zimske gume

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ančica....dovoljene dimenzije pnevmatik ti pišejo v homologacijskem kartončku, ki gaimaš v avtu (bele barve). Poišči kartonček. Noter ti bo pisalo kaj je dovoljeno..bodi pozorna na označno M+S...tisto glej.
Če boš kupovala tudi feltne...kupiš temu ustrezne feltne...če boš delala pa premontažo na obstoječe feltne...pa poglej če so le te pravih dimenzij oz. moraš kupiti potem tudi take gume da pašejo na obstoječe feltne (torej istih oznak kot so letne gume).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če ima rabljen avto, potem je velika možnost, da tega kartončka več ni... (lahko se zgodi tudi pri prvem latsniku)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, pa zakonov se tudi moraš držat. (povej to 10 000 Mariborčanom, ki so dirkali čez krišišča, čeprav so vedeli, da je tam radar - kaj šele počnejo drugod...)

Recimo moj prvi avto (peti lastnik, pred N leti) ni imel kartončka (niti User Guida ali karkoli) zraven. Kaj pa zdaj?
Če ga ni, ga ni. Od punce nedavno kupljen tudi dvomim da ima.

Niso vsi pedantni in lepo za vse skrbijo.
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ja, homologacijski kartonček je od določenega letnika naprej obvezen. Ne spomnim se točno, vem pa da je obvezen pri avtih, ki so bili izdelani mislim da po 1995.
sprasujem se.gif

Če je avto novejši in nima homologacijskega kartončka si ga moraš priskrbeti, drugače te ne spusti čez tehnični.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.051
455
83
tam ko se terc po tori rola
Če je avto že na prvi pogled v originalnem stanju (ni nekih širokih gum, spojlerjev, dol spuščen...), ga načeloma ne zahtevajo. Po zakonu ga pa moraš imeti in je neke vrste avtova osebna izkaznica. Meni ga tudi nikoli niso zahtevali. Ker ga vedno, ko grem na tehničnega dodam k prometnemu dovoljenju. Ti tudi pred vstopom v prostore za pregled piše, da ga pripravi, kot tudi obvezno opremo. Vsaj v SG je tako.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kadar ga zahtevajo ga moraš imeti. Če tebi dosedaj še niso rekli, ne pomeni da ni potreben.
wink-1.gif
... pri 2004 letniku bi ga obvezno moral dobiti.

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Kaj je kdo verige preko spleta naročil? Se to obnese? Vidim da znajo biti dosti cenejše kot v trgovini

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če imaš verige samo za policaje jih lahko tudi na Bolhi kupiš.

Jaz sem sicer samo enkrat uporabil poceni verige iz Spara in je bilo vse ok - namestit jih ni bilo težko, peljal sem se normalno, nič ni razpadlo...

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Vzela sem te Hilfer verige, na withcar telefonski pomoči pa so mi rekli, da imajo v Sparu neko drugo znamko (kvik?) in da so te kakovostne. Sem pa jih danes že dobila, zdaj pa upam da jih bom znala gor namontirat :D

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Katere verige pa priporočate za kombi Renault Trafic z dimenzijami 205/65/16?

Nazadnje urejeno: