zeitgeist 2 & venus project

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.270
16.560
113
ste si že ogledali drugi del tega dokumentarca? mnenja o tem? zarota?
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ko sem gledal prvega, sem sumil na vse to, no, vsaj glede zarote teroristov in cerkve, kar se tiče bank in tega, sem bil kar malo šokiran. in moram reči, da je vse predstavljeno tako, da se človek resnično zamisli in dejansko bi bilo možno, da je vse to res. sam določenim stvarem kar verjamem, druge pa so mi, recimo temu tako, samo odprle oči in vidim stvari zdaj malce drugače.

nisem pa vedel, da obstaja tudi drugi del tega "filma", treba preverit.
wink-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kar se denarja tiče, ti je že prvi del pravilno povedal zgodbo.

To, da si bodo ljudje sami želeli čip v sebi se mi zdi čisto verjetna zgodba. Odmahnit z roko in rečt, itak je vse zarota, je obrambni mehanizem ljudi, ki nočejo videt dlje od svojega nosu.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Imeti ta dokumentarec za sveto resnico pa tudi. Ker večina, ki to vidi potem blodi samo o tem.

Kritičen razmislek o obeh straneh je daleč najboljša rešitev.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jasno. Venus project npr. je propadla ideja. Te pa vse skupaj vzpodbudi k razmišljanju in kritični presoji. Itak ne moreš ničesar jemat za suho zlato in si moraš sam ustvarit mnenje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.270
16.560
113
ok... ena stran smo ljudje in Zemlja, druga stran je pa kdo? oblast?

lih v tem je trik.. v dokumentarcu so lepo navedena in razložena določena dejstva, kdor jih zanika je ali "slep" ali pa del vrha trenutnega denarnega sistema....

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ok... ena stran smo ljudje in Zemlja, druga stran je pa kdo? oblast?

lih v tem je trik.. v dokumentarcu so lepo navedena in razložena določena dejstva, kdor jih zanika je ali "slep" ali pa del vrha trenutnega denarnega sistema....

..ali pa pač zgolj ni "vernik". in ne vzame vsega, kar mu nekdo reče, da je "dejstvo", kot dejstvo.
tile "dokumentarci" gredo sicer lepo v uho, pa vendar v njih mrgoli netočnih/neresničnih/poenostavljenih podatkov, ki se nato servirajo kot všečna sveta resnica.

saj ne, da ni nič res, kar govorijo, še zdaleč pa ni vse resnica, nekatere zadeve so pa prav smešne. opažam skoraj neko religiozno naklonjenost mnogih tistih, ki si ogledajo film.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Me zanima, če so paranoiki tudi tisti, ki so napovedovali finančno krizo. Na tej točki je Zeitgeist spot on. Sam sem bil skozi leta označen za paranoika, ko sem dvomil v obstoječi monetarni sistem. Zdej se je sesul. Imel sem prav in ne poblaznela večina pijana od donosov, ki me je odfukala kot paranoika ali vernika teorije zarot. Bojim se, da bo enako s čip identifikacijo vsakega posameznika.

Je pa narejen kot propagandni film, zato ga moraš jemat z rezervo in predvsem z zdravo pametjo. To je film, ki ti da mislit, ne smeš pa vanj verjet. Če samo verjameš, nisi nič naredil.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
kje pa ti vidiš, da se je finančni sistem sesul? zadeve niso rožnate, so pa daleč od zloma.
zadeve so ciklične, zdaj smo nekoliko bolj dol, bilo pa je tudi bistveno bolj gor.
v par letih se bodo tega "zloma" spomnili le še redki.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prvi Zeitgeist je vrhunski. Drugi je manj, ker že vsiljuje neko svojo rešitev za probleme. Prvi pa samo izpostavlja dejstva in je zaradi tega bolj prvinski, saj daje gledalcem impulz, da začnejo razmišljati s svojo glavo ter dvomiti v obstoječe institucije in sistem.

Ogo

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Bi rekel, da se motiš. Nerad imam v takih primerih post festum prav, amapk izkušnje kažejo, da znam precej dobro ocenit zadeve. Cikličnost monetarnega sistema ni danost, kot npr. gravitacija, ampak uzakonjeno ropanje ljudi. Monetarni sistem je treba postavit na zdravih temeljih, tako da je sistem fer. Današnji ni, zato cikličnost, ker eksponentna krivulja rasti podivja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.270
16.560
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Takile filmi so vedno delo paranoikov. Izobraženih, dobro nabranih in pametnih paranoikov, ampak še vedno so samo:
stupid-1.gif

yeah, to je vse en bullshit in problemi, ki so izpostavljeni, so zgolj imaginarni a ne...
smirk-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.270
16.560
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Prvi Zeitgeist je vrhunski. Drugi je manj, ker že vsiljuje neko svojo rešitev za probleme. Prvi pa samo izpostavlja dejstva in je zaradi tega bolj prvinski, saj daje gledalcem impulz, da začnejo razmišljati s svojo glavo ter dvomiti v obstoječe institucije in sistem.

Ogo

jaz sem to razumel malce drugače - ne da vsiljujejo neko svojo rešitev ampak hočejo pokazat, da se da zaobiti več ali manj vse uveljavljene sisteme in da rešitve že obstajajo, le v uporabi niso. in Venus Project je samo primer, kaj in kako bi se vse dalo izboljšati v skupno dobro ter v minus gospodarskim lobijem. zato pa smo še vedno tam kjer smo, zaradi tega minusa pri lobijih.....

hgard

Guru
22. jul 2007
4.101
592
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Bral sem komentar nekega zgodovinarja na prvi del in je naštel toliko napak, da kar se verodostojnosti tiče, je to čisto amaterski film. Ampak na internetu je pa že referenca
confused-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ta kritika se nanaša na zgodbo o Jezusu, ki ima itak nešteto interpretacij. Ostale zadeve so precej verodostojne.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Me zanima, če so paranoiki tudi tisti, ki so napovedovali finančno krizo. (...)

Ogromno ljudi napoveduje ogromno stvari. Nekatere se uresničijo in tisti postanejo vizionarji. Ostale se pozabi.

Priznam, Zeitgeist ti res da dosti za razmislit. Ampak kaj ko ti da gnile temelje za razmišljanje. Ogromno informacij je enostavno napačnih, narobe interpretiranih ali pa kar zlaganih. Folk pa kar tako verjame besedam. Bo že držalo, da ljudje prej verjame lažem kot resnici - če pa je tako dolgočasna in ... vsakdanja.