zmrznjena nafta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prosim samo tiste, ki se jim je zgodilo v 2009.
model avta, kje se je tankalo, kje se pred tem, kaka temperatura zunaj

delam eno statistiko za 'teženje'

pa resnične podatke

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Če hočeš težit, potem pojdi na okoliške pumpe, natankaj v plastenko od fruca nafto, pa daj ven na mrzlo za par dni, al pa v skrinjo.
Pri tvoji "anketi" ti manjka vsaj še podatek, kdaj je bil nazadnje filter goriva menjan. Pa tudi to, ali je filter ogrevan.

Nimam težav z zmrzovanjem nafte, rastinsko olje oljne repice je še tekoče pri -15.
grin1.gif

zmrznila laguna kmalu po štartu, pri okol -15, filter menjan lani jeseni
zmrznila octavia, kmalu po štartu, pri ca -14, filter menjan menda spomladi, verjetno že malo zabit.
mercedes 220d, nobenih problemov, -14
V vseh primerih ista petrolova poletna nafta.

EDIT : Octavia tankana zadnji tank tik pred zmrzovanjem na Petrolu v Velenju. za vsak slučaj, da nebi kaj zmrznilo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj ne tezi zakaj se takoj razburjas.
smile-1.gif

softi pri nas na sihtu je sofer jamral, da mu je prejsnji teden dvakrat nafta zmrznila in se bom pozanimal kje je tankal. nekje v ljubljani je bilo, ce pomaga in zagotovo petrol (magna).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
V kombiju mi je zmrznila nafta. Res pa je, da je bil zadnjč tankan septembra, oktobra... ko še ni bilo ''zimske'' nafte na pumpah.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Men je zmrznila nafta pri Opel Corsi 1.3 pri -17

Nafta je pa isti k, kje jo točeš, ker je isto sranje!

Men se je to najprej zgodilo v ponedeljek - potem so mi čistili rezervar, ker sem imel baje zelo slabo nafto, ampak se je ista zgodba ponovila v soboto. Tako, da sem bil na črpalki samo 1X in sem imel v tanku več kot polovico nafte! Tankal sem pa na OMW, prej pa skoraj vedno na Petrolu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nov jepp, nafta tankana na petrolu, zmrznila 5.1

gre se za dejstvo, da zmrzuje nafta tankana na petrolu in to ne poletna, pač pa redna tekoča poraba, se pravi tank ne starejši od 14 dni. ve pa se kako je z aditivi in od kdaj bi moralo kake temperature zdržat.

coris info.
vsako leto se šlepa nekaj deset avtomobilov, veliko iz avstrije (lani recimo) zaradi zmrznjene nafte. avti tankani na petrolu. kar je bilo šlepanja iz aut so bili audiji 6, 4, passati, bmw, mercedesi. ne neka stara jajca.

mal organizacije lahko spravi petrol do tega, d aplača stroške servisa, šlepanja, menjave filtra.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Jaz zase lahko povem da pri - 14 stopinj s Petrolovo nafto nisem imel nikakršnih problemov (s tem da je bil avto čez noč zunaj, tako da se je lahko dodobra ohladil).
Polo 1.4 TDi 70, letnik 2008.
(pod nižjimi temperaturami pa se ža nisem vozil).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz vedno tankam nafto na OMV-ju. Avto je stal od petka od 16 ure pa do danes zjutraj; ponedeljek, ura: 6.40, pa nisem imel problemov. Bilo pa je zunaj (-13 st.C). Vmes se ni avta nič premikalo. Avto pa je Peugeot 406 Coupe, 2.2 HDI, naftni filter menjan 10.000 km nazaj, pred cirka pol leta

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Baje da Petrolova nafta zdrzi do -15 stopinj, potem se pa znajdi...

Da jim mater jeb*m, moj qrac, včeraj sem skoraj prste pusto na plehovju ko sma s seko tišala avto v garažo!
Niti me ne spominjaj.

Res bi blo treba s temi tepihari nekaj naredit da bodo dvignili kakovost nafte al pa naj dajo en aditiv na poln rezervar goriva gratis,
ne pa da nakeslam za 70€, pol pa zjutraj nemorem po opravkih ker mi škatla ne vžge. Lahko popenim. In pol recimo avto ki več
alimanj vse vodi računalniško, niti nemoraš prestavit v ler, da lahko avto premikaš, imaš avto zunaj in se lahko jeb** dokler ne posije
popoldansko sonce, jaz pa zmenjen na 5ih straneh...

Da bi šel pa pumpo zažgal.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V osnovi vedno tankam na OMV, ker je moj bencinar, ampak sedaj vozim drug domač avto, ki je
dizl, pa nisem ravno polagal pažnje in se enostavno zapeljal na petrol... Zaj pa sn lepo dobo qrca v čelo,
ko zjutraj nisem mogo nikamor. Kličem kolega, če prleti po mene... Nemore ker mu avto ne vžge...
(tankal na isti pumpi isti dan)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
aja...tudi s Passatom ni nobenih problemov (tankan na petrolu)...pa mislim da tam kjer se žena vozi (j- Ig) da je kazalo tudi - 16 stopinj (seveda je parkiran zunaj, pa zdaj se vozi mogoče vsakih par dni...torej v povprečju miruje -> mala bolna).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zakaj pa ne tankaš na OMV-ju?

To sploh ne igra nobene vloge. Dejstvo je, da če prodajajo dizel, naj prodajajo takega, da uporabniki ne bodo imeli težav. Pa naj je to Petrol, OMV ali kdo drug. Koji jim je k... ?! Banda..
smirk-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Tankano 6.1., Petrol BS Vrhnika, temperatura od -7 do -12. Avto je sicer deloval a le do nekje 2000 obratov (Honda Accord)