Mislm, da jih delajo na podlagi urina, ker sem opazoval potem ostale ljudi in je bila na lončku samo ena nalepka oz drugačna ne vem točno, kot pri meni. Lahko pa, da tudi še krvne delajo.
Nazadnje urejeno:
A ja?Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ne vem kako je pri vas. Pri nas moraš na center za medicino dela priti z kartoteko od osebnega zdravnika.
Nosiš jo zaradi tega, da mu težje pozabiš ali pa ”pozabiš” povedati za kakšne bolezni, poškodbe, alergije.... Ki bi vplivale na sprejem na delovno mesto in si jih imel v preteklosti . Ne vem pa če MDS vpisuje ugotovitve v kartoteko. Bi moral v svojo pogledat, pa nisem več tako pogosto pri zdravniki da bi videl če je kaj napisal pred 4 leti. Mogoče niti ni zabeležen presledki na MDS.Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ne vem kako je pri vas. Pri nas moraš na center za medicino dela priti z kartoteko od osebnega zdravnika. Če je moraš prinesti le zato, da jo nosiš, potem imaš prav.
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
+1, ampak v zapečateni kuverti
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Prejsnjo sredo me poklice agent in mi pove veselo novico, da je sluzba moja. Juhuhuuuuuuuuuuuuu sem rekel in takoj zaplesal bojni sluzbeni ples. Pa prezivim nekako do cetrka, ko me klice agent in me prosi, ce grem na test drog in alkohola. Nic lazjega, sem mu rekel, in v petek odpujsal v center.
Izpolnem in oddam vse obrazce, nakar sem bil kmalu na vrsti. Z eno gospo sem sel kar v WC in se pred njo (no, malcek sem se obrnil na stran) polulal v tisti cudezni testni loncek. Medtem ko sem se pihal za alkohol (ja kateri butelj pa pride cist nazgan na test alkohola), je gospa pokukala v tester in mal zmajala glavo. Rece mi: "Nekaj ni uredu! A res niste jemali kaksnih ubijalcev bolecin?"
V tistem trenutku stopijo vse moje sive celice na eno stran in izvedejo super truper racun. Na oci se mi je izpisal rezultat: MAK. Butelj, zjutraj si si ga dal v zajtrk!. (No, eni pridejo nazgani eni pa zadrogirani (moja malenkost) na test drog in alkohola). Nic, kot kaze sem en hud dzanki.
Vzorec moje dnevne tekocine je prelila v epruvete in jih poslala v nadaljnjo analizo. Ker nic ni zastonj bo morala firma ki me najema placat dodaten racun. Odpeketal sem domov in se ves cas po glavi z kijem tolkel. Le kako si mogel to nardit? Z Romano namrec vsako jutro pomesava zlico semen (mesanica sezamovih, soncnicnih, lanenih in makovih semen) s sadjem in kosmici. Kot zgleda je to vec kot dovolj, da postanes kaznjenc. No, sem se vsaj poistovetil z prvimi Avstralskimi priseljenci.
Popoldan me je se poklical agent, da ne morem iti v sluzbo v ponedeljek, saj ne zaposljujejo zadetkov. Pocakati bomo morali na dodatne preiskave in potem naprej. Da bi opral svoje ime sem predlagal, da opravim nov test na svoje stroske - to je sprejel v torek zjutraj, ko je rekel, da dodatnih testov ne bodo placevali (butli so pa rekli, da so v petek ze naprej poslali vzorce). Svik nazaj v mesto, oddat vzorec in strlet v tiste crtice. Sem se pocutil kot nosecnica, ki caka na rezultat nosecnosti.
Ne rabim odpirat zapečatene kuverte, ker vem vse o sebi in kaj je notri v kartoteki.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
+1, ampak v zapečateni kuverti
Ja in? Jo pač odpreš, če te že zanima, kaj je noter. Do tega imaš vso pravico, ker grw za tvoje osebne podatke.
To se je tudi meni zgodilo, me pa zanima kaj se zgodi, če zdravniškega ne narediš iz dejanskih razlogov ali še huje, kaj če se ti v tem mesecu kaj zgodi pa potem zdravniki ugotovijo da ti sploh ne bi smel opravljati tega dela.Citat:
Uporabnik tony pravi:
Še to: razumni delodajalci, ki niso bolj papeški od papeža, pošiljajo zaposlene (tudi pripravnike) na zdravniški kakšen mesec po začetku dela. Ker se morata obe strani počutiti hudičevo butasto, če ena vrže stran $$$, druga pa slab dan časa, na koncu pa ne prideta skupaj s pogodbo in gre delavec drugam...
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Jap, sem ga opravil po zaposlitvi (kak teden ali dva).