@stein: Sicer malo pozno, a ok ... Na računu pri recimo Moneta posredovaXXX ne boš imel X-ov, temveč izpisano celotno besedo. Vsaj po moje, ko kdo dobi račun, naj le preveri
Kar pa se tiče soglasja klicočega, bi jaz kot recimo naročnik moral prejeti soglasje cca. 300 številk, če bi hotel imeti točen razčlenjen račun, pa še to le za številke, katere poznam in jih imam v imeniku.
Nek gospod, od katerega kupujem avto, mi ne bo izdal soglasja, naj se mi izpiše celotna njegova številka, sploh če bo potrebna notarska overjenost. Če pa ni potrebna, pa kako naj operater ve, da je podpis od prave osebe? Pa ravno od te osebe (prodajalca avtomobila) bom mogoče čez 2 meseca najbolj potreboval številko ...
V glavnem zakon je popolnoma nedodelan. Jaz, kot uporabnik Si.mobilovih storitev njim pošljem lažno soglasje, da se nek uporabnik Mobitela, katerega sem klical, strinja z izpisom njegove številke na mojem razčlenjenem računu. Si.mobil tako in tako nikjer nima podpisa naročnika Mobitela in mi bodo to številko celo izpisovali? Tistega, katerega kličem ne boli, saj niti ne ve nič o tem, jaz sicer nekako kršim zakon, samo me noben ne more ujeti pri tem, če pa me, bo pa tisti, katerega kličem že lahko rekel, da se je on podpisal ... Pa še kar nekaj lukenj je v tej odredbi ...