johannes
Ni mi jasno, zakaj se tako razburjaš glede "nedovoljenega" snemanja? Predvsem me čudi, zakaj imaš tako negativen odnos to tega? Mene ne moti. Nisem kriminalec, za menoj ni razpisana nobena tiralica. Niti nisem žepar. Niti ne tat. Torej bi me zelo težko (beri: nemogoče) posneli ob kakem kriminalnem dejanju. Priznam pa, da vsake toliko časa vozim prehitro. In da včasih zapeljem v oranžno luč (ne rdečo!). To bi bilo pa tudi več ali manj vse. Aha, pa še nekaj: enkrat sem v Mercatorju vzel dražja jabolka, na tehtnici pa sem pritisnil cenejša.
Ne navsezadnje, če me snema Korejec, mi je všeč, da bo posnetek objavil na YT, da bodo tudi v Koreji videli, kako simpatični smo Slovenci. Očitno pa ti hodiš po robu zakona ali nisi dovolj samozavesten ... mogoče bi se moral prijaviti v oddajo Ljubezen na deželi?
Glej, kot star dedec sem rasel gor ob neki etiki in zdravi pameti. In kot vemo za jugo: mnogi smo se bali tako ljudske milice, kot sodišč in sodnikov.
Karšnokoli brezzakonje, na kateremkoli področju, naštevam naključno: Jankovićevih 46 kaznivih dejanj, oz. ovadb, zgodbe o tajkunih, nenadzorovano letajoči droni, kolesarji, ki so si uzurpirali cone za pešce, liki na ulici, ki niso ne moški ne ženske, me pač motijo.
Tebe nenehno fotografiranje in snemanje pač ne moti, ampak vseeno ni niti najmanjše potrebe, da se vtikaš vame in me celo napadaš, ker me kakšne (nedorečene) stvari motijo.
Poleg tega se čudim, da imamo pri 1000+ pravnikih (ki so na državni sisi), pravilnike in zakone, ki so zelo NEDOREČENI in omogočajo obvoze, skrivalnice.
Če gospodje pravniki svojega posla/dela ne obvladajo, naj gredo na borzo dela, mi pa prepišimo zakonodajo od jodlarjev.
Govorim sicer na pamet, ampak zagotovo je avstrijska zakonodaja dosti bolj dorečena od naše.
Da bi jo prevedli in implemenirali-uporabljali v Sloveniji?
Aja, to pa že ne. Kako pa bomo v tem primeru ribarili v kalnem? Zelo težko.
Nenazadnje, če ne bi bilo mobilnih telefonov z možnostjo snemanja, bi bil tisti ravnatelj, ki mu je mulc objavil posnetek, ravnatelj pa se je nato obesil, še živ...
Nenazadnje tudi upam, da dobi usrani, pokvarjeni mulc vsaj 10 let, ker ga je s svojim početjem in javno objavo na spletu, na nek načim - umoril!
Morebitne ugovore na tale moj komentar pošljite na vodovod, ali kanalizacijo. Ker IMAM PRAVICO izraziti svoje mnenje. Prav o vsem...