Zonta, Dars in odpad

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.497
6.139
113
Ne jaz sem bil (nakljucno ne zaradi znanja) na par sestankih zaradi asfalta ki je tresel. Pa nikoli ni bil kriv tisti na valjarju ampak napacna vgradnja kot taka. Od pretankih plasti, slabe podlage itd. Tudi masa je bila ze napacno pripravljena. Zakaj? Ker sem po spletu okoliscin vsako nedeljsko kosilo ob prvem cloveku asfalta na pokojnem SCT. In sem sel par knjig o asfaltu prebrat zato da so mi debate in zgodbe zanimive. In In ko govoris o mojih neumnostih - ti si zacel z valjarji in da ne rabis delavcev na lopati.

Ampak ce das asfalt povsem stran iz enacbe - nocno delo je za delavca slabo. Nima veze kaj on ob 5 zjutraj dela. Jaz sem se zaradi tega oglasil ne zarad asfalta. V nekaj letih se bodo valjarji sami vozili, delavca sploh rabil ne bos gor.
Strinjam se, da je nočno delo slabo in poznam ljudi, ki so oddelali veliko nočnih in so slabšega zdravja kot njihovi vrstniki.
Ko se vozim čez eno gradbišče na avtocesti, mi je jasno, da ima vsak stroj samo enega strojnika. Ko gre tisti domov, stroj počiva. En odsek dela kot podizvajalec en lokalni gradbinec, ki ob 30-ih zaposlenih dvomim, da ima za vsak stroj po dva ali tri strojnike, da bi lahko spravil skupaj vsaj dve stalni izmeni. Sicer je to problem tistega, ki je razpis dobil in tistega, ki je pogoje za razpis pisal in naredil terminski načrt.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.531
14.440
113
trenutno je 7 odsekov na AC kjer so delovšča (šentilj-koper), eni so daljši drugi krajši.. na oko je cca 25% te trase rumene/rdeče... krejzi.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.045
8.798
113
pri taščici
Danes zjutraj ob polsedmih ravbarkomanda> izvoz postojna 9 delavcev (tisti z lopatami, volani in svincniki) .
"Vse po normativu" ki je en delavec do max 2/km gradbisca.
Tudi tiste "lučke" za snemanje prispevka sem videl.

Ps: ce bi stevilo delavcev omejili na 10x sedanji "normativ" in delali svetli del dneva bi se rok.skrajsal na cetrtino sedanjega.

Strabag isce v Dragomlju gasilca, kmeta za dovoz vode na gradbisce s cisterno.
Zanimivo da en "Strabag" ne premore neke cisterne in šoferja.
Aja, verjetno racuna da bo kmet mu vozil zato.ker je itak placan s subvencijami, ali pa gasilec zastonj ker je prostovoljec..
Baje lahko tudi nekaj 100m3/dan.
alkoholik zapni dojza pa lajto pa zacni voziti

• Všeč mi je
Reactions: Robert

hermann

Guru
19. mar 2014
10.192
7.237
113
Na dolenjski ac je seveda tudi gradbišče pri Ivančni Gorici. Dobro založeno z radarji zaradi varnosti delavcev in šoferjev.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.251
11.050
113
Danes zjutraj ob polsedmih ravbarkomanda> izvoz postojna 9 delavcev (tisti z lopatami, volani in svincniki) .
"Vse po normativu" ki je en delavec do max 2/km gradbisca.
Tudi tiste "lučke" za snemanje prispevka sem videl.

Ps: ce bi stevilo delavcev omejili na 10x sedanji "normativ" in delali svetli del dneva bi se rok.skrajsal na cetrtino sedanjega.

Strabag isce v Dragomlju gasilca, kmeta za dovoz vode na gradbisce s cisterno.
Zanimivo da en "Strabag" ne premore neke cisterne in šoferja.
Aja, verjetno racuna da bo kmet mu vozil zato.ker je itak placan s subvencijami, ali pa gasilec zastonj ker je prostovoljec..
Baje lahko tudi nekaj 100m3/dan.
alkoholik zapni dojza pa lajto pa zacni voziti
Nehi jamrat pa jim vodo pelji.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in erikson

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.045
8.798
113
pri taščici
Sem bil tako dolgo v koloni da sem rabil njihov dixi. ;)
Za nazaj sem si pa se center postojne ogledal po dolgem casu.
Kje ti vidis jamranje?
A to da je en delavec na km gradbisca?
Al to da so lucke postavili da so kamermani lepse posnetke naredil.

jello

Guru
22. sep 2008
11.507
4.668
113
Kam se bo šel potem minister z gradbeno kahlo na glavi slikat? Minister, ki se v prvem tednu mandata slika na žurki je bivši minister.

Hanzi narobe se voziš, do zdaj je bila primorka prevozna samo ponoči. Zdaj bo podnevi, samo da zalaufajo reflektorje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Hanzi

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.857
7.019
113
blizu močvirne prestolnice
Kam se bo šel potem minister z gradbeno kahlo na glavi slikat? Minister, ki se v prvem tednu mandata slika na žurki je bivši minister.

Hanzi narobe se voziš, do zdaj je bila primorka prevozna samo ponoči. Zdaj bo podnevi, samo da zalaufajo reflektorje.
Tako kot tista tvoja candra in pernati, ko sta se slikala na pručki in lagala, da je tretji tir gotov ali pa celo oddelek kc, da ne govorimo o ostalih lažeh, pa te ni nič motilo. Če bo zaradi tega en dan prej narejeno, kjer je prevzel posel nesposobnež, pa bo za vse boljše. Na Dolenjskem pa dela sposobna firma in je delavcev kolikor hočeš sam on ni vaš.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.978
454
83
Vipavska dolina
Če bo tam en dan prej narejeno bodo nekje en dan prej začeli, mislim da ne...
V petek nisem videl pri Postojni toliko delavcev kot jih je bilo na tem videu, no da bi delali takrat ko sem se "peljal" mimo.
Sicer meni je vseeno kdaj delajo, samo naj delajo. Pa tudi kakšno gužvo al zaporo bom pretrpel, če bo le za en čas potem mir.

B81

22. jul 2007
40.322
12.878
113
Če kdo ve, zakaj pa imajo več večjih gradbišč naenkrat? zakaj enega ne dokončajo in gredo potem na drugega?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen