Zmešan voznik (spet)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
+ razštelane luči.
odkar ni več vsako letni tehnični za novejša vozila + je pri večini modelov težavna zamenjava žarnic ima vsaj 20 % vozil vsaj eno luč tako nastavljeno da zaslepuje nasproti vozeče

z meglenkami kekak ne vimi težav. serijske svetijo na tla...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
z meglenkami kekak ne vimi težav. serijske svetijo na tla...
Kar je fantastično v dežju, ko cesta deluje kot ogledalo.
10.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Jado je mislil name, ko sem zapisal, da včasih komu pri ekstremno mali varnostni razdalji prižgal meglenko. Sicer pa ima absolutno prav. Ljudje prižgejo meglenko, ko se pojavi malo megle, nekateri pa celo ponoči zaradi teme. Zadnja meglenka mene v tem primeru ubije, če vozim zadaj. Uporaba meglenk je dovoljena, če je vidljivost manj kot 50 m. Kadar pa je vidljivost manjša od 50 m, pa je tudi splošna omejitev hitrosti 50 km/h. Torej se s prižgano meglenko ne vozimo hitreje od 50 km/h, tudi če je avtocesta. Naj dvigne roko tisti, ki se tega drži. Jaz se ne
bonk.gif
. Na avtocesti uporabim meglenko, če močno dežuje, ker je razlika do spredaj vozečega očitna. Seveda je to prekršek.
Sprednje meglenke niso preveč tečne.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Pri nas je takih majmunov ogromno. Predvsem pa ne razumem kako lahko eni avtocesto zamenjujejo z lokalnimi dvopasovnicami. Slednje imajo jasno postavljen prometni zanak za 70, in bedaki na vsak način hočejo po levem peljat 100-120. Seveda vsakega voznika ki po levi pelja po omejitvah poblendajo do oslepelosti. Lep primer je recimo Ptujska, Mb-Hoče itd.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Podobno zgodbo se imel zadnjič na Gorenjski avtocesti.
En model z rjavo R5 kranjskih registerskih tablic se mi že v Tržiču sredi križišča ustavo. OK, jaz ustavim za njim, ampak sem čisto mirno počakal. V mislih sem imel, da mogoče kaj išče. OK, po eni minuti končni speljemo in ko pridemo na hitro cesto jaz po gasu in mimo njega. Videti je bilo, da se je sicer nekaj trudil mi to preprečiti ampak menim, da imamo moja kišta še vseeno kakšni 110KM več od njegove. Ga prehitim in vozim normalno kakšnih 110km/h naprej. In mi model vozi za mano in neprestano blenda
bonk.gif
Prehitel me je na uvozu na avtocesto pri Podbrezjah (nekateri poznate, da je tam dvopasovna cesta lahko). Prideva na avtocesto in jaz ne prehitevalni pas in želim mimo njega. Model me ni in ni pustil. Ko sem šel jaz na desni pas je šel tudi on, ko sem šel na levi pas, je šel tudi on. Vozil je 100km/h. Za nami se je naredila seveda kolona. Skratka model je vijukal levo in desno. Resno ne vem, kaj sem mu stopil na žulj.
Vmes sem klical 113, pa je policist rekel, da nima trenutnih patrulj v bližini.
bonk.gif

In morebiti pomemben podatek: na zadnjem steklu je bila nalepka BBR SECURITY
hysterical-1.gif

Upam, da je fantič potem bolje spal
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ok. ok.
mene načeloma meglenke spredaj ne motijo, tudi v dežju ne, ona zadnja pa je resničmo moteča. najbolj me motijo razštelane luči

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
jaz s telefonom lepo tako slikam taksne debile, in to slikam tako da on VIDI kaj počnem, ponavadi se takoj po/med slikanjem zadeva reši in se vzpostavi normalno stanje.
wink-1.gif
čudežno.

