Zbiranje podpisov za referendum

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No danes so pobirali podpise za referendumn proti družinskem zakoniku. Naj takoj povem, da me to niti ne zanima in se morebitnega referenduma niti nebom udeležil.

Kar me je zmotilo je to na kakšen način in pa seveda kdo je danes pobiral podpise.

"zbiralci" podpisov so bili očitno nizko izobraženi (vsaj glede na govorjenje in pa besedni zaklad), postavili so se pred vhod bolnice in zdravstvenega doma (ja točno pred vhod) in tako onemogočali vstop starejšim občanom, ki so potrebovali zdravniško pomoč ali kaj podobnega. Tako so jih pregovarjali, češ kaj je z njimi ali so normalni da nebodo podpisali in podobno, tako da so stare mamce samo podpisale in dale osebni dokument, oni so ga šli pa na upravno enoto "poštempljati". Seveda so to počeli ker je bil vsak drugi podpisnik na berglah in se mu ni ljubilo hoditi še do upravne enote.

Uglavnem poden od podna, res podlo izsiljevanje podpisov od starejših občanov. Naj povem da je bilo po moji oceni najmanj 95% podpisnikov starejših kot 70 let. Seveda pa tem "zbiralcem" (sami se imenujejo prostovoljci, ki se borijo za svojo družino WTF?!) nemoreš nič oziroma jih premakniti, ker jim je župan dovolil da tam na vhodu izsiljujejo......

Skratka sramota kakorkoli.

LP

PS: sem se moral malo olajšati ker sem to svinjarijo moral 13 ur gledat dons..........

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.094
6.285
113
blizu močvirne prestolnice
Zopet laž. Sam nisem podpisal toda vem da je treba podpisati vpričo uradnika na UE, drugače ne velja podpis, pa seveda osebni dokument moraš imeti pri sebi! Da pa ne bo zopet samo napad na RKC tudi muslimanski predstavniki pri nas ,močno podpirajo referendum!
Stein, Družinski referendum!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
No, meni se marsikdaj zgodi, da mi kdo z neko idejo zapira dohod nekam, pa to običajno ne pišem na forum. Ti si vsaj dobil plačano zato, da si jih 13 ur gledal. Seveda teh svojih sodržavljanov ne prenašaš in bi jim verjetno najraje spustil kako bombo. Če so bili v zasebni bolnišnici, bi jih, če bi bil jaz lastnik, dal odstraniti. Za javno pa so tudi oni odvajali davke.
Kot 8888 tudi mene čudi, da bi veljal obrazec brez osebne overovitve podpisa.
Problem starejših nad 70 let in "volilna" pravica: zagovarjam, da ima vsak državljan volilno pravico. Za otroke naj njihov glas oddajo starši ali zakoniti skrbniki. Tako ne bomo "ujetniki" postaranega prebivalstva.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.645
4.023
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kot 8888 tudi mene čudi, da bi veljal obrazec brez osebne overovitve podpisa.
Saj ne velja, pobudniki in organizatorji imajo lepo napisano kaj velja:

1. Osebno na Upravni enoti oz. krajevnem uradu - Podpis lahko oddamo na kateri koli upravni enoti ali krajevnem uradu ne glede na kraj bivanja!
2. Po internetu z bančnim certifikatom
3. V primeru starosti oz. bolezni na domu pred predstavnikom krajevne upravne enote
4. V bolnišnicah, domovih starejših občanov in zavodih preko pooblaščene osebe
5. Na slovenskih ambasadah v primeru bivanja v tujini

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Problem starejših nad 70 let in "volilna" pravica: zagovarjam, da ima vsak državljan volilno pravico. Za otroke naj njihov glas oddajo starši ali zakoniti skrbniki. Tako ne bomo "ujetniki" postaranega prebivalstva.

in taki kot si ti cvilijo o demokraciji in pravicah na vsakem koraku
aplauz.gif

1. stavek: kak problem? od kje sploh tak ego, da se čutiš sodit o tem: zagovarjat ali ne zagovarjat človekove pravice? in ker ti to, kljub temu da "zagovarjaš" gre v nos pa dajmo še otroke namočit in volit namesto njih?? wtf? kot, da vam ni dovolj, da jih ob rojstvu odvlečete krstit? že pri vseh te pravicah, ki jih imate bi bilo prav, da bi se vsaj tu in tam vprašali tudi kakšne so vaše dolžnosti in ravnali v skladu s tem..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako pa je besedilo referendumskega vprašanja?

