Zimske gume

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
JAz bom tukaj vzel ali Winter Contact ali pa Alpin A4. Ne bom čakal na letošnje. Če ve kdo za kako dobro ceno, ker se hočejo zaloge znebit, naj kar javi
smile-1.gif

185/65/15 - če bo ceneje pa 195/60/15

Sodelavec, ki je imel Alpin A4 je rekel, da se počasi obrabljajo, ampak da pa hitro postanejo trde, zato mi je priporočil Continental, ki naj ne bi tako hitro otrdele.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kaj pa Nokian kot zimska guma? Kdo testiral? Ocenjena je kar precej dobro, sploh zimske so dostkrat bolje ocenjene od raznih Michelinov, GY in Dunlopov...?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Jst mam zimsko nokian in sm zlo zaduvoln, ker se res mal vozm, jih mam čez celo leto in se glede na 4 leta dobr držijo. Ni ratala ne trda, ne preveč obrabljena, tud glasna ne. Poleti mi edino z mojo vožnjo pobira na sprednjih rob in ob mokrem v ostrih ovinkih čutiš siljenje nosu naravnost, zato počasi romajo papa. Ampak če pomislm, na ostale, bi mi po 4 letih s kakšno boljšo še bl zlizal rob. Ob misli na nove, se za druge firme komi obrnem, ker al jih baše obraba, al trdota al...se mi zdi, da je nokian dost sredinska črta med ostalimi, čeprav cena ni dost manjša, seveda pa ni med top firmami pri zaviranju oz blablablaa.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj pa Nokian kot zimska guma? Kdo testiral? Ocenjena je kar precej dobro, sploh zimske so dostkrat bolje ocenjene od raznih Michelinov, GY in Dunlopov...?
Jaz sem jo lani kupil in sem zelo zadovoljen... v primerjavi z GY UG performance se predvsem na mokri primorski liziki precej bolje obnesejo
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No... vprašam kajti za moj avtomobil so tam 25€ cenejše od raznih Michelinov, ter kar dobrih 30 od kakšnega Contija, seveda po komadu, ni pa malo testov kje jih vse poseka in mi je pač zanimivo da je tukaj govora zgolj o nekaj renomiranih znamkah... seveda pa me zanima kako se guma obnese na daljše obdobje vsaj 3 sezone, max. 4, išečm namreč gumo ki bo dokaj dobro držala tudi na daljše obdobje saj je avtomobil zelo malo vožen pozimi...

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Sam iščem en test gum: 205/55/16

Oz priporočilo kaj naj kupim. Do zdaj sem imel Dunlop Wintersport 3D. (super gume).
Zdaj naslednjik je Wintersport 4D ampak nikjer ne najdem testa za to dimenzijo.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Nabavil TS850 195/65/15 z litimi platišči za 510 EUR, komplet centriran... Zdele imajo nekje še 2012 zalogo, se splača povprašat po avtosalonih za vašo znamko vozila.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jaz sem jo lani kupil in sem zelo zadovoljen... v primerjavi z GY UG performance se predvsem na mokri primorski liziki precej bolje obnesejo
smile-1.gif

tudi jaz lahko samo potrdim ( pa na gumah v 15 letih nikoli nisem ''šparal'' )wr a3 215 55 r16 v xl izvedbi zimska, brez tezav kamorkoli, dolomiti smučanje dela u nulo
smile-1.gif

drugace pa jaz tukaj dostikrat dobim kako pametno mnenje http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-A3.htm

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ksz

kakšna je sploh razlika med recimo temi modeli spodaj (TS 850)
1863172-Capture.JPG

Priponke

• 1863172-Capture.JPG
    1863172-Capture.JPG
    116 KB · Ogledi: 124

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

tudi jaz lahko samo potrdim ( pa na gumah v 15 letih nikoli nisem ''šparal'' )wr a3 215 55 r16 v xl izvedbi zimska, brez tezav kamorkoli, dolomiti smučanje dela u nulo
smile-1.gif

drugace pa jaz tukaj dostikrat dobim kako pametno mnenje http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-A3.htm

Koliko sezon si jo imel?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
letos bo tretja zima ko bodo gor. trenutno v dveh zimah majo za sabo ca 30k km. nimam pripomb
ce imas pa kako konkretno vprasanje pa kar...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja saj to me je zanimalo ker iščem gumo ki mi bo vsaj 3 sezone delovala zelo dobro. Namreč pozimi delam zelo malo in se res malo obrabi in mi je bustasto na 2 sezoni menjavat, zato iščem predvsem gumo ki je solidna 3-4 sezone in ne gumo ki je TOP prvi 2 sezoni, tretjo in četrto pa smrtno nevarna...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Kdaj se bodo pa začele akcije? Ponavad so konec septembra, začetek oktobra začeli z do -30%.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja saj to me je zanimalo ker iščem gumo ki mi bo vsaj 3 sezone delovala zelo dobro. Namreč pozimi delam zelo malo in se res malo obrabi in mi je bustasto na 2 sezoni menjavat, zato iščem predvsem gumo ki je solidna 3-4 sezone in ne gumo ki je TOP prvi 2 sezoni, tretjo in četrto pa smrtno nevarna...

sicer sem preprican da se od avta do avta obnasajo lahko drugace ampak...moj ima skoraj 2toni in tudi vozim cisto aktivno - jaz sem res zadovoljen.

sem pa sel na to ker sem dobil takrat res dobro ceno (beri 50e ceneje po kosu kot conti/Gy) in pa ze nekaj let nazaj je mel zlahtnik eno drugo verzijo nokianke, pa majo vikend na dolenskem v enih hribih pa praktično nič spluzen, pa tud hodjo smucat dost pa tko in jih je ze takat samo pohvalil 8prav spomnim se njegovih besed - ce finci k majo skoz mraz pa sneg ne znajo narest gume kdo jo bo
smile-1.gif
:) )

ampak spet to je samo moja izkušnja