še primer: Deda na prehitevalnem 100ka, na AC, pridem za rit, cakam da bi mogoce se blagovil umaknit, saj je PRAZNA cesta še kilometre naprej. Nič. malo nakazem, naj se spoka, ker sem jači. torej malo zaviješ desno levo. NIč, ata dalje, kot da meni, okej, ne vidi me, si mislim. Na kratko blendnem... tema, cesta prazna, to sem omenil. Malo me mika, da bi šel po desni mimo, 130 po pravilih, ampak ne, dejmo pošteno, tefenov ven, ga drzim tako da me lepo vidim, valjda lepo na 1m, da ne more spregledat, pomagalo, takoj se je umaknil.
smile-1.gif
)))

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Heh,dokler so samo avti tako,še je malenkost.Sam sem bil enkrat priča ko je tovornjak prehiteval 2 tovornjaka na cesti od Benedikta proti Gornji Radgoni.Enega je prehitel in še hotel drugega.Ta pa je tiščal na gas tako da ga ni mogel,zato se je ta ki je prehiteval vrnil na svoj pas med njiju ter tistemu pred njim poblendal.No takrat se je pa začelo.Prvi je skoraj ustavil ta zadnji pa se postavil na sredino.In gre ta spet prehitevat pa prvi spet pospeši,nakar ga več niti nazaj na pas nista spustila.Bilo pa je na srečo ob 23h zvečer in samo bogu se lahko zahvalijo da ni bilo v tistem času niti enega avta nasproti.Je vse skupaj trajalo od Bedenikta pa do Spodnje Ščavnice cca 3km.Sam sem se z primerno varnostno razdaljo vozil lepo počasi za njimi in samo čakal kdaj bo počilo.No ja,pa na srečo ni.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.901
113
v lokalni ostariji
kok mi gre na k. to da eni prižigajo meglenke v dežju! [censored] vse se svetlika peče... me ma da bi mu knof ven potegnil.. majku mu...

MEGLENKA = LUČ ZA V MEGLO! NI DEŽENKA NITI NOČANKA NITI...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pa ti je kaj zanimiv še vmesni del?Kaj mu ne bom blendal, bedak me je pri prehitevanju skoraj iz ceste zrinil, vprašanje kako bi bilo če nebi jaz takrat res pošteno stopil na bremzo. Sem vsaj imel pameten razlog da sem, kakega je imel pa on, razen nabijanja ega? S tem da se je na dolgi ravnini sredi njiv, kjer je omejitev 90 km/h, nekajkrat tudi skoraj popolnoma ustavil.

Jaz sem zmanjšal hitrost za 5 km/h, on pa..... za vsaj 30 oz. skoraj polovico (če upoštevaš prehitevanje) takoj po prehitevanju. Tudi na rit se mu nisem limal, niti ga nisem poskušal pri prehitevanju zriniti iz ceste.

Je pa zanimivo ja, kaj more imeti človek v glavi da tak hudo popeni ker sem iz 50 na 45 bremzal, da me je pripravljen zriniti iz ceste (ali pa mogoče samo malo zastraševati) in posledično zadrževati za sabo še par km mene in celo kolono vozil? Meni osebno se zdi zrel za kakega psihologa ali psihiatra.
Mogoče pa nekje drugje, na drugem forumu, ta drugi voznik piše isto zgodbo, v obrnjenih vlogah... fantja, če bi bilo vse tako enostavno, oziroma črno belo, potem ne rabimo policije, sodstva,... rabimo samo alter pa so zadeve rešene. Velikokrat kakšen model dvigne pritisk drugemu, pa se sam niti ne zaveda... ne rečem, da je bilo tako v tvojem primeru, a vseeno...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Na avtocesti se ob nalivu naredi meglica (no oziroma tisto vrtinčenje kapljic) kak meter od tal in je kar fajn, če ima meglenko tisti pred tabo, da ne zaviraš preveč panično. Vprašanje je potem, če tisti z meglenko opazi, da je za njim kolona, ki ga očitno vidi in meglenka začne motiti.
Sicer pa kot sem zapisal, predpis je jasen. Meglenka takrat, ko je tako ali tako zaradi megle omejitev 50 km/h in vidljivost 50 m. Samo dvomim, da se kdo obojega drži.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Takim osebkom z nadpovprečno razvitim "intelektom" se zmer najbolj od vseh mudi, prehitevajo in izsiljujejo vse po vrsti. Sam vedno si kljub pomankanju časa vzamejo tudi pol ure za preganjanje tistega ki mu je uzel tisto sekundo s tem da je prepozn spelu k se je pržgala zelena.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Meglenka takrat, ko je tako ali tako zaradi megle omejitev 50 km/h in vidljivost 50 m. Samo dvomim, da se kdo obojega drži.

