Zmešan voznik (spet)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
Peljem po cesti, proti koncu naselja, na števcu predpisanih 50...... naenkrat za mano eno budalo v srebrni laguni in mi začne živčno utripat z dolgimi lučmi. Takih je ogromno in jih seveda ne prenesem, sploh če ima drug pas prazen in lahko normalno prehiteva, in sem začel bremzat, rahlo, hitrost je padla na 45 po števcu. Bedak zavije potem pred mene, pol metra pred moj nos, da sem moral pošteno po bremzi stopit da nisma priletela skupaj, skoraj ustavil in vklopil vse štiri smernike..... tako se je vozil približno 30 km/h pred mano 3-4 km, cesta spredaj prazna, za tak odsek sem rabil 10 minut, naredila se je kar lepa kolona, pa seveda me ni pustil naprej da bi prehitel in se z neko normalno hitrostjo peljal. Nekajkrat sem mu utripno z dolgimi lučmi ampak je hitrost samo še zmanjševal. Še skoraj huje je da sta bila zadaj dva otroka, bodoča voznika z izvrstnim "učiteljem"
bonk.gif

Pa kaj je folku pyzda?! Registrsko imam, ga lahko prijavim ali kaj takega?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Napiš registrsko. Bo ratal model pač hebena stranka! Teh sivih Lagun imam tudi jaz pun k.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
V takem primeru si naštimi en dobr komad na radiju, pržgi čik, vžgi dolge in furaj za njim na primerni varnostni razdalji. Če imaš možnost ustavi ob njemu, stopi iz avta in mu potrkaj na okno. Taki lulčki se hitr prestrašjo
wink-1.gif

Druga varjanta je, da pokličeš lokalno policijsko postajo in sporočiš, da se nekdo v srebrni laguni z ****** registersko vozi cikcak in zelo počasi. Reci, da se za njim nabira kolona in da sumiš, da je pijan. Lahko še otroke v avtu omeniš
wink-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Glej, za naslednjič. Prehitiš ( kakor veš in znaš ), ustaviš, izstopiš, greš do njega in ga rukneš po gobcu. Enostavno. Jest sem to že 3X naredu. Pa nej bo še tak frajer, bmk...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne vem če se splača pretepati bedake, ki samo dokazujejo kako zabiti so.

Sem pa že videl kako je fasal [censored], ki je s prehitevanjem v škarje ogrozil kar nekaj ljudi. No izkazalo se je, da se mu je mudilo v bife na bencinski 500m naprej, nekdo je zavil za njim in ga nekajkrat vzgojno vžgal po nosu.

Torej če ogroža življenja morda res ne bi škodila kaka batina, če je pa nekdo samo umsko prizadet, se ga pa res ne sme tepst. :>

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
Pa nebom se tepel 3 km pred domom...... niti nasploh nisem taki da bi se stepel, le če se temu pač nisem mogel izogniti. Čeprav temu bedaku bi kaki vzgojni kar pasal.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Stari to samo telefon pa policijo. To bi jaz naredu.

Drgač pa en moj kolega (je že mal starejši) je specialc na MNZ in se je enkrat normalno vozil v svojem BX ko ga je en [censored] neki izzival z anmu audijom pa neki za njemu za ritjo vozil in model se lepo ustav z 4 žmigavci in pride un model do njegovih vrat pa ta kolega odpre okn pa ga hče kao zagrabt za srajco pa kolega samo BAM po pički pa model pade se ustane in gre ....

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Psihopatov je v Sloveniji za volanom res ogromno. Kaj človek vse ne sreča. Bolje da ne naštevam, na kakšne načine vse so me prehitevali, izsiljevali in še kaj drugega.

Bolj kot kazni, bo treba talat napotnice za preventivni pregled pri psihijatru ...

Ogo

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
lol! cesta čudno vpliva na ljudi; pred dnevi je en človek v R5 (renault) naredil neko objestno pidarijo v krožišču - moral sem pošteno bremzat, da ni počilo - jezen mu potrobim, on pa se pol ustavi sredi ceste (4-pasovnica) in nekaj grozi z rokami; jaz ga obvozim in mu samo pokažem grdi prst... čez 200m semafor, stojivo vzporedno v prvi vrsti, pogledam kako je z njim...
...nič, kot da se ni nič zgodilo

skratka, pritisk včasih hitro naraste in k sreči tudi hitro popusti

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tocno taksen primer sem imel pred enim tednom, ko sem se ob 21h vracal iz sihta. pacient pa je bil v ocitno sluzbenem vozilu avtosola smarca (!!). skoda, ker sem bil prevec utrujen, da bi si tudi registrsko zapisal. sem ga pa potem prehitel in spet vozil po omejitvah, ker mi je pametoval s svojimi 30kmh in si rekel, ce se ustavi in bo pameten, da ga asfaltiram ene trikrat potem pa sefa poklicem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
če prav razumem, najprej je on blendal, nakar si ti njega mal pojebal in zmanjšal na 45 , potem je pa on pojebal nazaj zmanjšal na 30, pa si ti vklopil žmigavce.
Tle jest ne vidim bistvene razlike med vama.
Kako pa izgleda, da ti ni pustil prehitet? te je hotel zrinit s ceste ko si bil na polovici prehitevanja al kaj?

no vsekakor bi bilo dobro slišat še drugo plat zgodbe.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Če smo že pri voznikih bom samo to napisal, da v Ljubljani ne zna noben več vozt, ampak prometa je pa tudi veliko.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
Bila sma že proti koncu naselja, kjer je 50 omejitev..... tik pred znakom za konec naselja itak radi stojijo in vedno do znaka peljem koliko je omejitev..... on meni v rit in je začel živčno blendat, v 2-3 sekundah mi je poblendal ziher 5 krat. Pač vsakemu stopim po bremzi ker me razkurijo taki, če se mu mudi naj me prehiti in gre dalje ne pa da me hebe tu nekaj v glavo, sploh pa ta ki je imel drug pas popolnoma prazen in bi me lahko varno prehitel brez nekega nabijanja v rit.

S "stopil po bremzi" ne mislim da sem žlajfal na polno, hitrost se je za 5 km/h zmanjšala, pri omejitvi 50 sem se pač 45 peljal. Potem me je na koncu naselja prehitel in agresivno zavil v mene, takrat sem pa moral pošteno zavirati, sicer ne vem če ne bi poknilo...... in od tu dalje, ko je omejitev že 90 km/h, ravna cesta 2 km, nobene hiše blizu, me je šel zajebavati pač tak da je peljal 30, naredil pošteno kolono...... ni me rinil iz ceste, no enkrat ko sem ga poskušal prehiteti je pošteno zavijugal, v drugih dveh poskusih je pa samo potegnil, potem pa sem raje čakal za njim da se naveliča.

No, sem že zvedel tačas da je en lokalni bedak, ki je pač butl tudi če ni za volanom.

In vsak naslednji bedak, ki se mi bo nabijal v rit me bo moral pač prehiteti če se mu mudi, ker pospešil zagotovo ne bom. Vedno vozim nekje v okviru omejitev, torej ovira na cesti nisem in se zaradi nekoga nisem dolžen peljati nad omejitvami. Večini ki se zaganja v rit, pomaga da bremzaš in za par km/h zmanjšaš hitrost, se takoj odlepijo in vozijo normalno, včasih kakemu tudi da stopiš na bremzo čisto narahlo da se samo stop luč prižge. So pa bedaki ki se obnašajo kot da se voziš po njihovi posesti
crazy1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
KSZ...
Samo je zanimivo... začne se: vozim lepo počasi, nekdo za menoj blenda z dolgimi, jaz mu zmanjšam hitrost.... nadaljuje pa se: vozi on pred mano lepo počasi, jaz za njim blendam z dolgimi, on mi še zmanjša hitrost...
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.084
113
Titograd
Pa ti je kaj zanimiv še vmesni del?Kaj mu ne bom blendal, bedak me je pri prehitevanju skoraj iz ceste zrinil, vprašanje kako bi bilo če nebi jaz takrat res pošteno stopil na bremzo. Sem vsaj imel pameten razlog da sem, kakega je imel pa on, razen nabijanja ega? S tem da se je na dolgi ravnini sredi njiv, kjer je omejitev 90 km/h, nekajkrat tudi skoraj popolnoma ustavil.

Jaz sem zmanjšal hitrost za 5 km/h, on pa..... za vsaj 30 oz. skoraj polovico (če upoštevaš prehitevanje) takoj po prehitevanju. Tudi na rit se mu nisem limal, niti ga nisem poskušal pri prehitevanju zriniti iz ceste.

Je pa zanimivo ja, kaj more imeti človek v glavi da tak hudo popeni ker sem iz 50 na 45 bremzal, da me je pripravljen zriniti iz ceste (ali pa mogoče samo malo zastraševati) in posledično zadrževati za sabo še par km mene in celo kolono vozil? Meni osebno se zdi zrel za kakega psihologa ali psihiatra.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
pacientov za volanom je vsak dan več
najbolje poklicati može v plavem, kot je nekdo že omenil , in rečt da vozi cik cak...
drugače pa si nabavi stako kišto, jo malo ojačaš in ko ti en pacient blenda zadaj, pohodiš bremzo pa naj se zabije. si pač videl mačko stečt preko ceste
evil.gif

doživiš notranje zadovoljstvo , da si ugnal psihiča v kozji rog in se zavedaš da si tudi sam zrel za psihiatrijo....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Ideje so zelo inovativne, najbolj srečni pa so tisti, ki uspejo na tako reč hitro pozabiti. Drugače se ti zlahka zgodi, da imaš še par let kako sranje. Jaz sem včasih pritisnil plin in hkrati rahlo po zavori, da so zavorne lučke zagorele. To predvsem pri takih, ki je tako blizu za ritjo, da niti tablic ne vidiš. Tam bremzati zares nisem upal, ker bo hitro v tebi. Nekateri so potem zaostali, ker jim je kaj prebilo, nekateri pa ne. Sedaj pa mogoče vžgem meglenko, pa naj malo rdeče gleda. Sicer pa v prometu je še bolj kot na tem forumu: vsak misli, da ima absolutno prav, drugi pa je budalo. Takega prepričati, da nima prav, je težje kot papeža spreobrniti v muslimana.
Primerna se mi zdi ideja s policijo, da jih obvestiš o problemu.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
V SLO se premalo kontrolira:
- rdeča luč
- varnostna razdalja
- megleke sredi belega dne.