Zdravniški pregled za delovno mesto

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Mislm, da jih delajo na podlagi urina, ker sem opazoval potem ostale ljudi in je bila na lončku samo ena nalepka oz drugačna ne vem točno, kot pri meni. Lahko pa, da tudi še krvne delajo.

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.171
1.156
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ne vem kako je pri vas. Pri nas moraš na center za medicino dela priti z kartoteko od osebnega zdravnika.
A ja?
Kartoteke ti osebni zdravnik ne bo dal v roke, kvečjemu fotokopiraš jo lahko.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Že večkrat dobil kartoteko v roke ter jo nesel od osebnega zdravnika do splošne ambulante.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Ko je Zavod za Zaposlovanje pred leti iskal nove vojake med brezposelnimi je bil problem ravno test na prepovedane substance. Ljudi, ki so se vidli v tej zaposlitvi je še nekaj bilo, samo vojska jih ni hotela.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Jaz sem jo tudi moral k osebnemu zdravniku iti iskat osebno, ker jo niso hoteli poslati po pošti. Potem iz medicine dela so jo pa nazaj zdravniku poslali preko pošte. To je zgleda povsod malo drugače, odvisno kolk so leni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ne vem kako je pri vas. Pri nas moraš na center za medicino dela priti z kartoteko od osebnega zdravnika. Če je moraš prinesti le zato, da jo nosiš, potem imaš prav.
Nosiš jo zaradi tega, da mu težje pozabiš ali pa ”pozabiš” povedati za kakšne bolezni, poškodbe, alergije.... Ki bi vplivale na sprejem na delovno mesto in si jih imel v preteklosti . Ne vem pa če MDS vpisuje ugotovitve v kartoteko. Bi moral v svojo pogledat, pa nisem več tako pogosto pri zdravniki da bi videl če je kaj napisal pred 4 leti. Mogoče niti ni zabeležen presledki na MDS.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Nekoč sem jo lahko prenašal, sedaj pa je ne morem več. Gre po pošti. Najbrž se je kdaj kak list ”izgubil” ali pa kar cela kartoteka, ali pa se je kaj ”dopisalo” za preteklost.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
THC test majo vse farmacevtske firme + dokazilo o nekaznovanosti...ne bo junky delal z zdravili
ne-ne-1.gif

Verjamem pa da to prakticira vedno vec drugih firm

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Prejsnjo sredo me poklice agent in mi pove veselo novico, da je sluzba moja. Juhuhuuuuuuuuuuuuu sem rekel in takoj zaplesal bojni sluzbeni ples. Pa prezivim nekako do cetrka, ko me klice agent in me prosi, ce grem na test drog in alkohola. Nic lazjega, sem mu rekel, in v petek odpujsal v center.

Izpolnem in oddam vse obrazce, nakar sem bil kmalu na vrsti. Z eno gospo sem sel kar v WC in se pred njo (no, malcek sem se obrnil na stran) polulal v tisti cudezni testni loncek. Medtem ko sem se pihal za alkohol (ja kateri butelj pa pride cist nazgan na test alkohola), je gospa pokukala v tester in mal zmajala glavo. Rece mi: "Nekaj ni uredu! A res niste jemali kaksnih ubijalcev bolecin?"

V tistem trenutku stopijo vse moje sive celice na eno stran in izvedejo super truper racun. Na oci se mi je izpisal rezultat: MAK. Butelj, zjutraj si si ga dal v zajtrk!. (No, eni pridejo nazgani eni pa zadrogirani (moja malenkost) na test drog in alkohola). Nic, kot kaze sem en hud dzanki.

Vzorec moje dnevne tekocine je prelila v epruvete in jih poslala v nadaljnjo analizo. Ker nic ni zastonj bo morala firma ki me najema placat dodaten racun. Odpeketal sem domov in se ves cas po glavi z kijem tolkel. Le kako si mogel to nardit? Z Romano namrec vsako jutro pomesava zlico semen (mesanica sezamovih, soncnicnih, lanenih in makovih semen) s sadjem in kosmici. Kot zgleda je to vec kot dovolj, da postanes kaznjenc. No, sem se vsaj poistovetil z prvimi Avstralskimi priseljenci
smile-1.gif
.

