalcu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Saj tu mi ne gre skupaj, neplačano ne izgleda da bi kaj bilo (ja, po moji logiki tudi, da bi se moralo pokazad pod postavko neplačano), ampak pod plačano ni, je pa zavedeno da sem bil zaposlen. Ne bi rad takoj po organih skakal, da se ne spravi po nepotrebnem na nas kaka inšpekcija
crazy1.gif

Sicer pa mi je že samo dejstvo čudno, da kaj ne bi bilo plačano, ker če kdo preko izvržb dobi denar, so to državne inštitucije
tongue-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Razen, če je zate prejel kakšno olajšavo za plačilo prispevka, zaradi nove zaposlitve.