Zobna pasta - kaj uporablja Alter?

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik banana pravi:
Nisem paranoik, samo pazim pa tam kjer lahko...
smile-1.gif

Ravno v tem "kjer lahko" je catch in potem je zgoraj napisano definicija paranoje.
smirk-1.gif

Matix je po mojem hotel samo poudariti, da so veliko bolj škodljive stvari kot je ena navadna zobna pasta. Paziš, da dnevno ne zaužiješ več kot 1,5g soli (visok pritisk)? Kako pogosto doma zračiš kletne prostore (radon)? Kako pogosto angine zdraviš z antibiotikom (bolezni srčnih zaklopk)?

Samo primer parih faktorjev, ki so v smislu statistične koristnosti za zdravje par velikostnih razredov nad debato o tem, ali je boljša zobna pasta za 2 EUR ali za 10 EUR.

Pazim, da ne jem junk fooda, ne solim prekomerno, če se da raje nič, gibam se v mejah, ki mi jih čas dopušča, povsod kjer lahko izberem manj škodljivo alternativo jo tudi izberem... Če sem zaradi tega paranoik potem nas je pa kar že nekaj takih...
Antibiotikov in zdravil takih in drugačnih se izogibam v širokem loku, dohtarjev tudi (trkam).
In ja, če je razlika v naravni zobni pasti in sintetični 2 eur, potem raje kupim naravno!

Ti dajem pa prav glede uporabe antibiotik/angina/srčne zaklopke...bi lahko to v medijih večkrat poudarli ne pa da samo tolčejo po njih!
Kar se radona tiče sem pa vesela, da ne uživam v jamarstvu in ne delam v Postonjski jami!
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

zmaga.gif

Za radon pa znajo bit problematične že kakšne stare hiše (sploh pozimi, ko se manj zrači) s slabo hidroizolacijo po tleh.

Sodeč po napisanem vzamem nazaj glede paranoje. Samo zobne paste pa vseeno ne štekam, kaj tako škodljivega je lahko v najbolj cheap Colgate pasti. Nekaj za penit, abraziv, fluorid, mentol in konzervansi. Oziroma česa od tega ni v "naravni" pasti.

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Vau, tega za radon pa stare hiše pa nisem vedla...hudo!

Navadna zobna pasta:
penjenje- SLS, najdeš v vsem kar se peni, ker so nam ulalala let nazaj prodal štorijo, da bolj se peni bolj puca. Wrong! Zadeva je kancerogena, draži, vzpodbuja nastanek alergij, atopičnost, dermatitis...pozitivnih lastnosti nima. niti ne povečuje efekta čiščenja.
abraziv-tanjša zobno sklenino, zvišuje občutljivost.
fluorid-NaHCO3, nič pametnega od njega, kao deluje antibaketerijsko, pocewni surovina.
mentol-mentol, ki je v zobnih pastah razvpitih blagovnih znamk je sintetičen približek naravnemu, 0 od dejanske zadeve v naravi, dodan v funkciji vonja bolj kot blagodejnosti
konzervansi-umetni, prolongerji uporabe

Taka zobna pasta je sama sebi namen!

naravna pasta (ima certifikat):
se ne peni
konzervans-izvleček žajblja, sivke, naravni konzervansi
mentol, žajbelj, sivka..- esence, ki so dodane delujejo antiseptično, vsaka od njih je rasla na zdravih tleh, trajnostno in v predelavi ni bila kemično spremenjena (zagotavlja certifikat)
osnova-odvisno od proizvajalca, večina njih uporablja fini mleti prah rastlin, ki dokazano delujejo čistilno (salvadora persica ipd.)

Izbira je še vedno v rokah potrošnika!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimivo. Dejansko mi gre penjenje na živce, ampak sem do sedaj vedno mislil, da je to pač pri vseh pastah. Edino škoda za fluor. Kolikor vem, ni fora samo antibakterijsko delovanje, ampak tudi pospešuje proces remineralizacije sklenine. Ampak to lahko nenazadnje nadomestiš s kakšno ustno vodo (samo tam je koncentracija skoraj 10x manjša).

To bom pa poizkusil? Kje se kupi ta zadeva?

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Sanolabor v Lj, v Sparu na Viču-imaš tudi ustno vodo ob pasti Sarakan. Pazi pri Weledinih zobnih pastah imajo nikakav certifikat, pa so kao naravne.

Upam, da ti bo kul...
wink-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
odkar sem opustil uporabo "industrijskih" brendov so moji zobje in dlesni lepši, bolj zdravi in čvrsti
cheer.gif
...
uporabljam samo še spodaj navedene in podobne izdelke
nahrung002.gif

nvsl10041_2_b.jpg

dain10010_4_b.jpg

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ali lahko enkrat pogledaš v DM, če je tista njihova pasta ta prava Himalaya? Ker pakiranje je popolnoma drugačno, pa še made in Germany je ta njihova zadeva.
Po mojem gre za "rahlo" zavajanje.