ZDA - Venezuela

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.443
8.316
113
Mogoče. Samo cilji amerike in rusije so različni. Dvomim da amerika hoče venezuelo priključiti ozemeljsko, tako kot hoče rusija ukrajino.

Rusom je posebna vojaška operacija spodletela, to je razlika. Putin je hotel imeti svojo nastavljeno lutko, ko je ugotovil da se država ozira proti zahodu. Kako se pa ne bi, ce ji aneksiraš del ozemlja in se greš proxy vojno z "vojaško usposobljenimi pripadniki manjšine".

Andy&co lahko blodijo kar koli o 17.000 pobitih "civilistih" in ukro-naciji.

Kot mi je po revoluciji razlagal kolega iz Venezuele, so se stvari hitro začele spreminjati. Od ukinitve Visa kartice do zasegov legalnega orožja civilistom, pomanjkanja dobrin v trgovinah... Nekega dne pa se mi ni vec javil. Tako da močno dvomim, da se bo kdorkoli boril proti Američanov, razen prorežimskih komi-nacijev.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.266
2.034
113
Notranjska
Venezuela že samo 20 let nazaj bila precej normalna in prosperitetna država.
Potem se je pa Chavezu začelo trgati v glavi. Tole kar je stanje danes, je pa nevzdržno za njihove državljane in za celotno okolico.
Reagan bi ga "čopnil" davno prej.
Samo vprašanje kaj zdaj pride, če imajo Američani kakšen načrt je v redu, če pa zavlada vojaška hunta je pa mogoče še slabše. Madura so lahko odstranili dogovorno, mafija je rak, vojaška operacija jo ne odstrani.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.751
7.867
113
Posledic Madurove vladavine imajo pol organ tudi okoliške države, Columbia, Panama itd... tok migrantov
in kriminala ki je prišel z njimi je poslabšal situacijo v teh državah...
Vse to je res. Ampak, to ni opravičilo za napad tuje države. Sploh ne ZDA, ki je njim edini cilj nafta. Boli njih patak za diktaturo v državi. Pravtako so droge le prikladen izgovor za vso naftno ozadje.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.266
2.034
113
Notranjska
Vse to je res. Ampak, to ni opravičilo za napad tuje države. Sploh ne ZDA, ki je njim edini cilj nafta. Boli njih patak za diktaturo v državi. Pravtako so droge le prikladen izgovor za vso naftno ozadje.
Ampak vprašaj se zakaj ravno sedaj?
Mogoče je Maduro preveč sodeloval z Iranci, Rusi in Kitajci?
Namig. Sedaj bi bilo dobro spremljati Kubo.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.676
8.215
113
Maduro se je včeraj javil iz avta in omenil možnost, da ameriška podjetja (Chevron) spet pričnejo izkoriščati njihovo nafto.

Potem se je srečal s kitajskim odposlancem.

Venezuelci po svetu proslavljajo odhod diktatorja.

Podpredsednica ne ve, kje je Maduro.

Notranji minister poziva državljane, naj ostanejo mirni.

Caracas v živo

https://www.youtube.com/watch?v=x3maXxFei68

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.562
5.486
113
Če bi gledal zgornje yt videe bi ugotovil da so bili v preteklosti mnogi USoA državljani nacionalizirani v Venezueli.....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.751
7.867
113
To bomo rekli če bodo američani klali in posiljevali po venezueli...zenkrat so samo odvzeli modela iz enačbe in če bodo ljudje pri pametni, se bodo začeli pobirat. Kakorkoli, slabše jim ne bo.
Ma jaz sem še vedno mnenja, da vsaka država je suverena tvorba. Če le ta ne ogroža sosednjih ali drugih držav, nihče nima pravice posegat v njo.
Bodo pa res malo bolj izkusili zahodnjaški svet, v dobrem in slabem.

B81

22. jul 2007
39.637
12.299
113
Ma jaz sem še vedno mnenja, da vsaka država je suverena tvorba. Če le ta ne ogroža sosednjih ali drugih držav, nihče nima pravice posegat v njo.
Bodo pa res malo bolj izkusili zahodnjaški svet, v dobrem in slabem.
se strinjam, zato pa sem na nikogaršnji strani.

Vseeno pa je maduro kot en ceausescu in bedak bi se lahko zmenil za biznis, IMO pa so ga ostali komunisti držali nazaj.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.443
8.316
113
1767450138987.png

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.816
6.500
113
Venezuela se je spremenila v mafijsko leglo.
Kaj njihova mafija počne, ne samo v ZDA, ampak v okolici, npr. Kolumbiji, je nezaslišano.
Escobar je bil angelček proti tem.
Malo si zamešal z Mehiko, kjer so mamilarski karteli dejansko svoja država v državi.

Ker če se lahko kaj naučimo iz primera, je sedaj odprta pot lovljenja/izvensodnega ubijanja Američanov po vsem svetu (in/ali drugih zahodnih voditeljev, ki so nam zoprno/konkurenca/whatever).

Btw
smo že uradno uvedli sankcije proti ZDA? Suverena država pa to? Ozemeljska nedotakljivost? Ugrabitve tujih državnikov? Tanja, Robi, NPM? Je kaj? Bo kaj ?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.816
6.500
113
Ko sem bil v USoA je Uber vozil Venzuelec, pa smo malo poklepetali. USoA obljubljena dežela svobode, kjer lahko vsak, ki je pripravljen delat uspe, Venezuela propadla diktatura, kjer uspevajo člani diktature, narod pa trpi - kratek povzetek njegovih besed.
A zato ima toliko ljudi v ZDA 2 službi ? Da lahko sploh preživijo in ne zato, ker imajo vilo na Beverly Hillsu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen