zlatko in prijatelji - mar...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Da ne bo nesporazuma: Plestenjak in KK Roman, nikakor nista reperja. Tukaj lahko začnemo ali pa končamo debato
grin1.gif

Ruggedman

Zelenc'
1. jun 2012
6
0
1
Zlatko ima dobre skillse kot rapper, mi pa gre na jetra njegovo medijsko izpostavljanje. Tečen, vsiljiv in vedno glasen do onemoglosti.

Attention-whore No. 1 med rapperji, takoj za njim pa Trkaj. Škoda, ker glasbeno sta imela oba veliko potenciala.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, res je, da je domicelj neki hotu bit kao začetnik slo rapa, ampak jaz še vedno pravim, da je bil prvi roman abram, ki ga tale govornik očitno sploh ne pozna?
confused-1.gif
je pa res, da je rapal v angleščini...

Domicelj naj bi bil prvi pri nas, ki je uporabil rap, kot način izražanja v svojem komadu. To je bil bolj experiment.

No tale govornik je Jizah, eden izmed najboljiših poznavalecev rap scene pri nas, tako da bi, pa mi ne zamerit, bolj verjel njemu kot tebi.

In tudi na to temo sem prebral kar nekaj zadev in se ne spomnim ravno, da bi se kje kakšen Roman iz Krškega omenjal. Sem mislil linkat en super članek iz študenta na to temo vendar so ga zgleda po prenovi strani izbrisali.
confused-1.gif

Glej, ti lahko mirno verjameš Jizahu, ampak dejstvo ostaja, da je Roman Abram repal (za domicljem?) in pred plestenjako, ali enom in koširjem...zdje nejgovih komadov se ne spominjam, vem samo, da je bilo enemu naslov Job Finders.

Kdja točno je to bilo, nisem prepričan, ni bilo pa takrat še nikjer plestenjaka in koširja...nikjer...Jizah bo morla malo updatati svoje znanje...
tongue-1.gif

clanek12_500.jpg

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, res je, da je domicelj neki hotu bit kao začetnik slo rapa, ampak jaz še vedno pravim, da je bil prvi roman abram, ki ga tale govornik očitno sploh ne pozna?
confused-1.gif
je pa res, da je rapal v angleščini...

Domicelj naj bi bil prvi pri nas, ki je uporabil rap, kot način izražanja v svojem komadu. To je bil bolj experiment.

No tale govornik je Jizah, eden izmed najboljiših poznavalecev rap scene pri nas, tako da bi, pa mi ne zamerit, bolj verjel njemu kot tebi.

In tudi na to temo sem prebral kar nekaj zadev in se ne spomnim ravno, da bi se kje kakšen Roman iz Krškega omenjal. Sem mislil linkat en super članek iz študenta na to temo vendar so ga zgleda po prenovi strani izbrisali.
confused-1.gif

Jizah je malce zablodil.... Zacetnik je vsekakor AliEn, vse drugo pred tem so bile imitacije takrat popularnih ameriskih zadev in niti ni moc vkljuciti zraven. Sploh v primeru Plestanjaka, Pasjega kartela (WTF), ipd. Potem se je pa kreativnost tudi nehala....
crazy1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
@easy sej lepo pove da je Ali eden izmed začetnikov rapa, vse ostalo prej, se ni deklariralo kot rap komadi, samo vokalna forma v komadih je bila kao rap.

@stieber a je tist tvoj franc mogoče Franček Da Brejker ? to bi blo potem pa res kar si govoril.

edit

Sem našel članek, ga tud že nalimal tukaj, vendar ga bom raje izbrisal, da ne bo kakšen hudič z avtorskimi pravicami. tukaj si ga lahko preberete.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Kakšen franček??? Saj ti vse lepo piše na slikci, ki sem jo prilepil...No, pri Romanu Ambramu zelo težko govorimo zgolj o 'vokalni formi', bolj se zdi, da jizah sploh ne ve za njega, saj ga sploh ni omenil...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In če 'imitiraš', ne šteje kot rap ampak kot kaj? Nisi med začetniki?

seveda da ne.... potem lahko kdorkoli kjerkoli zacne karkoli.......

ce xyz zapoje "no woman no cry" ni zaradi tega zacetnik cesarkoli, samo imitator