Zimske Goodride Sw 602

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ali že kdo uporablja omenjene zimske gume ? Po testih so slabe, cena ugodna, je pa skoraj na las podobna ug7.
Ali kdo ve kaj več ?
Goodride
SW602.jpg

ug 7
UG7_1.jpg

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ali že kdo uporablja omenjene zimske gume ? Po testih so slabe, cena ugodna, je pa skoraj na las podobna ug7.
Ali kdo ve kaj več ?

Tudi Shuanhuan Ceo (ali kaj je že) je bežno podoben BMW X5... Pa že v drugem stavku si si odgovoril na vse, kar te zanima.
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''Vse tri pnevmatike eksotičnih znamk: goodride SW602, kenda polar trax in federal himalaya WS-1 (prva je kitajska znamka, drugi dve sta tajvanski) so se izkazale kot popolnoma neprimerne za varno uporabo. Na snegu in na ledu so še nekako držale korak z evropskimi tekmeci, pri zaviranju na mokrem pa so naši preskuševalci dobili potne roke. Njihove lastnosti so bile izjemno slabe, zato velja le en nasvet: nakupa in uporabe teh pnevmatik nikakor ne priporočamo!''

Te še kaj zanima?
tongue-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj ravno ta sestav mi je zbudil rahel dvom...... Saj vendar ne more biti neka guma ,katera je pol cenejša od konkurence, primerna,ali pa bog ne daj dobra guma..... Ker če drži na ledu in snegu,ni pa idealna na mokrem, je zame morda še vedno primerna, ker če sem preživel z S3 (mimogrede tudi ta je letos zanič) in le ta je na mokri cesti res slaba, kakšna je potem dejansko ta Goodride Ker če je tako "slaba "kot S3 bi morda odgovarjala

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Če bi se testi avtomobil brali oziroma pisali tako, kot testi gum, potem bi se kupovalo samo razred recimo A4/BMW 3/Mercedez C in pa na gor... ostalo bi bilo nepriporočljivo...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ni vsaka poceni guma slaba in obratno.

Samo pri gumah profil niti ni toliko pomemben, bolj je pomembna zmes gume. Lahko imaš superSMREKICO ali pa kaj takega, samo če je guma trda ali kaj takega, je brezveze
smile-1.gif

Jaz teh goodride nebi kupil, poceni in dobre gume imaš recimo FULDA.

LP

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Dobro...ta je zimska guma......ampak jez sem gledal letno gumo Goodride pa je ocenjena dosti bolje kot pa Sava Intensa.

Točno ne vem ocene ampak Dunlop je bla ocenjena z 2.0 , godride 2,5 ,sava pa kar 3,1 nekaj takega mislim da je blo...neke podobne razlike.

Pozna kdo gume Lassa?Ne najdem nikjer nobenih testov....samo s prve roke povem da drži eno mrvico manj kot dunlop,pa še 5 let je stara.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
enkrat sem se nategnil z tako neko čunga lunga gumo, pa še to ni bil nek kitajski zmazek ampak evropski proizvod in sploh ne iz dna cenovne lestvice. zavorno pot na suhem je imela tako, da sem na cesti, ki jo poznam na pamet (hc skozi maribor, izvoz ptujska proti hr) napikiral not tak kot vedno in ko sem začel bremzat je cvililo in tulilo, bremz učinka nobenega, abs začel delat, vstavil sem se točno na črti semaforja. če bi bil pred mano avto, bi ga nabil v rit. poceni in zelo poučna šola.

ampak ta guma je poceni in res podobna gy, tak da kar navali
wink-1.gif
aja daj še zaupaj koliko si dal za avto? tak samo informativno me zanima. pa daj še povej če si se pri nakupu avta tudi ubijal za prišparanega stotaka ali dva

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Jaz mam Lassa snoways plus 2 za to zimo gor, nisem še mel kakšne situacije, upam, da niso slabše kot S3 na mokrem.
crazy1.gif
Delal naj bi jih Bridgestone.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Če bi se testi avtomobil brali oziroma pisali tako, kot testi gum, potem bi se kupovalo samo razred recimo A4/BMW 3/Mercedez C in pa na gor... ostalo bi bilo nepriporočljivo...

Veš, guma je stik avtomobila z cesto. Če je zanič, je lahko avto super, ima lahko vsa elektronska pomagala, pa se boš skantal na prvem ovinku, ker si pripeljal v ovinek tako kot ponavadi, vendar vseeno 10 km/h prehitro za jajca od pnevmatik.

Moje mnenje je, da če se pri čem ne varčuje pri avtu, so to avtomobilske pnevmatike. Sicer to ne pomeni, da se vedno kupuje najdražje, vendar se da iz AMZS testov vedno najti take, ki so dobile dobre ocene, pa so še vedno dokaj cenovno ugodne. Sicer pa razbita glava in razbit avto največ staneta.

Ogo

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Guma je lahko zlata, a če avtu zavore ne delajo, te tudi ta guma ne reši, a velja? Hočem povedati, da se preveč potencira (na negativno) slabše gume... poleg tega se v testih ne upošteva faktor cene, kot da pri avtu ne bi upoštevali, da je en avto logično boljši, če stane 2× več od drugega primerljivega... Kolikor denarja, toliko muzike, se pravi, če upoštevaš, da na avtu nimaš semi-slick gum in voziš tudi temu ustrezno, prideš brez večjih pretersov na cilj v polovico cenejših gumah. Konec koncev pa za čakanje v kolonah na naših cestah zadostujejo ''plastične'' gume in pa raje več opreme v notranjosti avtomobila.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ok, če si kamikaze, pa si nabavi te čunga lunga gume. Samo ne se vame zaletet. Raje izberi kako drevo.
Če testov pnevmatik in porazne rezultate me vzamete z razumom, kdo vam je pa kriv ...

Ogo

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vse je lepo in prav, ti testi naj bodo samo pomoč pri izbiri, kaj kupit. Kaj pa kdo potrebuje mora pa sam pri sebi razčistit. Je pa res, kar je XXXXL omenil, škoda, da ne objavijo( vsaj AMZS jih ni) priporočene cene.
Sam sem izbral gume, ki so bile med boljšimi na testu, polega tega sem imel pa še sam določen kriterij in na podlagi tega sem se odločil.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Glej, jaz na te reči gledam čisto praktično. Vem, da se pri ADACu teh reči lotevajo neprimerno bolj profesionalno, kot se jih lahko lotim jaz ali bilokdo na tem forumu in posledično njihove ocene na testiranjih nekaj štejejo.
Torej se ne delam pametnega, temveč pogledam teste in nato grem delat poizvedbe za cene najbolje ocenjenih pnevmatik. In glej ga zlomka, marsikaj se najde po ugodnih cenah.
In to vedno naredim, ko rabim nove pnevmatike, torej vsake tri do štiri leta. Vedno vzamem najnovejše rezultate, vedno grem poizvedovat za cene. In posledično nisem zaljubljen ne v določeno znamko pnevmatik, ne v določenega vulkanizerja.

Če pa nekdo gre zavestno kupovat jajca, pa naj jih pač kupi. Samo naj se tega zaveda, da kupuje jajca.

Ogo

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Guma je lahko zlata, a če avtu zavore ne delajo, te tudi ta guma ne reši, a velja? Hočem povedati, da se preveč potencira (na negativno) slabše gume... poleg tega se v testih ne upošteva faktor cene, kot da pri avtu ne bi upoštevali, da je en avto logično boljši, če stane 2× več od drugega primerljivega... Kolikor denarja, toliko muzike, se pravi, če upoštevaš, da na avtu nimaš semi-slick gum in voziš tudi temu ustrezno, prideš brez večjih pretersov na cilj v polovico cenejših gumah. Konec koncev pa za čakanje v kolonah na naših cestah zadostujejo ''plastične'' gume in pa raje več opreme v notranjosti avtomobila.

OK, naslednji posnetek ne more v celoti sodit v naš kontekst, ampak predvidevam, da je razlika med dobrimi zimskimi in slabimi zimskimi nekje takšna, kot v videu razlika med zimskimi in celoletnimi. Predvidevam tudi, da bi podobni rezultati oziroma njihovo razmerje bili v testu dobrih in slabih zimskih na mokri podlagi. In če to pomeni, da bom bolj varen (ali pa da bom vsaj imel večji občutek varnosti in občutek, da imam kot voznik stvari pod kontrolo), če bom namesto 200€ dal za gume 400€, sploh ne bom razmišljal. Tisti, ki je dosti na cesti in ki zimske gume kupuje na cca. 3 sezone in si ne more privoščiti 200€ razlike za lastno varnost ali občutek le-te, je zrel za javni prevoz. OK, pustimo socialne probleme, ki še za hrano nimajo ob strani...

https://www.youtube.com/watch?v=JGfvyPtYR0Y

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Tistih nekaj deset kvadratnih centimetrov, kolikor ima stik avto s podlago, je treba imeti v mislih in poskrbeti za dobre gume. Niso tako drage. Jaz sem si letos hotel kupiti Continental WinterContact TS830 pa jih pri Gume direkt nimajo na zalogi v moji meri. Potem sem vzel Goodyear UG 7+. Pa gume skurim v eno sezoni saj samo pozimi naredim okoli 20.000 kilometrov. Ampak ni šans, da se bom kdaj tolkel po glavi, da sem razbil sebe, avto in še koga tretjega zaradi 100 EUR prihranka, ki jih sicer zapraviš v dveh obiskih Petrolove črpalke.
UG 7+ sem recimo dobil za 118 EUR po komadu (205 55 16, razred H). Meni se zdi to solidna cena, še posebej primerjalno z Michelin Alpin 3, ki sem jih lani kupil moji boljši polovici in niso bog ve kaj. To, da guma dlje časa zdrži, hkrati pa ima zaradi tega slabši odziv na snegu in ledu pri meni ni sprejemljivo. So pa Michelinke Alpin 3 neeeeeverjetno dobre na mokri cesti.