Zelo pekoča hrana

igi

Guru
13. okt 2007
5.621
1.216
113
Celje
Imam rad pekoco hrano. Prenesem precej. V sloveniji me niso še nikoli presenetili. Ko recejo da je zeloo pekoce je sicer pekoce ampak se da pojesti. Prvic so me "ubili" na tajskem. Zasvical, zjokal, pihal...
smile-1.gif

In nekaj mesecev nazaj v španiji. Indijska restavracija. Ena izmed najbolj okusnih v mojem seznamu. Izberem zelo pekoce ( obstajalo je se en korak vec). Kelnar razlozi da ce vem da je to zelo pekoce. Potrdim. On se 1x ce sem preprican. Prinese on čorbico.... Okusno zelo. Ampak peeeeekkkkkoooocccceeeeee. Tisto pravo pekocino, ko se vedno okusis dober okus osnove in potem se pol ure zge
evil.gif


Moram se kaj iz gornjega seznama poskusiti
smile-1.gif
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
torej jedel Himalaya piro goru (oznaka ZELO PEKOČE), ni blo sile samo malo nos. Sem hotu pa švic in solze...prešvoh za mene
frown-1.gif


41-himalaya-piro-goru.jpg
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Glede teh zahebancij da nekoga nic ne pece, vas cist ne razumem, ce vas carolina in podobni ne zgejo zakaj zavraga potem jeste to?
V indijski v ljubljani zraven zmauca sem enkrat jedel neke rezance pa izbral zelo pekoce, na meniju so oznaceni trije feferoni in je bilo kr vroce. sam ce tebe res ne zge potem je pomojem tud brezveze iskat dalje.
 
Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ajde fantje prosim še eno razlago za nas ostale,ki ne maramo preveč pekoče hrane (men je recimo nekaj tabasca ravno prav,po vaše imam seveda verjetno pussy želodec
cool-1.gif
)?
V čem je to fora,da te peče in žge...solze,švic,itd...a je to da greš občasno na to pekočo hrano,iz kakšnih zdravstvenih razlogov,da si recimo prepucaš prebavo,pobiješ bakterije,..al je to čisto tako iz nekega fetiš užitka,ker ti pač preprosto paše da te žge po prebavilih?
 

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
Meni osebno zato ker mi pase. Pomoje mam(o) tak okus, podobno kot nekaterim pase sladka kave, nekaterim pa ne.
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.460
1.920
113
Fajn je. Dejansko pride hrana bolj do izraza. Fora je pa v tem da se da zelo zelo navadit. Kot na sol in na cuker.

Bolj slano/cukrano/pekoče boš žrl, bolj ti bo nekaj manjkalo, ko boš dobil manjšo dozo.
S tem da je od teh treh zadev pekoče še najmanj škodljivo.

Tabasco je pa en navaden kisel šit.
 

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

Tabasco je pa en navaden kisel šit.

Ker je po tvojih merilih prešvoh,ali je kaj drugega narobe z njim? A priporočaš kaj drugega boljšega (enake stopnje pekočega)?
Meni je sicer ok,mogoče pa česa ne vem,ker se pač ne spoznam na pekočo hrano,zato mi je pač Tabasco limit glede stopnje pekočega...
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Fajn je. Dejansko pride hrana bolj do izraza. Fora je pa v tem da se da zelo zelo navadit. Kot na sol in na cuker.

Bolj slano/cukrano/pekoče boš žrl, bolj ti bo nekaj manjkalo, ko boš dobil manjšo dozo.
S tem da je od teh treh zadev pekoče še najmanj škodljivo.

Tabasco je pa en navaden kisel šit.

467716-post_slo.gif
 

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
A mislite, da gre za kakšno vrsto zasvojenosti?
shocked-1.gif

Jaz namreč prav tako obožujem pekočo hrano in česen in čebulo.Včasih jem nalašč kaj drugega, samo da lahko čebulo zraven. Ali pa pico samo zaradi tržaške. To ni normalno, ob tem mi je nerodno naslednji dan v službi. Ampak ti okusi so mi božanski.
Tudi zame je Tabasco bolj pusi varianta
wink-1.gif
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.460
1.920
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

Tabasco je pa en navaden kisel šit.

