Zeleni prehod

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.583
4.416
113
Sušilec s TČ je tipičen primer kako nekaj reševat in hkrati zajebat. Sušilec s TČ povzroča precej večje konice (zagonski tok), čeprav sumarno porablja precej manj energije. Potem nam dajejo neke bloke pri elektriki in zaračunavajo "konično moč" ker je problem stabilnost omrežja (ne manjko energije), hkrati pa nas silijo v porabnike ki delajo sranje v omrežju. Uporovni grelci so sicer zanič z izkoristkom (imajo samo 100% izkoristek), so pa en dober stabilizator omrežja. Z odloki in dekreti pa jih je vedno manj in posledično postaja NN omrežje vedno bolj nestabilno.

Včeraj/danes sem v svoji vukojebini spet pol dneva bil brez elektrike, ker je malo vetrič popihal pa dežek padal, pa to ni redek pojav. V prejšnjem mesecu je recimo 7x vrglo ponoči brez razloga elektriko ven. In stvar ni toliko nedolžna, ker napetost konkretno zaniha ob padcu in vklopu in določene naprave niso ravno navdušene nad tem. Me zanima kaj pravi EV na to ko mu sredi filanja odreže štrom? Zjutraj veselo vstaneš pa dobiš avto s prazno baterijo in charge errorjem na dashboardu. Skratka vsiljuje se nam kup e-sranja, hkrati pa omrežje dobesedno razpada na vseh koncih.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Rekreacija