Zdravniški pregled za delovno mesto

shit

Zelenc'
8. nov 2013
27
0
1
Živjo, zanima me, če je kdo že delal zdravniški pregled za delovno mesto, po tem pa se odločil, da na tem delovnem mestune bo delal? Ali se v tem primeru pregled plača? Problem je še, da pregleda nisem opravil (prisotnost THC) in bi ga moral po enem tednu ponovno opravljati. Med tem sem dobil boljšo ponudbo za delo. Ali naj grem test vseeno še enkrat delat (po vsej vrjetnosti bo tokrat negativen)? Zagotovo pa vem, da se pri tej firmi (gre za večjo firmo) ne bom zaposlil, saj sem zaposlitev dobil že drugje. Ali je bolje, da vse skupaj pustim? Ali je v tem primeru potrebno pregled plačati?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Kaj praviš, a ne bi raje poklical tja, kjer imaš pregled in vprašal

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Kateri delodajalec daje pa test THCja v zdravstveni pregled?!
grims-1.gif

Plačat je potrebno pregled v vsakem primeru, kdo ga bo plačal je pa verjetno jasno (plača ga delodajalec, ampak to je na podlagi pogodbe o delu ki ima tudi varovalke in na koncu če ne vzameš dela ga plačaš kar sam).

Anyway, tudi če zamenjaš delodajalca rabiš zdravstveni pregled in je torej vseeno kdaj ga opraviš. Sicer se pregled dela glede na "sistematizacijo" delovnega mesta, ampak domnevam da ne menjaš službe od pilota na šlosarja, temveč bo šlo kar za enako/podobno zadevo (v tem primeru se ti pregled prizna oz. če bi bilo kaj specifičnega potem je potrebno opraviti samo to dodatno).

shit

Zelenc'
8. nov 2013
27
0
1
Teoretično ga še nisem opravil do konca, takrat sem povedal da sem bil pasivni kadilec in mi v drugo ne bo pokazalo nič. Kaj pa recimo skrajnost, če prižgem namenoma eno in ne opravim? Ima kdorkoli kakšne izkušnje s tem: ne opraviš - plačaš? Ali pa pregled opravim in se potem ne strinjam s pogodbo o zaposlitvi? Ali moram v tem primeru tudi plačati?

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Ti plačaš pregled ne pa potrdila. tudi če ne narediš pregleda plačaš. Amisliš da te dohtar in sestre zastonj tam gledajo?! Kri v laboratorju ti zastonj pomerijo?
rolleyes-1.gif

Glede pasivnega kajenja pa komu drugemu razlagaj!
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ti plačaš pregled ne pa potrdila. tudi če ne narediš pregleda plačaš. Amisliš da te dohtar in sestre zastonj tam gledajo?! Kri v laboratorju ti zastonj pomerijo?
rolleyes-1.gif

Glede pasivnega kajenja pa komu drugemu razlagaj!
grin1.gif
aplauz.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Vsi izvidi ti gredo v osebno kartoteko. Če boš na tem zdravniškem pregledu spoznan za nesposobnega opravljanja poklica potem bo brez kakšne zdravniške komisije skrajno težko doseči, da si pri drugem delodajalcu sposoben za opravljanje podobnih del.

Če si našel novo/boljšo zaposlitev in ti bo sedanji delodajalec hotel naprtiti stroške zdravniškega pregleda, se z novim delodajalcem lepo zmeni, da boš zdravniški pregled plačal sam, on ti pa preko blagajne povrne isti znesek za katerega boš predložil račun. Tako ne boš imel težav ti, nobeden od delodajalcev pa ne bo oškodovan.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
krka? lek? ali kakšn saturnus?

pokliči nesojenega delodajalca pa mu povej kako je na stvari. pač morda ti ne bodo računal pregleda.. .ali pa boš plačal tistih 100€. jebat ga.

upaj pa da ni zadeva v kartoteki... ker lahko imaš dolgotrajne probleme. poznam primer ko je možakar na pregledu se zajebaval da spije litr na dan...

je par let hodil na zdravljenje...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Pri meni je bila situacija naslednja, da sem moral podpisat izjavo, da če bom pozitiven na psihoaktivne substance, da bodo o tem obvestili mojega delodajalca.