Ker je po tvojih merilih prešvoh,ali je kaj drugega narobe z njim? A priporočaš kaj drugega boljšega (enake stopnje pekočega)?
Meni je sicer ok,mogoče pa česa ne vem,ker se pač ne spoznam na pekočo hrano,zato mi je pač Tabasco limit glede stopnje pekočega...

Problem s Tabascom je, da takoj ko si ga daš malo več na hrano, ne čutiš nič drugega kot tisti zoprn kis po katerem je slaven. Meni ni všeč sploh.

Probaj tole :
07_resize-700x700.jpg


Prekaša Tabasco v popolnoma vseh merilih. Mislim da bo tole glede stopnje pekočega tam-tam.
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
A mislite, da gre za kakšno vrsto zasvojenosti?
shocked-1.gif

Jaz namreč prav tako obožujem pekočo hrano in česen in čebulo.Včasih jem nalašč kaj drugega, samo da lahko čebulo zraven. Ali pa pico samo zaradi tržaške. To ni normalno, ob tem mi je nerodno naslednji dan v službi. Ampak ti okusi so mi božanski.
Tudi zame je Tabasco bolj pusi varianta
wink-1.gif
Mamca... se podpišem tudi pot tole. Mogoče sva pa samo vsega hudega že navajeni, he, he....
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.299
1.221
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ajde fantje prosim še eno razlago za nas ostale,ki ne maramo preveč pekoče hrane (men je recimo nekaj tabasca ravno prav,po vaše imam seveda verjetno pussy želodec
cool-1.gif
)?
V čem je to fora,da te peče in žge...solze,švic,itd...a je to da greš občasno na to pekočo hrano,iz kakšnih zdravstvenih razlogov,da si recimo prepucaš prebavo,pobiješ bakterije,..al je to čisto tako iz nekega fetiš užitka,ker ti pač preprosto paše da te žge po prebavilih?

Pa saj ne žge po prebavilih (vsaj mene ne). Žge po ustih, malček po grlu, in to je to.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.075
7.542
113
To sploh ni res, da hrana zaradi tega, ker peče pride bolj do izraza. Pekočina okus hrane kvečjemu ubije. Sam imam zelo rad pekočo hrano, vendar v mejah normale. Kakor je Tabasco kisel shit, so Chilli Pipp omake sladek shit. Sem govoril s Pippom in čisto povsod v njegovih omakah je sladkor. Jjebeš to... Zame osebno je najbolje doma pripravljena Chilli pasta.
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.861
3.489
113
Enako. Žge po jeziku, ko ješ, malce zašvicaš, pa prečistiš nos, naprej pa sploh ne veš, da si kaj takega jedel, dokler ne greš na WC
smile-1.gif


Sam imam doma PiPPovo 15/10 omako (Gift) že celo leto, pa je še nisem porabil, tako močna je ( dodan ekstrakt kapsicoina), pa še nekaj blažjih omak in nasajenih nekaj močnejših feferonov. Jih nihče drug pri hiši ne konzumira.
smile-1.gif
Vsako jutro za zajtrk pojem nekaj tega, pa je dovolj za cel dan.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.299
1.221
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Enako. Žge po jeziku, ko ješ, malce zašvicaš, pa prečistiš nos, naprej pa sploh ne veš, da si kaj takega jedel, dokler ne greš na WC
smile-1.gif
confused-1.gif

Še nikoli nisem na WCju imel kakršnekoli "posledice" zaradi pekoče hrane (tudi po 1 tednu resno lokalno pekoče hrane v azijskih koncih).
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.121
7.019
113
Enako pri meni, ko nisem pogosto jedel pekoče, so seveda bili problemi, potem pa so prenehali, saj se prebava prilagodi prehrani.
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.510
2.247
113
Človek se zgleda res navadi na tega hudiča. Včasih nisem mogel pojesti kapljice tabasca na pici, sedaj mi je tabasco tko-tko. Neki peče samo nič posebnega.