Lansko leto so mi delali malo generalno in zamenjali verigo (ker je stara preskočila) za novo 8mm, na stroške citroen. Na servisu so predlagali zamenjavo zobatega jermena, saj je bilo to najlažje narediti ob zamenjavi verige. Rekli so mi, da bom plačal samo stroške jermena in pumpe (tako je tudi bilo, cca 400€). To je bilo pri 125.000 km. garancija 12 mesecev. po 14 mesecih in prevoženih 10000 km se je strgal jermen. posledice še niso znane. V avtu je zasmrdelo, sem ustavil po 1 km, na prvem možnem prostoru. Sem mislil, da je kaj narobe z ventilatorjem oz. klimo, ko pa odprem haubo vidim, da ni zobatega jermena, oz. na spodaj na podnu je del jermena gorel. sem pogasil z vodo. Od takrat ga nisem upal več prižgati. Se mi pa med vožnjo ni prižgala nobena kontrolna lučka, da bi bilo kaj narobe. Jutri ga odpelje vlečna služba na pooblaščeni servis. Ali lahko uveljavljam garancijo ali mogoče stvarno napako, ker je bilo narejeno samo 10000 km, pa čeprav je že 14 mesecev od popravila? Mimogrede, to se mi je zgodilo danes 10 km iz Mostarja. Zavarovalnica Triglav se je odzvala korektno in rešujemo preko asistence. Pridejo iskat (menda je že na poti) iz Slovenije in pripelje nadomestni avto, ter odpelje avto na pooblaščeni servis, ki je opravil delo lansko leto. Vmes so angažirali bosansko vlečno službo, da me je peljala (z naloženim avtom) 50 km, do destinacije kjer spim in pridejo tja iskat avto iz slovenije.