Ali je tale policaj, ki je pred par dnevi ustavil bančnega roparja imel odredbo tožilstva za izvajanje tajnega opazovanja?PPU-jev je vec vrst, ljudem je najbolj poznan prisluh telefona, v primeru teh zepark pa bi potreboval odredbo tozilstva za izvajanje tajnega opazovanja.
Glej... Ce si prebral moj post si videl, da sem prilepil tocen clen, ki govori o tajnem opazovanju. Prilepil sem tudi tocen clen ki govori o t.i. drznih tatvinah. Vec od tega ni. To je to. Sam lahko preberes.Torej je očiten sum na organizirano delovanje. Se PPU torej ne more uporabiti z namenom izslediti organizatorja bande? Ali tudi to ni za 5 let?
Zakaj samo barabe najdejo luknjo v zakonu, policija pa nikoli? Nenazadnje - sploh potrebujemo tako policijo, če mora priti naredit red beloruski šofer? Pa ne vzet tega osebno, ampak je res absurdno, da ima policija zakonsko zvezane roke pri opravljanju osnovnega poslanstva.
Ali je tale policaj, ki je pred par dnevi ustavil bančnega roparja imel odredbo tožilstva za izvajanje tajnega opazovanja?
https://siol.net/novice/crna-kronika/oborozen-rop-banke-v-ljubljani-461913
Tako, da opozarjajo na previdnost.Kako drugje so svetu ukrepajo proti žeparjem ?
Pa saj ne pravim, da je treba tekati za vsakim, ki malo sumljivo zgleda z namenom, da ga boš zašil. Itak, da smo vsi krvavi pod kožo in lahko, če dovolj globoko koplješ, vsakega spraviš pred sodnika. Lahko pa bi sledili nekomu z namenom, da boš zašil njegovega šefa. Tega sodišče ne bi požegnalo?
Seveda je potrebna skrb za naše pravice. Ampak sem spada tudi pravica, da nismo žrtve kaznivega dejanja. V prvi vrsti moramo za to poskrbeti sami, v drugi pa imamo službe, ki so zadolžene za to. Imam občutek, da ste veliko bolj gajstni pri izvajanju ukrepov za varnost v prometu, kot pa pri izvajanju ukrepov za splošno varnost. Saj mogoče se motim. In res ne vzet tega osebno, pa zelo cenim to, da si vzameš čas in nam razložiš stvar. Zato pa vprašam.
Dokler nebodo oropali "naših" nebo nič...
Daj, policaj, odgovori mi KONKRETNO:
1. Me sme vsak ****** Korejec snemat, ko grem preko Tromostovja na tržnico po solato?
2. Lahko tak ****** poševnookec javno objavi posnetek, na katerem sem posnet jaz, brez da me vpraša za dovoljenje?
3. Ali lahko jaz poševnookca po slovenski (ali mogoče korejski?) zakonodaji tožim za JAVNO objavo posnetka (na katerem sem jaz!) nekje na spletu?
Če pokličem policijo, ali boste sploh napisali zapisnik, da bom lahko vložil kazensko ovadbo proti znanemu storilcu zaradi nadlegobanja in odkrivanja-razgaljanja moje identitete na javnem mestu s strani privatne osebe, ter TUDI vznemirjanja?
Si sploh upate, policisti, poševnokcu in "turistu" vzeti podatke (Janković=46 kazenskih ovadb: Ljubljana je najlepše mesto na svetu, saj v njej lahko vsak dela, kar hoče)?
in še
4. Ali lahko Korejca, ker ne želim biti sneman (on pa te moje želje ne upošteva) sunem v gobec?
Kot strokovni, poučeni oseb,i ti bo odgovor verjetno mala malica?
Odloci se, a ti je vsec da se ljudi brutalno pretepa ali ne? Ce ti je vsec, potem ne vem zakaj delovanje policije v MB oznacujes kot izzivljanje (po tvoji logiki bi jih morali do nezavesti premlatit). Ce pa ti ni vsec potem ne vem zakaj si zelis da bi ljudi tepli tako kot na posnetkih ki si jih sam prilepil.Pbutec
Ne pozabi peti kumbaya...
Tako se dela:
Seveda Slo policaji nikoli ničesar ne morejo, razen ko se je treba izživljati nad sedečimi protestniki v MB.
Ter skrivanja v grmovju na koncu naselja s laserčkom.
1. Me sme vsak ****** Korejec snemat, ko grem preko Tromostovja na tržnico po solato?
2. Lahko tak ****** poševnookec javno objavi posnetek, na katerem sem posnet jaz, brez da me vpraša za dovoljenje?
3. Ali lahko jaz poševnookca po slovenski (ali mogoče korejski?) zakonodaji tožim za JAVNO objavo posnetka (na katerem sem jaz!) nekje na spletu?
4. Ali lahko Korejca, ker ne želim biti sneman (on pa te moje želje ne upošteva) sunem v gobec?
Ali je tale policaj, ki je pred par dnevi ustavil bančnega roparja imel odredbo tožilstva za izvajanje tajnega opazovanja?
https://siol.net/novice/crna-kronika/oborozen-rop-banke-v-ljubljani-461913
Sem gledal prispevek na 24ur, kako v Ljubljani že več mesecev krade skupina 11 žepark, ki pridno krade turistom. Več mesecev!!! Novinarji so s skrito kamero vse posneli, celo tatice med samo akcijo. Predstavnik policije pa je rekel, ja lahko vam novinarjem, ki lahko delate kar hočete, mi smo zelo omejeni s pristojnostmi....
Pa naj mi eden razloži, zakaj se ne naredi akcija, nekaj policajev v civilu in polovi to bando žeparsko z njihovimi vodji vred!!! Prepričan sem, da se da to narediti res temeljito v vsaj enem mesecu, če pa hočejo poloviti samo delavke na terenu pa v nekaj urah!!!
Pa da se najde kdo in jih lastnoročno zmeče v Ljublajnico!!!
Zanimivo, da to ne šteje za prekriti preiskovalni ukrep. Ko policaj v civilu opazuje promet v križišču in javlja patrulji, da Francl v rdečem Kliotu ni pripasan.več se potegne če mobitelarje pohapsaš