Zobna pasta - kaj uporablja Alter?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.113
7.671
113
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Že 5 let uporabljam Himalaya zobno pasto. Problem je samo, da je v slo ni za dobit. Oz. eden mislim da jo prodaja. Odkar imam to, ne menjam za nobeno več, pa tudi zobozdravnik je vedno začuden ko grem na pregled.
Himalaya stran.
Jaz jih v Indiji vedno vzamem ogromno količino, ko grem dol.
smile-1.gif

Na Ebay-u imaš dosti te robe:
http://shop.ebay.co.uk/i.html?...6.c0.m270.l1313

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:

@Maci Kje se dobi ta Smokers zobna pasta?

V DM-u, Sparu, Mercatorju, prakticno povsod, je pa v srebrni skatli. Stane pa malo manj kot 3eur. Full je dobra pasta.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne razumem, kako nisi imel zdravih zob, potem pa kar naenkrat.

Sicer pa je smiselno biti pazljiv pri agresivnih pastah. Morda res dobro očistijo obloge (veliko abrazivnih sredstev), ampak po drugi strani se lahko hitro znajdeš brez sklenine in potem te nič več ne reši pred kariesom.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Daleč največji delež ima mehansko odstranjevanje oblog in ostankov hrane (torej dobra zobna ščetka, doslednost pri čiščenju, ter zobna nitka), medtem ko je funkcija zobne paste bolj ali manj postranskega pomena (deluje antibakterijsko, vsebuje fluor ter pomaga mehanskemu čiščenju z abrazivnimi sredstvi) in je popolnoma vseeno, katero znamko se uporablja (praktično vse zadostijo naštetim zahtevam).

To so nas že v osnovni šoli učili in vsekakor pasta, ki beli zobe, uniči zraven še kaj drugega...

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Jaz sem imel po puberteti kar neki težav z kariesom. Sedaj pa že kar veliko let ni več težav, v bistvu še par let preden sem začel uporabljat to pasto. Meni sede in vem da je ne menjam več za nobeno. To je pač treba preizkusit in potem vsakemu svoje.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Daleč najboljša se mi zdi Hoferjeva Dentofit mint. En grahec paste zadošča za pranje :D

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.935
113
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Že 5 let uporabljam Himalaya zobno pasto. Jaz jih v Indiji vedno vzamem ogromno količino, ko grem dol.
smile-1.gif

Itak, tista Himalaya zobna pasta ki jo prodajajo v DMju nebi bila dobra... mora biti prav iz indije.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sensodyne Proschmelz

Sem pa enkrat kupil Sensodyne v Sparu, se mi ni dalo v Müllerja, prvič zadnjič in nikoli več. To je čisto druga zobna pasta, vidiš že ko jo iztisneš iz tube, da ne gre za isto zadevo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst pa vedno drugo vzamem:) Razočarala me pa je enkrat lidlova al hoferjeva - čudnega okusa in res ni nič umila:(

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Kakšno himalayo imajo v DM-u ne vem. Če je ista potem je uredu. Samo dvomim, da to prodaja DM.