Zobna pasta - kaj uporablja Alter?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Katere zobne paste najpogosteje uporabljate, katera vam je najbolj odgovarjala, kaj se priporoča, kaj ne ... ? Tema o zobnih pastah.
smile-1.gif

Sam trenutno uporabljam:
catthm_4047400093801.jpg

in mi ni preveč všeč. Nalašč sem kupil dražjo, a sem mislil, da bo boljša.

Do sedaj mi je najbolj ugajala
colgate-sensitive-multi-protection.jpg

Tole, mislim, da je najdražji Colgate in po tej sem imel res najbolj zdrav in lep nasmeh. Samo jo je v našem koncu žal težko dobiti.

Pa ostali?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zeleni sensodyne, pa navaden colgate oz triple.

potem pa zamenjam po enmu letu colgate za aqua fresh in potem obratno.

in tko že x let

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Nekako sva se z mojim najbolj navadila na Pearl Dropsovo pasto in ustno vodo Smokers.
Ne zato ker bi kadila, ampak enostavno zato, ker je vredu okus, ker se nama zdi da res s to pasto dobro umiješ zobe in ustna voda je tudi dobrega okusa.

Ko pa zamenjava, zamenjava pa za zeleni Sensodyne.

Kolgejti, akuafreši in podobno ni Z od zobne paste.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Nekaj takega:
114-Vademe.jpg

Potem pa malo menjam "okuse"... Mi je bolj važna krtačka, kot sama pasta...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Sensodyne-Whitening.jpg

@Maci Kje se dobi ta Smokers zobna pasta?

Btw. Kakšne imate kaj izkušnje z zobnimi pastami, ki naj bi pobelile zobe?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Pronamel. Druge paste so očitno premočne in imam zjutraj strjeno slino v ustih (bele nitke).

lp

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Že 5 let uporabljam Himalaya zobno pasto. Problem je samo, da je v slo ni za dobit. Oz. eden mislim da jo prodaja. Odkar imam to, ne menjam za nobeno več, pa tudi zobozdravnik je vedno začuden ko grem na pregled.
Himalaya stran.
Jaz jih v Indiji vedno vzamem ogromno količino, ko grem dol.
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zdaj bo verjetno kar flame-war, če napišem, da vrsta zobne paste predstavlja izjemno nepomemben del ustne higiene.

Daleč največji delež ima mehansko odstranjevanje oblog in ostankov hrane (torej dobra zobna ščetka, doslednost pri čiščenju, ter zobna nitka), medtem ko je funkcija zobne paste bolj ali manj postranskega pomena (deluje antibakterijsko, vsebuje fluor ter pomaga mehanskemu čiščenju z abrazivnimi sredstvi) in je popolnoma vseeno, katero znamko se uporablja (praktično vse zadostijo naštetim zahtevam).

Super, da imaš zdrave zobe... ampak skoraj 100% sem, da to ni posledica neke indijske zobne paste.
smirk-1.gif

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Žal v preteklosti nisem imel tako zdravih zob, sedaj pa hvalabogu so. To moraš poskusit, pa potem vidiš če ti paše. Posebnost te paste je, da se mi zdi, da je nekako bolj agresivna, čeprav se ne čuti pri umivanju. Zobje ostanejo dlje gladki, kljub uživanju česa sladkega.
Recimo Sensodyne deluje še veliko bolj agresivno, vsaj tiste, ki sem jih včasih uporabljal, samo časovno pa ne drži potem.
Vsekakor se pa strinjam s tabo, bistveno je čisto ozobje pa ni važno z čim je očiščeno.