Zeleni prehod

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.060
4.476
113
GsGiwECWwAAcpvj.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
22.049
10.757
113
A se kaj ve ali je bila baterija samogradnja ali od katerega komercialnega ponudnika?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.912
7.078
113
Škoda da samo pred prazno dvorano. Kaj sploh te pajace kaj zavezuje da so navzoči, ali samo 10tega v mescu pridejo po 5 mestno plačo.

• Všeč mi je
Reactions: tony

mr_

Guru
20. sep 2007
9.457
2.797
113
Kot da kitajci ne vlagajo v zeleno energijo... In nihče ne vlaga zaradi semantike, češ čisti planet, ker nas vse boli k... za prihodnost, saj je daaaaaleč. Vlaga se v to, ker je to prihodnost in bo energija čistejša in cenejša. Cenejša! In to vedo Nemci, kot tudi Kitajci. Se pa vedno najde eno par pametnih, ki bi kurili premog in cepili atome v nedogled.

• Haha
Reactions: sad

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.582
4.414
113
Sej EV so tolk boljši od ICE da bi rentacarji pa car sharerji že morali bit vsi samo na EVjih.

Aja ne, Hertz je leto nazaj naredil celo inflacijo na trgu EVjev ker je prodal vse EVje ki so jih pred tem kupili, ker so ugotovili da so za en k....! Sedaj so pomojem v vodstvu full srečni, ker bodo prisiljeni spet kupovat EVje.

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.430
1.750
113
No, vidiš. Zakaj pa une odcvetele iz EK za ameriške izkušnje še niso slišale? In še, zakaj se pa same ne vozijo na elektriko s svojimi protokolarnimi vozili?

Ampak, samo da se ne pozabi: pravi problem teženja z elektriko ni v norih, butastih ciljih nacističnih starih mam, ki ne shvatijo, da se lahko EU samoukine iz zasede, pa ne bo s 7 posto svetovne populacije, nič spremenila na fronti globalnega segrevanja.

Pravi problem je, da nas peljejo v gospodarski samomor. Zato, da bi kitajske avte držali stran od Evrope so naredili že marsikaj neumnega: prodali so telekomunikacijski del Siemensa (na šihtu so nato njihovih škatlam konsistentno rekli samo še: kitajc) in robotsko fabriko Kuka, oboje Kinezom. Ker smo takrat kakor razumeli, da globalno nismo več v veliko stvareh konkurenčni, smo pa znali delati top šit motorje z notr. zgorevanjem in zelo dobre avte. Ampak servilni gamble se ni izplačal, danes so ICE avti približno tako demonizirani ko židi, EU pa je polna Kitajskih avtov...

Smo že kdaj imeli tako nesposobno vodstvo EUja?

In še drobna zastranitev: včeraj sem razdrl dobrih 15 let staro rumbo... Prvo presenečenje: baterije so NiMH, ziher sem bil, da bodo litijeve... Drugo je pa, da je na bateriji pisalo: BYD. In v tem je keč: avto je postal samo precej nepomemben kos pleha okrog top šit baterije. In mi pleha ne smemo (CO2, demonizirani ruski plin in NATO v Ukrajini) več delati, baterij pa ne znamo (una švedska fabrika je neslavno pogorela).

Na pol smo torej svojo najbolj svetovno konkurenčno gospodarsko panogo kar sami ukinili (zaradi nacističnih izmišljenih ciljev), na pol so nas pa prehiteli Kinezi. Ki iz Avstralije uvažajo premog, ga pokurijo in izdelajo panele in vetrnice, ki jih, s 10.000x višjo dodano vrednostjo nazaj prodajo v Avtralijo... Če to ni največja zajebancija pod soncem?

• Všeč mi je
Reactions: sad in MrDaco