Zmanjšanje velikosti filmov?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Hej.

Bi mi lahko kdo prosim povedal, kateri program (če je možno kakšen brezplačen) je najboljše uporabit za zmanjšanje velikosti videa (npr.: iz 1400Mb v 700Mb)? Iščem predvsem program, ki bi bil preprost za uporabo...

Lp.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
O tem smo debatkali nedolgo nazaj.

V tej debati nisem našel nič pametnega glede mojega problema.

Handbrake je vredu, ker lahko nastaviš, koliko MB naj zasede pretvorjen video. To je to, kar rabim, vendar so spet problemi, ker ne podpira izhodnega videa v končnici .AVI (vsaj ta verzija, ki je na voljo na internetu).

Probal sem tudi "Any Video Converter", vendar v tem programu ne moreš nastavit, koliko MB naj zasede izhodni video.

Lepo prosim, če še ve kdo za kakšen takšen program, v katerem bi lahko izhodnemu videu nastavil željeno velikost in .AVI končnico (predvsem zaradi zunanjih divx predvajalnikov)?

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če res srčno želiš XVID ali MPEG-2 kodek in končnico AVI, potem lahko posežeš po starem dobrem Virtual Dub-u.

Če pa želiš samo končnico AVI, pa mirno preimenuješ dobljeno datoteko iz Handbrake-a. Mislim, da ne bo noben novejši predvajalnik niti kihnil.

Željeno velikost datoteke lahko deliš z dolžino video posnetka in dobiš bitrate, ki ga potem nastaviš v programu (to pa omogočajo vsi). Je sicer samo približna rešitev, ampak nekaj je...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če player ne podpira ne-AVI formate, pol "fake" AVI tudi verjetno ne bo.