Zdaj je že Mariborčan?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Konec koncev je stavek "Ich bin ein Berliner" sinonim za svobodnega človeka, največ, kar naj bi človek bil danes..

Sem bil v Berlinu, ko je še stal berlinski zid in nekak mi to ne gre skupaj s svobodo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.462
586
113
Kaj ponemi un prekrižan J in F.K.?? Franc Kangler??

Sicer ne vem, kako so oni hotli s tem dokazati/pokazati. Ampak men se zdi vse skupaj mal pravokacija.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Poceni se promovirajo tile Mariborčani na račun Jankovičeve slave, kaj pa drugega.

Raje naj ukrotijo svojo rajo, da ne bo ob vsakem brcanju nogometne žoge razsula stadion, pa bodo več naredili.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Nisem Mariborčan, sem pa iz kraja, ki je par km oddaljen od MB pa me prav nič ne moti njegova majica. Meni je on car, da si jo je oblekel. In car bo tudi kak mariborski politik, ki bo kaj podobnega naredil v LJ. Na jetra pa mi grejo kvazi politiki, ki podpihujejo to nestrpnost med LJ in MB. Npr. Jerovšek na seji odbora za notranje zadeve. Tisti mariborčani, ki pa se tak hudo počutijo prizadete zaradi te majice pa naj pomislijo, da se pol mariborskih intelektualcev vsak dan vozi v LJ na delo.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
mariborskih intelektualcev
A to sploh obstaja?
evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Vse štajerske emigrante zamenjamo za še enega Zokija. Bi šlo?
Izbrali bi manjše zlo.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ali je napisano L'ubl'ana - se pravi z apostrofi, ali z majhnimi dvignjenimi črkami "j". Ker če so to črke "j" - ali lahko v kratkem pričakujemo obogatitev naše abecede s črkama "lj" in "nj".

Sicer pa dober slogan, samo malo ga na koncu manjka

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Nigel, naj te ne bo strah pred temi barbarskimi črkami, temu se reče umetniška svoboda v tipografiji. Ne boli, res ne. Ljubljana ima in bo imela dve črki na registrski tablici.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Jankoviæ meni, da se Mariborčanom nima za kaj opravičevati

Potem ko je mariborski mestni svet v sredo pozval Zorana Jankoviæa, naj se uradno opraviči, ker je na nedavni nogometni tekmi v Mariboru nosil majico z napisom "Ich bin ein Mariborčan", so v kabinetu ljubljanskega župana danes pojasnili, da so omenjeno majico županu podarili mariborski poslanci Pozitivne Slovenije.

"Župan Mestne občine Ljubljana in predsednik stranke Pozitivna Slovenija jo je iz spoštovanja do njih in do vseh Mariborčanov, ki jih ti poslanci v državnem zboru predstavljajo, tudi oblekel. Nenazadnje je v svoji mladosti leto dni v Mariboru tudi bival," so zapisali v odzivu v Ljubljani.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Nisem Mariborčan, sem pa iz kraja, ki je par km oddaljen od MB pa me prav nič ne moti njegova majica. Meni je on car, da si jo je oblekel. In car bo tudi kak mariborski politik, ki bo kaj podobnega naredil v LJ. Na jetra pa mi grejo kvazi politiki, ki podpihujejo to nestrpnost med LJ in MB. Npr. Jerovšek na seji odbora za notranje zadeve. Tisti mariborčani, ki pa se tak hudo počutijo prizadete zaradi te majice pa naj pomislijo, da se pol mariborskih intelektualcev vsak dan vozi v LJ na delo.
Evo, sem rekel, da obstajajo normalni Štajerci. V bistvu jih poznam zelo veliko. Opažam pa, da so tisti najhujši cepci zbrani v Mb ali v okoliških hribih. Med njih prištevam uporabnike kot so Rekreativni kolesar (ok, vem da je iz Prlekije), Hepan, jurga,...
Nekaj lokalpatriotizma je vselej dobrodošlo, da pa te sovraštvo do vsega, kar je zahodno od Trojan, tako obremenjuje, je pa malo bedno.

p.s.: A ni Jankoviæ dobil kar precej glasov na Štajerskem koncu?