Združevanje video posnetkov

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Eno vprašanje totalnega laika, zato če se vam bo zdelo čudno ali smešno, bi prosil da me ne takoj "raztržete".
grin1.gif

In sicer, ker nisem imel fotoaparata s seboj (tako ali tako je en trotelček, čeprav z njim bi imel še kakšno fotko več, ki ga s kamero nisem smel) sem namesto slik delal kar kratke par sekundne video posnetke (mts2). Zdaj bi pa jaz tole rad skupaj združil, pa ne vem na katerem koncu zadeve začeti, tukaj je pa tako ali tako ogromno strokovnjakov, pa bi prosil za nasvet. Imam sony-jev programček PMB (priložen pri kameri), pa nekako ne najdem postavke, s katero bi video posnetke združil. Saj če uporabljate kakšnega drugega, po možnosti free, ker nimam volje dajati za par hobi posnetkov kakšnega denarja. Teh posnetkov je pa cca. 50.
Torej za vsak odgovor se že v naprej zahvaljujem.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Za združevanje in rezanje MTS in M2TS video posnetkov je najlaže uporabljati free programček "tsMuxeR" (http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR). Za kaj več kot le rezanje in združevanje pa boš potreboval kak program za montažo videa, ki pa ni poceni. Nekaj tega zna tudi program Windows Movie Maker (brezplačen in del Windowsov), vendar pa v XPjih tvojega formata ne zna brati, zna pa ga v Win7, a problem nastane pri rezultatu, ki je prekodiran (dolgo traja in še izguba kvalitete je kar velika) in to vedno le v WMA formatu.

Torej, če boš le rezal in združeval, uporabljaj tsMuxeR, če bi še kaj manjšega popravljal, poskusi usposobiti Windows Movie Maker, če pa bi rad montiral, dodajal zvoke, efekte itd, pa potrebuješ program kot Sony Vegas Studio ali CyberLink PowerDirector ali ...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
morda free Avidemux?

lp

Pa si ti prepričan, da Avidemux filme le združi in jih pri tem ne prekodira? Jaz nisem! Ko sem ga zadnjič uporabil je čisto za vsako najmanjšo stvar delal prekodiranje, to pa vzame precej časa in še kvaliteta pade.

Upam da se motim, a povsod na netu še vedno trdijo, da je tsMuxeR edini free programček, ki zna združevati in deliti MTS in M2TS (skratka blueray kompatibilne) posnetke.