Ker vem da mamo vsi čuden občutek za razdaljo, podajam za meglenkarje čist preprost nasvet. Vklopite jih takrat, ko vidiš z dolgimi lučmi manj kot s kratkmi. Simpl ko pasulj. Ker v dežju res motijo, sploh po teh naših vaških cestah, ko se špilamo tminske šumaherje.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
V SLO se premalo kontrolira:
- rdeča luč
- varnostna razdalja
- megleke sredi belega dne.
- uporaba smernikov! se mi zdi da jih sem sam 1/3 uporablja!
jezen.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113

to cesto poznam precej dobro, sem se gonil po njej vsakodnevno 2x 2 leti, takrat še v družbi balkancev, turških šleperjev in gastarbajterjev, poleti še 1/2 vzhodne evrope. tam 50 vozijo tu pa tam kaki posrani čeh ki je slišal da so pri nas ojštre kazni, stardeci in kaki stardec po duši. radar tam stoji edino v prvem selu za mikvažem, zaseda iza ovinka. kje naprej do ptuja sila redko. seveda se po tej cesti da precej več vozit. v avstriji bi taka cesta imela 70 omejitev. in valda da se keremu odpuli, če nekdo kenja pred tabo 50, tudi meni se je. ampak ko je prilika prehitiš pa roka, tak da mi res ni jasno kaj je temu tipu delalo v glavi. seveda če je res imel prosto pot za prehitevanje

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Iz tega sela za miklavžem sem jaz, vse se je začelo na koncu Miklavža, malo pred osnovno šolo. Tudi meni se sicer zdi omejitev 50 tam butasta, še ko je bila 60 se mi je zdelo kot da stojim.... ampak taka pač je, ravno tam na koncu zelo radi stojijo, norme sploh ni težko nabrati ker že vsi potegnejo, čeprav je še kao naselje. Pa saj cel miklavž je ena radarska zaseda in pol naprej do doma.

Imel je prazno stezo da bi lahko šel mirne volje prehitet 5 avtov naenkrat, pa je enostavno mogo bedaka špilat, ko smo se po polžje vozili smo prišli do agipove pumpe ko je prvi po nasprotnem pasu pripeljal naproti, te veš kak prazn pas je mel. Ne vem no, jaz počakam da lahko prehitim brez da se zaganjam v rit in blendam in bedaka iz sebe delam.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
ma jaz vsak dan prebijem precej časa na cesti in dejansko opažam kar nekaj fenomenov.

Prvi so Audiji. Vsi imajo razštelane ali premočne luči, ki izraziteje svetijo od luči drugih proizvajalcev vozil. Praviloma te Audi s ksenonkami zaslepi že od zadaj. Glede na to, da to opažam le pri Audijih me res zanima po kakšni logiki lahko takšna vozila prestajo homologacijo.

Drugo so Renault Lagune. Očitno jih vozijo krepko zafrustrirani ljudje, ki so slabe volje ker vozijo tak drek od avta. Posledično se s svojimi 1.9 dCi kištami gredo Le Mans in skušajo dokazati, da dejansko letijo kakšnih ubornih 190 kmh.

Opažam tudi zanimivost, da vozniki Mercedesev ne delajo problemov in vozijo precej spodobno in neagresivno. Zanimivo je, da enako velja za dejansko prestižna in športna vozila. Očitno njihovi vozniki nimajo kompleksov, kot jih imajo lastniki nekaterih Audijev A4 in Renault Lagun.

Še nekaj o BMW. Ker tudi sam vozim BMW sem alergičen na divjake in kretenoide v BMWjih. Zanimivo je, da jih ni tako veliko, vsaj na avtocesti ne. Mogoče je drugače v Fužinah in sorodnih soseskah.