Avtorju:
Kaj se toliko sekiraš. Glej da si podpisal kak akt z novim delodajalcem, potem pa pokliči v podjetje, kjer si opravljal zdravniški in lepo povej, da se opravičuješ, ker si dobil boljšo ponudbo.

Če ti bodo rekli F**K U, bodi vesel da nisi šel tja.
Če ti rečejo, Želimo ti obilo uspeha, potem ti je lahko malo žal.

A boš moral plačat zdravniški, je zadnje kar se moraš skirat. Ti raje poskrbi, da boš na testu negativen.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Prejsnjo sredo me poklice agent in mi pove veselo novico, da je sluzba moja. Juhuhuuuuuuuuuuuuu sem rekel in takoj zaplesal bojni sluzbeni ples. Pa prezivim nekako do cetrka, ko me klice agent in me prosi, ce grem na test drog in alkohola. Nic lazjega, sem mu rekel, in v petek odpujsal v center.

Izpolnem in oddam vse obrazce, nakar sem bil kmalu na vrsti. Z eno gospo sem sel kar v WC in se pred njo (no, malcek sem se obrnil na stran) polulal v tisti cudezni testni loncek. Medtem ko sem se pihal za alkohol (ja kateri butelj pa pride cist nazgan na test alkohola), je gospa pokukala v tester in mal zmajala glavo. Rece mi: "Nekaj ni uredu! A res niste jemali kaksnih ubijalcev bolecin?"

V tistem trenutku stopijo vse moje sive celice na eno stran in izvedejo super truper racun. Na oci se mi je izpisal rezultat: MAK. Butelj, zjutraj si si ga dal v zajtrk!. (No, eni pridejo nazgani eni pa zadrogirani (moja malenkost) na test drog in alkohola). Nic, kot kaze sem en hud dzanki.

Vzorec moje dnevne tekocine je prelila v epruvete in jih poslala v nadaljnjo analizo. Ker nic ni zastonj bo morala firma ki me najema placat dodaten racun. Odpeketal sem domov in se ves cas po glavi z kijem tolkel. Le kako si mogel to nardit? Z Romano namrec vsako jutro pomesava zlico semen (mesanica sezamovih, soncnicnih, lanenih in makovih semen) s sadjem in kosmici. Kot zgleda je to vec kot dovolj, da postanes kaznjenc. No, sem se vsaj poistovetil z prvimi Avstralskimi priseljenci
smile-1.gif
.

Popoldan me je se poklical agent, da ne morem iti v sluzbo v ponedeljek, saj ne zaposljujejo zadetkov. Pocakati bomo morali na dodatne preiskave in potem naprej. Da bi opral svoje ime sem predlagal, da opravim nov test na svoje stroske - to je sprejel v torek zjutraj, ko je rekel, da dodatnih testov ne bodo placevali (butli so pa rekli, da so v petek ze naprej poslali vzorce). Svik nazaj v mesto, oddat vzorec in strlet v tiste crtice. Sem se pocutil kot nosecnica, ki caka na rezultat nosecnosti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Vsi izvidi ti gredo v osebno kartoteko. Če boš na tem zdravniškem pregledu spoznan za nesposobnega opravljanja poklica potem bo brez kakšne zdravniške komisije skrajno težko doseči, da si pri drugem delodajalcu sposoben za opravljanje podobnih del.
Yeah, right.
Kar sem imel opravka s slovenskimi zdravniškimi pregledi, noben(!) ni pristal v moji kartoteki. Sicer je to posledica moje malomarnosti, ker za tovrstne stvari moraš poskrbeti sam, kar je tudi v tvojem interesu. Ker pa je bilo vse b.p. so papirji obležali bogsigavedi kje v domačem predalu ali v šrederju. Kvečjemu sem zadevo zasebno dal v vpogled zdravnici, ker naj bi rezultati odstopali od povprečja: v prvem primeru sem bil označen za hipohondra, v drugem se je izkazalo, da izvajalec pregledov nima pojma (od izvajalca najeta upokojena zdravnica, ki ni razumela sodobnih aparatur)

