Zobna ščetka - brez uporabe zobne paste ?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Enzycal čez dan, zvečer pa BioRepair http://www.biorepair.co.uk/, nočna varianta. Obe pasti sta cenovno tam tam, enih 7-8 evrov po tubi.

sem jaz tudi gledal Biorepair - kaksne so kaj izkusnje?

Sicer je ne uporabljam prav dolgo, ampak zaenkrat sem zelo zadovoljen. Imel sem najprej običajno (dnevno) varianto, zdaj imam nočno varianto, ki je precej "močnejša" in usta resnično naredi zelo sveža. Zobje niso več preobčutljivi na mraz.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

V novem Življenje in tehnika je članek, ki poje hvalo omenjeni ščetki...

Osebno sem še vedno skeptičen
confused-1.gif
. Če ni ostankov hrane, bakterije ne morejo proizvajati kisline in je neka proizvodnja ionov za nevtralizacijo pH-ja tako ali tako brezveze.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
imaš tudi druge vire kisline v ustih, dejstvo je, da je za zadostno preventivo pomembno mehansko odstranjevanje oblog, in dejansko je možno, da s to ščetko učinkovitejše odstranjuješ obloge kot recimo z navadno curaprox ščetko

če so ščetine na tej ščetki primerne, potem tudi ne vidim razloga, da je ne bi uporabljal

vsaka ščetka je dobra, če so ščetine primerne, uporaba pravilna in se jo uporablja toliko časa, da mehansko odstranimo vse obloge

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Sicer je ne uporabljam prav dolgo, ampak zaenkrat sem zelo zadovoljen. Imel sem najprej običajno (dnevno) varianto, zdaj imam nočno varianto, ki je precej "močnejša" in usta resnično naredi zelo sveža. Zobje niso več preobčutljivi na mraz.

katero pa tocno to kupujes? Ker kolikor sem vido imajo anglezi svojo varijanto, nemci pa svojo?

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
KK, kako učinkovite pa so ustne vodice (ubijejo 99% vseh bakterij ipd)?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:

ustne vodice, ki dejansko ubijajo bakterije (recimo z dodanim klorheksidinom - curaprox -0.02, 0.05 in 0.2% koncentracije) se uporabljajo v terapevtske namene in se tudi ne priporoča dolgotrajna uporaba, ker imaš v ustih normalno ustno floro, ki ima svojo funkcijo

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik dTi pravi:

ustne vodice, ki dejansko ubijajo bakterije (recimo z dodanim klorheksidinom - curaprox -0.02, 0.05 in 0.2% koncentracije) se uporabljajo v terapevtske namene in se tudi ne priporoča dolgotrajna uporaba, ker imaš v ustih normalno ustno floro, ki ima svojo funkcijo

Mislim bolj na "civilne" variante npr. Dentyl, Colgate ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dentyl_pH

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:

katero pa tocno to kupujes? Ker kolikor sem vido imajo anglezi svojo varijanto, nemci pa svojo?

Italijansko, ki se jo kupi recimo v Tuš drogeriji. Sem gledal cene na netu in so v tujini precej cenejše + večja količina paste v tubi, ampak nočejo poslat v Slovenijo.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam sem popolnoma zadovoljen s curaprox krtacko in sensodyne prosmalto ali proschmelz (oboje je ista pasta, tako kot pronamel, le da je pronamel delan za balkanske in podobne trge. proschmelz se dobi v mullerju za dobre 3 ali 4 eur in je 1x cenejsa kot pronamel v merkatorju).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik dTi pravi:

Mislim bolj na "civilne" variante npr. Dentyl, Colgate ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dentyl_pH

finta je v tem, da je teh produktov malo morje in jih ne moreš vseh poznat, lahko ti eno stvar napišem, vse kar zobozdravniki za enkrat zahtevamo od pacientov je to, da si redno čistiš zobe z ščetko, nitko in medzobno krtačko, potem pa prehrambene navade, razvade, ostalo pa je delo tvojega zobozdravnika (recimo fluoriranje, popravljanje kariesa itd.)

ker zavedati se moraš, da kariesa ne moreš 100% preprečiti, prav tako ne parodontalne bolezni, lahko pa zelo zelo zmanjšaš ti dve stvari z ustrezno ustno higieno

in glede vodic rečem tako - dokler ne škodi je vredu, ni pa potrebe po tem, če ustrezno delaš z ostalimi pripomočki, vem pa da marsikdo rad uporablja ustno vodico zaradi občutka po svežejšem dahu in tudi ni nič narobe s tem, dokler ti zadeva ne pobije 99.9% ustne flore - ker to pač ni "kuhinjski pult", kjer je to zaželeno

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
phillips sonicare + weleda pasta (dm) in ciscenje jezika, dvakrat dnevno. nobenih tezav z zobmi, vedno so gladki in zadah neopazen. krtacka je res draga, vendar vredna tega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
KillaKHAM, no ko že dost veš o teh zadevah, kaj pa ti misliš o teh ščetkah ala Sonicare od Philipsa? Tanjša sklenino, škoduje, torej da ali ne? Sam jo imam že skoraj leto in pol in ni nobenih pripomb ter težav?

Lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz jo uporabljam, če ti to kaj pove
grin1.gif

dejansko je lahko ob nepravilni uporabi zelo škodljiva, nepravilna uporaba pa predvsem vključuje prevelik pritisk, to je ščetka, ki deluje praktično brez pritiska

okane

Zelenc'
11. mar 2010
2
0
1
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Zanimiva stvar:

http://www.soladey.si/

Jo kdo ima ? Kakšne so izkušnje ?

Jaz jo uporabljam že kar nekaj časa in sem zadovoljen z njo. Sicer nimam nekih problemov, sem pa imel željo znebiti se zobne paste, ki po moje ni dobra ker se praktično direktno utira v dlesni in naprej v krvni obtok. No to so bili moji razlogi za nakup in ni mi žal.
Je pa res tako kot piše, zobje so po umivanju res gladki in ni zoprnega okusa po zobni pasti, tako da si zobe občasno tudi trikrat na dan umijem, skratka priporočam
cheer.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik okane pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Zanimiva stvar:

http://www.soladey.si/

Jo kdo ima ? Kakšne so izkušnje ?

Jaz jo uporabljam že kar nekaj časa in sem zadovoljen z njo. Sicer nimam nekih problemov, sem pa imel željo znebiti se zobne paste, ki po moje ni dobra ker se praktično direktno utira v dlesni in naprej v krvni obtok. No to so bili moji razlogi za nakup in ni mi žal.
Je pa res tako kot piše, zobje so po umivanju res gladki in ni zoprnega okusa po zobni pasti, tako da si zobe občasno tudi trikrat na dan umijem, skratka priporočam
cheer.gif

Lepo da si se danes registriral samo zato da deliš to izkušnjo z nami...

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Oglašam se ker imam že leta zelo problematične dlesni, kljub zadovoljivi higieni. Nabavil sem tudi phillips sonicare, očisti super, do dlesni pa ni najbolj prijazna. Uporabljam tudi zobno nitko in tiste mini medzobne ščetke, namreč le zobna ščetka še zdaleč ni dovolj
ne-ne-1.gif
ravno tu je minus za phillips sonicare, ker nihče me ne bo prepričal da očisti ostanke hrane ki ostanejo med zobmi. Zobozdravnica mi je svetovala ščetko oral crosaction (srednjo) in medicinsko pasto Ajona ki se dobi v dm in lekarnah, ta pasta se bolj malo peni, je koncentrat in je ena tuba za cca 150 kratno uporabo, očisti pa dobro.
Aja, še to, pri zadnjem obisku zobarce mi je še svetovala da vsaj enkrat na dan z žajbljevim čajem (seveda nesladkanim in po ustni higieni) spiram ustno votlino, no in prav jutri imam pregled, bomo videli...

Lp.

okane

Zelenc'
11. mar 2010
2
0
1
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Lepo da si se danes registriral samo zato da deliš to izkušnjo z nami...

Se nebi niti trudil, ker ne poznam ne vem kako tegale foruma, ampak sem pa zadnjič čist notri padel ko sem bral temo o kitajskih GPS navigacijah in sem bil pozitivno presenečen nad informacijami na forumu.

Tako da upam da mi bo še kaj prav prišla registracija
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
zmaga.gif
Ja to je res da samo držiš ščetko in sama "leti" po zobeh, ni potrebne neke sile! Katero zobno pasto pa uporabljaš v kombinaciji z njo? Naj bi se uporabljale zobne kreme kjer notri ni "granulatov" če sem prav seznanjen?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Oglašam se ker imam že leta zelo problematične dlesni, kljub zadovoljivi higieni. Nabavil sem tudi phillips sonicare, očisti super, do dlesni pa ni najbolj prijazna. Uporabljam tudi zobno nitko in tiste mini medzobne ščetke, namreč le zobna ščetka še zdaleč ni dovolj
ne-ne-1.gif
ravno tu je minus za phillips sonicare, ker nihče me ne bo prepričal da očisti ostanke hrane ki ostanejo med zobmi. Zobozdravnica mi je svetovala ščetko oral crosaction (srednjo) in medicinsko pasto Ajona ki se dobi v dm in lekarnah, ta pasta se bolj malo peni, je koncentrat in je ena tuba za cca 150 kratno uporabo, očisti pa dobro.
Aja, še to, pri zadnjem obisku zobarce mi je še svetovala da vsaj enkrat na dan z žajbljevim čajem (seveda nesladkanim in po ustni higieni) spiram ustno votlino, no in prav jutri imam pregled, bomo videli...

Lp.

lepo, da te tega nihče ne more prepričati, ker vsak, ki te poskuša nima prav. Za popolno higieno rabiš ščetko in nitko, s tema dvema pripomočkoma pa se da odstraniti plak iz vseh površin zoba.

Če imaš res občutljive dlesni, ti priporočam, da vzameš ročno ščetko curaprox (najprej najmehkejško z oznako 5400 nekaj), in ko se ti dlesen utrdi, prestaviš na ščetko curaprox z 3900 nekaj oznako.

Glede sonicarea in dlesni - ob nepravilni uporabi je zelo neprijazna do dlesni in sklenine, ob primernem pritisku pa vse to odpade in je samo še korist.