zgodovina se pozablja

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Ja clovek prav imas, mojo zensko so lani v egiptu kamenjali ker je nosila hotke, se zdaj je plava po hrbtu.... da ti ne omenim kaj so ji naredili v tuniziji, turciji in maroku. Edina drzava v kateri bi lahko zatezili zenski je Iran, Katar ali pa kaksen Libanon. Gre za izrazito siitske drzave katere pa nimajo veze z Islamom. Tako kot blage veze o Islamu nimas ti....odtod tudi prihajajo verske nestrpnosti in so plod nerazgledanosti, nevednosti in kratkovidnosti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.251
1.279
113
43
Sam to še ne pomen da ne smeš jest baklave na Dunaju. Zakaj bi šel na Dunaju na Dunajca ko grem ap lahko v Srbsko na plesko pa prebranac

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik reality pravi:
meniš da ste srbi ali bosanski srbi drugačni....

če bi bli, Kosovo nebi blo šiptarsko... Glede nato kako hitro dvignete roke za par tomahawkov. In ti nam, da menjamo osi. Vaša zavednost je samo v napihovanju......., pri tem se tudi konča.

a zdej sem že srb? zanimiv.

če bi ti imel za gram pameti v tvoji glavi, bi bil mal tih. to akr je dal balkan cez, od hrvatov do makedoncev, crnogorci so se najbolje zvozili..je katastofa sodobnega časa. slovenija ne bi zdrzala nekajletne vojne ali nekajletnih sankcij. se predaja ze na depeše, ne rabi raket. ampak lej..bedaki vodijo bedake in bedaki tega ne vidijo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Čak bil si v turističnih naseljih........ to ne šteje.

to je tko kot bi baba pametovala v varni hiši... Glede tvoje babe pa dobr da se z petrolejem ne polije, to je v Afgan zdej moderno?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zato k mekani pač ima neke principe

v prekmurju ej bograč, over mura muving kejk..ne pa pizzo, spagete in ljubljanski zrezek.
v grciji jem njihovo in pijem alpha pivo, al pa nič.

zame je to, če le ni preveliko dorekanje, izraz nekega spoštovanja.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aja sori šipta?

sej ste zdej tko bratje? pa povsod vas je dost?
Kr se tiče vojne pa ne filozofirej, kjer so bli srbi je bla pizdarija, vas je pa Markovič dobr nategnu, preden ste uspel vse pokrast (devizne rezerve), ko je uvedel konvertibilni dinar in tko spumpal ven devizne rezerve, sicer ste po nekajmesečnem času dojel...

tko je blo tud v vojni...

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Čak bil si v turističnih naseljih........ to ne šteje.

to je tko kot bi baba pametovala v varni hiši... Glede tvoje babe pa dobr da se z petrolejem ne polije, to je v Afgan zdej moderno?

Kot sem ze rekel, nimas kej omejencu razlagat...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Izrael si obiskal, majo lep razgled iz obzidja...

da se prepričaš o čem govorim.....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
pizdarija je bila vedno s slovenci

14 so izdal AO
41 kraljevino
91 SFRJ

Zanimivo, kaj še delaš tukaj?
A ženo še razmišlata o odhodu...

moj nasvet čimprej?

Glede nato, da si baje z Slovenko bi se potemtakem bal, kdaj te bo izdala?
hysterical-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Gre za izrazito siitske drzave katere pa nimajo veze z Islamom.

Za nekoga ki pravi da je musliman nimaš ravno precej pojma:

1.Nobena od naštetih držav ni šiitska. Navsezadnje ima Islamska republika Iran ustavo, zakone, parlament (cca60% šiiti), medtem ko ima S.Arabija le kuran in sekalnico udov ter ministrstva razdeljena med enoinisto družino.

2.Šiiti so bolj umirjena struja islama. Talibani, wahabiti, muslimanska bratovščina - vse to so sunitska gibanja katerih menje je da je za duhovni razvoj in dozorelost potrebno živeti tako kot v časih preroka.

3.V Maroku in Egiptu se te noben ni dotaknil zato, ker SUNITSKE fundamentaliste zatira in zapira država Če bi šel v kaksno Jeddo, notranjost alžirije ali neturistični del maroka, bi ti bilo malo več jasno.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.295
113
blizu močvirne prestolnice
Kakšen vernik pa si, da ne poznaš strukturo Libanona. Do 50 let prejšnega stoletja so bili v veliki večini Kristjani, sedaj jih je 40%, ostalo so pa suniti, šiiti in druzi. Šiiti so veliko strpnejši kot suniti.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Za nekoga ki pravi da je musliman nimaš ravno precej pojma:
Za zacetek, nimas nobene pravice da sodis o meni kot cloveku ali verniku.

Citat:
1.Nobena od naštetih držav ni šiitska. Navsezadnje ima Islamska republika Iran ustavo, zakone, parlament (cca60% šiiti), medtem ko ima S.Arabija le kuran in sekalnico udov ter ministrstva razdeljena med enoinisto družino.
Najprej si mojo trditev ovrgel, nato pa si jo potrdil. Ze 60 % je vecina. Torej gre za siitsko drzavo. Je pa procent nekoliko vecji, in sicer je v Iranu siitov 89%. Podatek 60% si zamesal z Irakom, poglej na karto, ceprav sta sosedi ne gre za isto drzavo, ne bos verjel.

Citat:
2.Šiiti so bolj umirjena struja islama. Talibani, wahabiti, muslimanska bratovščina - vse to so sunitska gibanja katerih menje je da je za duhovni razvoj in dozorelost potrebno živeti tako kot v časih preroka.
Takoj ko mi razllozis naslednje pojme bova nadaljevala to temo (ker ocitno vidim da si malce zamesal stvari):
-siije in siizem
-sunnet
-kdo so wahabiiti?
Poskusi s svojimi besedami in ne copy/paste ker se mi ne da razpravljati z clovekom ki je prebral en clanek o dogajanju na bliznjem vzhodu. Ce poznas politicno stanje v teh drzavah, ne pomeni da imas kaj pojma o Islamu.

Citat:
3.V Maroku in Egiptu se te noben ni dotaknil zato, ker SUNITSKE fundamentaliste zatira in zapira država Če bi šel v kaksno Jeddo, notranjost alžirije ali neturistični del maroka, bi ti bilo malo več jasno.

V Maroku sem bil 3 tedne, prepotoval sem ga po dolgem in pocez (torej najvec kar se da v tem obdobju) in nikjer nisem imel tezav. V Alziriji se nisem bil, prav tako nwm kaj je narobe z Jeddo, ki je verjetno se najbolj tolerantno mesto v S. Arabiji? Al si spet malo vse skupaj pobiksal? Je pa tudi res da ni vsako mesto za turiste, tudi ko/ce bom obiskal New York se ne bom motal po Bronxu.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.295
113
blizu močvirne prestolnice
Vprašanje je če greč lahko po Maroku in Jeddi z vidnim križem na prsih. Ali bodo tudi takrat tolerantni, tako kot moramo mi biti do vaših žensk?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:
pizdarija je bila vedno s slovenci

14 so izdal AO
41 kraljevino
91 SFRJ

Zanimivo, kaj še delaš tukaj?
A ženo še razmišlata o odhodu...

moj nasvet čimprej?

Glede nato, da si baje z Slovenko bi se potemtakem bal, kdaj te bo izdala?
hysterical-1.gif

odžiram kruh tebi
razmišljam. mal težko je, kos rečuješ hendikepirance na vsakem koraku. gospodarstvo je v riti, veš. še slovenci bežijo ven.

nesvetov mimoidočih ne sprejemam

a sem s slovenko?