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Ne vem kako je pri vas. Pri nas moraš na center za medicino dela priti z kartoteko od osebnega zdravnika. Če je moraš prinesti le zato, da jo nosiš, potem imaš prav.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Prejsnjo sredo me poklice agent in mi pove veselo novico, da je sluzba moja. Juhuhuuuuuuuuuuuuu sem rekel in takoj zaplesal bojni sluzbeni ples. Pa prezivim nekako do cetrka, ko me klice agent in me prosi, ce grem na test drog in alkohola. Nic lazjega, sem mu rekel, in v petek odpujsal v center.

Izpolnem in oddam vse obrazce, nakar sem bil kmalu na vrsti. Z eno gospo sem sel kar v WC in se pred njo (no, malcek sem se obrnil na stran) polulal v tisti cudezni testni loncek. Medtem ko sem se pihal za alkohol (ja kateri butelj pa pride cist nazgan na test alkohola), je gospa pokukala v tester in mal zmajala glavo. Rece mi: "Nekaj ni uredu! A res niste jemali kaksnih ubijalcev bolecin?"

V tistem trenutku stopijo vse moje sive celice na eno stran in izvedejo super truper racun. Na oci se mi je izpisal rezultat: MAK. Butelj, zjutraj si si ga dal v zajtrk!. (No, eni pridejo nazgani eni pa zadrogirani (moja malenkost) na test drog in alkohola). Nic, kot kaze sem en hud dzanki.

Vzorec moje dnevne tekocine je prelila v epruvete in jih poslala v nadaljnjo analizo. Ker nic ni zastonj bo morala firma ki me najema placat dodaten racun. Odpeketal sem domov in se ves cas po glavi z kijem tolkel. Le kako si mogel to nardit? Z Romano namrec vsako jutro pomesava zlico semen (mesanica sezamovih, soncnicnih, lanenih in makovih semen) s sadjem in kosmici. Kot zgleda je to vec kot dovolj, da postanes kaznjenc. No, sem se vsaj poistovetil z prvimi Avstralskimi priseljenci
smile-1.gif
.

Popoldan me je se poklical agent, da ne morem iti v sluzbo v ponedeljek, saj ne zaposljujejo zadetkov. Pocakati bomo morali na dodatne preiskave in potem naprej. Da bi opral svoje ime sem predlagal, da opravim nov test na svoje stroske - to je sprejel v torek zjutraj, ko je rekel, da dodatnih testov ne bodo placevali (butli so pa rekli, da so v petek ze naprej poslali vzorce). Svik nazaj v mesto, oddat vzorec in strlet v tiste crtice. Sem se pocutil kot nosecnica, ki caka na rezultat nosecnosti.

Za urinske teste velja da so na določene snovi pozitivni čeprav dejansko ne gre za vplive prepovedanih drog. Samo ti urinski testi po mojem mnenju nebi smeli imeti nobene veljave ker niso točni. Lahko seveda na podlagi razultatov opravijo analizo krvi, ampak da ti rečejo v službi "[cenzura] se" ker se tisti lakmusov papir pobarva rdeče je pa bedarija in zrelo za sodišče.

Glede THCja tudi dvomim da bo avtor opravil pregled če je kadil (sploh redni konzument) ker se THC nalaga v telesu in je potrebno par mesecev oz. pri zelo natančnih meritvah celo par let da se čisto prepucaš.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Dajejo delodajalci tudi thc test in morda še kaj. Zakaj to vem? Morda niti ne bi vedel, ampak sodelavec (bivši) je na teh testih padel in tako ni dobil pogodbe
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Mislim lahko dajo, to je njihova stvar. Ampak ne morejo ti na podlagi urinskega papirčka rečt da si drogeraš. Enostavno pogledaš na net specifikacijo od proizvajajalca teh papirčkov in poiščeš razdelek "false positive substances" potem pa to predložiš delodajalcu.

Druga stvar so krvne analize, te so delane v pooblaščenih laboratorijih po zakonsko urjejeni metodologiji .. ampak tudi koštajo malce več (beri: preveč za povprečnega delodajalca).