Žepni nož

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Rad bi kupil en pameten žepni nož, da ga imam stalno v avtu, da je pri roki. Pač, veliko smo zunaj, pa nikoli nimam nobenega rezila s sabo, velikokrat bi pa rabil. Bi pa vzel kaj kvalitetnega, tako da... Prosim, če ima kdo kakšno idejo, kar na plan z njo.
LP!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Sam imam v avtu
Victorinox Rescue Tool in sem zadovoljen za kolikor ga potrebujem(redko)
rescue-tool.jpg

Fotr ima pa Leathermana že hm... 10let (in ga dokaj redno službeno uporablja) in je pravtako zadovojen
leatherman.jpg

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
pipec ali fixed blade? pri nas je tezko dobiti kaj pametnega ali pa je predrago glede na bliznje kraje.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
KSZ
Hvala obema za odgovor.
Iščem pipec, z rezilom vsaj 8 cm. Tale Rescue Tool mi je zanimiv, samo malo me moti, ker ima nazobčana rezila, pa ne vem, kako se obnese. Naročil bom pa verjetno od zunaj, saj kolikor sem gledal, so cene tudi 30% nižje.
LP!

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Moj glas za Victorinox. Sam imam morsko varianto, ki ima tudi nazobčano rezilo, je pa oster kot pr*sica.

Takle, samo brez klešč in križnega šraufencigarja.
ski_pper_sm.jpg

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Identičnega na sliki imam jest. Imam ga zihr že 10 let, uporabljam ga povsod, pa je še zdej tuk oster, da moreš res pazit, da ti ne spodrsne.

Drgač pa kolega, mi je predlagal en pipec, ki ima samo eno nazobčasto rezilo. Znano je pa po tem, da ima luknjo na vrhu rezila, da lahko samo s palcem "aktiviras" pipec. Nažalost se ne morem spomnit firme, sam je pa baje odlična kvaliteta.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
onega prvega s slike (rumeni) imam tudi sam.sicer rdeč, pa z gladkimi rezili....pa lahko rečem da je super zadeva. Sicer je v avtu in redko uporabljan, ko ga pa rabiš pa pride prav (nož, škarje, odpiraš, rezilo - žagica..za kake veje oz. podobno...itd)..

Te nože običajno prodajejo v trgovinah z ribiško, lovsko opremo...vprašaj za 'švicarski nož' pa bojo tako j vedeli kaj želiš..potem pa samo izbereš model, ki ti bo bolj ustrezal (glede na velikost, število pripomočkov, ceno).

Primer:

http://www.saje.si/shop/victorinox-nozi-c-329_345.php

http://www.swat.si/index.php?o...1&Itemid=26

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa potem je rambo nož ravno pravšnji.
evil.gif

Našel sem na vincetevom linku pa skoraj nisem mogel verjet, da še vedno prodajejo te zadeve...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Fantje, hvala vsem (zlasti Patriotiju za konkretno idejo, ki jo bom ponucal, ko se bom klatil po daljnjem vzhodu, pa iskal zaostale amerikance po vojni
cheer.gif
). Moram se sprehoditi po lovskih štacunah.

LP!

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Company pravi:
KSZ
Hvala obema za odgovor.
Iščem pipec, z rezilom vsaj 8 cm. Tale Rescue Tool mi je zanimiv, samo malo me moti, ker ima nazobčana rezila, pa ne vem, kako se obnese. Naročil bom pa verjetno od zunaj, saj kolikor sem gledal, so cene tudi 30% nižje.
LP!

Kaj takšnega... rezilo dolgo dobrih 9 cm

BM930%5Blarge%5D.jpg

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Citat:
Uporabnik Company pravi:
KSZ
Hvala obema za odgovor.
LP!

Kaj takšnega... rezilo dolgo dobrih 9 cm

BM930%5Blarge%5D.jpg
Ej,
točno tako zadevo iščem
cheer.gif
. Bom prebrskal!
Hvala in LP.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Ceneje te pride iz USA, kljub carinskemu postopku.
Če pa ne želis sam skozi ta postopek, pa je tukaj zastopnik za veliko teh firm (občasno ima tudi kak model na zalogi-dosti omejena zadeva)
klik