zimske gume

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Joj čis preveč informacij, kok pa stane da ti dajo na iste feltne gor druge gume? hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na tisti povezavi ni odgovora na tvoje vprašanje. Dovoljene dimenzije pnevmatik so zapisane na homologacijskem listu, včasih tudi v prometnem dovoljenju.

Cena menjav gum je od 30 do 40€.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Plačal par dni menjavo 25 EUR (16" jeklene feltne,...) - Servis Luštrek Medvode

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Aja, jest sem na hitro prebral, sem mislil, da sprašuje kje pogleda dimenzijo gum na avtu.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
V Homologacijskem kartončku avtomobila so zapisane vse dovoljene dimenzije.

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Sem našla potem, mi je kar vulkanizer pokazal- 185-65-15, potem so mi naročili gume, unirojal-nekaj takega za 60 eurov za eno gumo. Jutri jih dobim in potem nimam več teh meni čisto nepotrebnih skrbi
smile-1.gif

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Gume zmontirane na mojem pižojčku, hvala!! Zdaj sem prebrala da je pametno imet verige v avtu, se da to kar prek interneta naročit?

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
odvisno kje se vozis, če po kakšnih hribih pol je pametno imeti verige.
vendar če jih ne veš zmontirat ti nič ne pomagajo v prtljažniku
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.051
455
83
tam ko se terc po tori rola
Ancica... res je. Pametno je imeti v prtljažniku tudi komplet verig. In še bolj pametno se jih je naučiti namontirati preden jih rabiš. Resno. Sam sem jih pred leti kupil -ene take fensi modre. Testi na youtube so bili prav mamljivi. Ja, sem jih vozil v prtljažniku dober mesec dni. Potem pa eno jutro močno sneženje... Jaz z novimi zimskimi gumami in verigami v prtljažniku... kaj me pa še lahko preseneti, sem si mislil. Pa me je. Sredi poti..no, v bistvu avto sem parkiral, čez dve uri pa hočem domov. Ja, sneg je bil že visok, spluženo ni bilo.. -bomo pa dali tuste superduper ketne na kolesa, pa bo. Po pol ure sem si rekel, klinc gleda vse skupaj in s premrzlimi rokami odnehal. Sedel sem v avto in počakal na snežni plug... Doma pa potem v garaži parkrat namontiral in snel to zadevo. V bistvu je gor v slabih petih minutah.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ko se zverziraš gre, do takrat pa so verige lahko v prtljažniku samo za okras. Zelo pripraven dodatek je tudi mala zložljiva lopata, tudi kakšne rokavice ne škodijo.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Saj butas izpadeš pred sosedi, ko montiraš verige na avto v lepem sončnem vremenu.Pa je bolje da si malo butast doma pred hišo, kot tele nekje na cesti. Obvezne pa so rokavice, po možnosti nepremočljive in nekaj na kar lahko poklekneš.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Jaz jih za trenutni wagen še nisem nabavil, bom pa ene kar iz Spara. Foter jih je že vzel, patent za natikanje je enostaven (zelo pomembno, ko delaš v mrazu), itak pa se z njimi pelješ samo najhujši del, potem gredo nazaj v prtljažnik.

Ancica

Pripravnik
5. nov 2012
31
0
6
Hehe, saj sem gledala neke youtube filmčke, pa ne izgleda tak težko. Koliko pa kaj stanejo? Pa saj bo kaki fant ustavil pa pomagal, saj ste kavaliri ne?
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Najboljše je pogledati v homologacijski kartonček (če so vpisane tudi ožje, vzemi ožje) oziroma enostavno prebereš kaj ti piše na gumi.
wink-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
jest sem mu UG8, dve leti so se super obnesle potem pa kot bi odrezal, guma trda in neučinkovita.

To, glih zaradi tega sem trdil da je F-Montero 3 "dobra guma" ravno zaradi tega...
imam jih že 3 sezone in se popolnoma nič drugače ne obnaša kot 1 sezono
zmaga.gif
tako da bodo naslednje spet M3

Lp