Zeltweg Airshow 2009

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
http://www.airpower09.at/DE/

Močno me mika, da bi šel v petek na tole prireditev. Ker nisem bil še nobenkrat gor, me zanima (tisti ki ste že kdaj bili) kako je z organizacijo, kje se točno nahaja, ali je dobro označeno za kraj prireditve (table itd...), kako je z park placom za avte (sedaj zna bit problem z blatom glede na to da je deževno tudi pri njih) ali je dovolj velik, itd. Zanima me tudi ali se da dobit njihovo vinjeto tudi kje na naših črpalkah (okolica Mb). Katero pot priporočate, verjetno je najhitrejše čez Graz, če bom šel preko Mb? Drugače sem iz Nm.

Skratka, napišite čim več uporabnih informacij. Upam, da ni že kje odprta podobna tema...
LP

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz sem bil 4 leta nazaj.. Z iskanjem nismo mel problemov je dovolj oznacb, verjetno je pa pomagalo tudi to, da sem bil na tem koncu ze 97-98-99 na F1 dirki in res ni bilo problema najti.

Parkirali smo na eni zelenici, kaksen kilometer stran od dogajanja. Tja je treba it cez eno vasico in potem kar po travnikih. V tem casu bo po moje po tem blatu lesti okol prav pester podvig. Sli smo pa preko Karavank.

Evo, se ene par fotk [ne me qurcat za kvaliteto, vem da so gnile.. jebiga, n00b z ixusom + dez nas je vmes dobil - zmesnjava kjer tudi lece nisem uspel solidno ocistiti
redface-1.gif
]..

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Označeno je ok. Parkirnina mislim da piše bo 7€, vstopnine ni. Jaz imam v planu soboto, glede na to kako je vreme bo precej blatno. Razmišljam o gojzarjih
smile-1.gif

Sicer je pa to zelo dobro organizirana zadeva, se pač vidi da ima vojska roko čez. Edino letos tudi njim ni ušla recesija tako, da je program v primerjavi z leto 2005 precej oskubljen.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Glede aeromitingov sicer obstaja posebna tema - KLIK TU .

Zeltweg:

Vinjete se prodaja po večini benzinskih črpalk na zgornji polovici Slovenije. Večina Petrolov itd. jih ima, dobiš pa tudi na poslovalnicah AMZS..
Cena 10-dnevne se mi zdi, da je 7,80 EUR.

Kar se tiče poti do Zeltwega - KLIK TUKAJ

Na vseh takih letalskih prireditvah so že urejena parkirišča, brez skrbi. Lani smo bili jaz, Spektr in še nekateri v Kecskemetu na madzarskem, pa je folk parkiral 5km stran
smile-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Ej majstor
cool-1.gif

Če sem si prav zapomnil te ne bo v Zeltweg? Mi šibamo gor v soboto...program je kul, res da ni nekej ful spešl, a kul...

V Zeltwegu se parkira na letališču, tak da se peš gre kakih 10 min, dober razgled je iz protihrupnega nasipa proti vasi. Weather underground pravi da je 20% možnosti za dež, upajmo da bo vsaj kolkotolko suho
cheer.gif

p.s. Smo pa na Madžarskem za tolažbo zaradi oddaljenega parkinga dobli tolažilni "pekič" - malco na vsakem sedežu na busu do letališča
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:

V Zeltwegu se parkira na letališču, tak da se peš gre kakih 10 min, dober razgled je iz protihrupnega nasipa proti vasi.
Parkira se praviš na letališču.... ki je travnato ali je asvalt?? Predvidevam, da blata za izvoz...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
En manjši delček če se prav spomnim je asfalten...seveda pa je ostalo travnato...sej veš kak zgledajo letališča ob stezah.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Ne, v Zeltweg me ne bo... bo pa 8 fantov iz našega aerokluba... s Petrovim kombijem
smile-1.gif

Madzarski Kecskemet in oddaljen parkplac? Kako? Če pa sem jaz parkiral na letališču bližje, kot pa nas je pripeljala sicer en dan prej vojska z avtobusom ...
smile-1.gif

Samo butastega se moraš naredit in vse napizdit pa gre vse skozi... parkiral 50m od aviona
smile-1.gif

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
bil v petek, na kratko, super miting, super vreme, organizacija...zvoki in manevri f16 in eurofighterjev nepozabni..
še nekaj fotk posnetih z trotl kamero:

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
oro-P62728.jpg

xme-DSC-03.jpg

Če se ne motim je bilo v soboto 180 000 ljudi
cool-1.gif

Avstrijci so dobro organizirali vse skupaj, vse je potekalo tekoče. Malo se je poznala "recesija", lahko bi blo za odtenek več "tapravih" letal...kje so bli Francozi, Nemci?...

Drugače pa gužva, tone hrane in hektolitri piva...alenia C-27j - skor nisem mogu verjet, delal lupinge!...isto Red bullov helikopter z lupingi...celotni vtis je nekoliko dvignu Italijanski eurofighter na koncu.