Popoldan me je se poklical agent, da ne morem iti v sluzbo v ponedeljek, saj ne zaposljujejo zadetkov. Pocakati bomo morali na dodatne preiskave in potem naprej. Da bi opral svoje ime sem predlagal, da opravim nov test na svoje stroske - to je sprejel v torek zjutraj, ko je rekel, da dodatnih testov ne bodo placevali (butli so pa rekli, da so v petek ze naprej poslali vzorce). Svik nazaj v mesto, oddat vzorec in strlet v tiste crtice. Sem se pocutil kot nosecnica, ki caka na rezultat nosecnosti.

Če si dobil boljšo ponudbo, pač pojdi v boljšo službo. Tudi sam sem imel pred leti enako situacijo, naredil zdravniško pri prvem, nato pa šel podpisat pogodbo drugam.

Običajno zdravniške za službo plačuje delodajalec in nikakor zaposleni.

Še to: razumni delodajalci, ki niso bolj papeški od papeža, pošiljajo zaposlene (tudi pripravnike) na zdravniški kakšen mesec po začetku dela. Ker se morata obe strani počutiti hudičevo butasto, če ena vrže stran $$$, druga pa slab dan časa, na koncu pa ne prideta skupaj s pogodbo in gre delavec drugam...
tongue-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
+1, ampak v zapečateni kuverti

Ja in? Jo pač odpreš, če te že zanima, kaj je noter. Do tega imaš vso pravico, ker grw za tvoje osebne podatke.
Ne rabim odpirat zapečatene kuverte, ker vem vse o sebi in kaj je notri v kartoteki.

Menda ne bo zdravnica skrivala pred mano
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tony pravi:

Še to: razumni delodajalci, ki niso bolj papeški od papeža, pošiljajo zaposlene (tudi pripravnike) na zdravniški kakšen mesec po začetku dela. Ker se morata obe strani počutiti hudičevo butasto, če ena vrže stran $$$, druga pa slab dan časa, na koncu pa ne prideta skupaj s pogodbo in gre delavec drugam...
tongue-1.gif
To se je tudi meni zgodilo, me pa zanima kaj se zgodi, če zdravniškega ne narediš iz dejanskih razlogov ali še huje, kaj če se ti v tem mesecu kaj zgodi pa potem zdravniki ugotovijo da ti sploh ne bi smel opravljati tega dela.
To je še en ”dokaz” več da so zdravniški še en birokratski papir ki ga je treba plačati po nepotrebnega. Vsaj za ”pisarniške” poklice.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Delodajalec je "kriv" - običajno ZZZS refunding morebitno izplačano bolniško pri delodajalcu. Pa kot delodajalec lahko samo moliš, da ni kaj hujšega (invalidnost ali smrt), ker odškodnina je še najmanjše zlo, ki doleti firmo in odgovorno osebo.

In čisto lahko se zgodi tudi pri "pisarniških" delih - en padec po stopnicah je dovolj.
crazy1.gif

Se pa strinjam, da bi bilo treba najti način, ki bi zdravniške preglede "debirokratiziral".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
je eni "pisarniški" znanki laptop z robom padel na "odprte" šolnčke, ko ga je hotela dati na neko višjo polico. papa noht....

Saj zdravniški pregled ne potrdi da se ti na šihtu ne more nič zgoditi (padec po stopnicah, pisarniškega molja), samo potrdi da lahko opravljaš predvideno delo.
Če bi v Sloveniji res tako skrbeli za zdravje zaposlenih, potem ne bi imeli toliko poklicnih obolenj (predvsem nepriznanih)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Ali ie se kdo ki ie opravil zdravniskega po tistem ko se je že zaposlil?
Kaksne so sankcije ce ni zdravniskega pred zaposlitvijo. (poleg refundacije morebitne bolniske)

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Jap, sem ga opravil po zaposlitvi (kak teden ali dva).

Tudi jaz, v veliki firmi, ene tri tedne po začetku prve službe.

Menim, da je to edina razumna praksa. Delati zdravniškega pred podpisom pogodbe je naravnost noro.

Sicer pa vse normalne firme to tako delajo.