ZEKom in razčlenjen račun

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej če sem te prav razumel,ja SiMobilu dopovem, da sem istočasno naročnik in uporabnik, mi potem spet dajo polne izpiske?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik kurir pravi:
Fizična oseba (ki je lastnik in uporabnik tel št) lahko pride do popolne številke, samo napiše naj izrecno izjavo, da je uporabnik in lastnik. V primerih, ko pa uporabnik in lastnik nista ena oseba (podjetje, družinski bonus), tam je potrebna izrecna izjava uporabnika (klicočega). Definitvno pa "Celotno telefonsko številko klicane in klicoče osebe sme operater razkriti le na izrecno zahtevo naročnika, ki ji ta priloži pisno soglasje te osebe." ne pomeni, da mora klicana oseba dati izrecno soglasje, kot so eni tukaj razlagali (in razlagajo tudi v klicnem centru Simobila).

ne pozabi potrebuješ soglasje vsakega klicanega posebej in to notarsko overjeno,...nobeden od pravnikov še ni tolmačil po tvoje,..
b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik kurir pravi:
Fizična oseba (ki je lastnik in uporabnik tel št) lahko pride do popolne številke, samo napiše naj izrecno izjavo, da je uporabnik in lastnik. V primerih, ko pa uporabnik in lastnik nista ena oseba (podjetje, družinski bonus), tam je potrebna izrecna izjava uporabnika (klicočega). Definitvno pa "Celotno telefonsko številko klicane in klicoče osebe sme operater razkriti le na izrecno zahtevo naročnika, ki ji ta priloži pisno soglasje te osebe." ne pomeni, da mora klicana oseba dati izrecno soglasje, kot so eni tukaj razlagali (in razlagajo tudi v klicnem centru Simobila).

ne pozabi potrebuješ soglasje vsakega klicanega posebej in to notarsko overjeno,...nobeden od pravnikov še ni tolmačil po tvoje,..
b

Pomoje je razlaga "kurirja" bolj logicna... saj je to predvsem zaradi zascite pred tem, da bi seznam klicanih stevilk videl lahko nekdo, ki ni uporabnik te stevilke... Drugace je vse skupaj en velik "bullshit"... ker zakaj bi potreboval notarsko overjeno soglasje (to je pomoje zraslo na zelniku koga tukaj na forumu
evil.gif
... Bom moral sedaj od mogoce od vseh, ki me klicejo, dobiti notarsko overjeno soglasje, da se mi na mobilniku izpise njegova stevilka?

Saj vem... malo nakladam...
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
jaz sem samo povzel tolmačenje naših pravnikov + tolmačenje kolegov drugih operaterjev s katerimi sem govoril,..
je pa dejansko vse skupaj ena beda,.. in to draga,..
b

kurir

Pripravnik
1. feb 2010
30
0
6
Borovnica, recimo da bi bilo to res, da bi potreboval izrecno soglasje klicanega, da lahko na svojem razčlenjenem računu vidiš celo številko.
1. Kje piše, da mora to biti soglasje notarsko overjeno? Misim, da ni nobene potrebe po notarski overbi (in notarskih stroških).
2. Ali bi v primeru, če bi soglasje klicanega moralo biti notarsko overjeno, potreboval tudi notarsko overjeno soglasje klicočega in notarsko overjeno soglasje naročnika (lastnika)?
3. Če jaz od svojega frenda to soglasje pridobim, potem bom na izpisku videl celotno številko za klice, pri katerih je on bil klicani, ostale številke na mojem razčlenjenem računu pa bom videl delno zakrite? Ali bo Simobil rekel: Ne, pridobi overjeno soglasje od vseh klicanih številk na tvojem razčlenjenem računu, potem pa ti damo celoten izpisek vseh številk.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, baje od vsakega soglasje posebej. Notarsko overjeno pa po moje zaradi razloga, ker Si.mobil nima podpisa naročnika Mobitela in obratno med vsemi operaterji. Zavarovanje pred pisatelji zakona, ki bi verjetno radi služili na račun kazni ... :S
3. Ja, ko dobiš soglasje nekoga, boš videl le njegovo številko brez X-ev.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Kaj pa za klice v tujino? Kako boš pa dobil soglasje Japonca?
confused-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
poglejte,.. ZEKom je eno skorpucalo za katerega ne vem kdo ga je sprejel in kaj je delal/mislil ko je to sprejemal,...

b

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
A mogoče že kdo ve, kako bomo lahko prišli do celotnega izpisa številk? Na podlagi obrazca na prodajni enoti, ali bomo potrebovali soglasja itd?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V duhu tega zakona bom sedaj vse obrazce, ki jih moram posredovati katerikoli veji javne uprave, pisal tako, da bom zadnje tri črke ali številke nadomestil z xxx, klinc, varovanje osebnih podatkov ni hec.

Ime: Jaxxx
Priimek: Noxxx

Naslov: Ulica padlih uradnixxx xxx (dolga ulica, kaj morem)
1xxx Ljubljxxx

Davčna št: 1234xxx

Tel.: +386 40 123 xxx

Do sedaj sem imel lastnoročni podpis sestavljen iz prve črke imena, priimka in še ene krace, sedaj bo Xxx.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Bo kdo zanetil revolucijo proti ZEKom?
Če plačaš, se jih bo našlo cel kup, v vladi, parlamentu, poziciji, opozicije, kjer češ, drugače pa pozabi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa je kdo že ugotovil, ali rabiš soglasje vseh, ki si jih klical, ali je soglasje med lastnikom in uporabnikom naročnine?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Soglasje naročnika vsake številke na seznamu posebej.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak ce pogledamo sedaj se v obratni smeri... Ali sem recimo dal operaterju kadarkoli nedvoumno soglasje, da moj domaci naslov natisne na kuverto, da ga lahko vsakdo vidi?
evil.gif

Takih "budalaštin" je lahko potem se cel kup ... Očitno imamo res preveč tistih, ki se redijo na račun proračunskega denarja... zato pa potem dajejo ven take trapaste uredbe in zakone...
grims-1.gif