Besedila ne vem, gre pa se še vedno za to, da otrok potrebuje očeta in mater. Samo ne vem kaj bodo potem naredili pobudniki s vsemi številnimi ločenimi starši, kjer (večinoma oče) sploh ne pride blizu. Jih bodo prisilili da živijo skupaj? Da si mati najde novega partnerja?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako pa je besedilo referendumskega vprašanja?

Besedila ne vem, gre pa se še vedno za to, da otrok potrebuje očeta in mater. Samo ne vem kaj bodo potem naredili pobudniki s vsemi številnimi ločenimi starši, kjer (večinoma oče) sploh ne pride blizu. Jih bodo prisilili da živijo skupaj? Da si mati najde novega partnerja?

Ampak še vedno je oče oče! Pa ti toči nafto v bencinarja, ne gre!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Seveda lahko točiš nafto v bencinarja, no, razen če je rezervoar poln.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
V glavnem se ti podpisniki borijo za "družine čiste bele rase", nič drugega. DZ pa po novem dovoljuje tudi družine črnih ras in mešanih družin. To pa ni v skladu z bogom. V glavnem nič nestrpnega.

Možno da se datumi ravno ne ujemajo, ampak čez par sto let bodo rasiste in homofobe itak dali v skupen zgodovinski predal.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Tole zbiranje podpisov je rahlo brez veze. Itak bo ustavno sodišče, ki je podružnica SD in LDS prepovedalo referendum.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Upam, da bo res tako... Ne vem, kje na svetu se o osnovnih človekovih pravicah odloča na referendumu?? Ker sta si to pač izmislila Ljudmila in Primc, je pa treba imet referendum... Še Dolfa ni bil tak ekstremist.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.527
5.696
113
Pa dejmo pol še hribovce zajet v zakon pa bomo mel mešane zakone z kravicami...ovčkami...kozicami
bonk.gif

Pejmo se igrat liberalčke...da se bomo lahko pred drugimi lahko pohvall kol smo "napredni"

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
in taki kot si ti cvilijo o demokraciji in pravicah na vsakem koraku
aplauz.gif
Kaj si hotela povedati? Upoštevanje kakih pravopisnih pravil ne bi škodilo, da bi bil tvoj zapis bolj berljiv.
Dejstvo je, da ostarelo prebivalstvo na volitvah odloča o državi od katere potrebuje le še pokojnine, zastonj zdravstveni sistem in neobdavčeno lastnino. Ostarelega prebivalstva ne zanimajo ne nove ceste, ne neki razvojni programi, ne razvoj šolskega sistema, ne vrtci, ker tega ne rabi. Iz pisanja doktorz je sklepati, da s tem delom prebivalstva lažje manipulirati.
Starši, ki denimo rabijo vrtce, niso v volilnem telesu noben resen faktor. Ali drug argument: čeprav bo generacija letos rojenih po 1994 še desetletja dolgo preko proračuna plačevala za drugi tir do Kopra ali TEŠ-6, nima nobene pravice, da bi na te odločitve vsaj preko staršev vplivala. Bodo pa lahko vplivali 90 let stari ljudje. Meni se zdi to krivica. Tak volilni sistem nas bo čedalje bolj vodil v preteklost, ker starejših bo čedalje več. Tudi jaz bom kmalu v tej rubriki. Kakor koli gledaš, vsaka starostna skupina zagovarja svoje interese in to se ne more spremeniti. Lahko pa damo večjo veljavo mlajši skupinam.
Vse skupaj je sicer v zvezi s temo malo off, ampak ta zakon se meni ne zdi eden od pomembnejših... Obstajata pač dve nasprotni mišljenji v volilnem telesu, ki ga je povsem namerno vzpodbudila vladajoča politika, da se gremo malo ideološkega boja in potem se pač naj izmeri stanje.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa dejmo pol še hribovce zajet v zakon pa bomo mel mešane zakone z kravicami...ovčkami...kozicami
bonk.gif

Pejmo se igrat liberalčke...da se bomo lahko pred drugimi lahko pohvall kol smo "napredni"
A ti misliš, da se hribovci žgejo s kravicami in ovcami?
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kaj majo pa hribovce veze z živalmi? Če se ne motim je najbolj znan tak primerek iz samega centra Lj.
grims-1.gif

Od kje vam pri DZ vedno asociacije s pedofili, zoofili, nekrofili, ...? Neuresničene fantazije?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Jst sem za to da lezbijke in peedri dobije vse pravice..ostali naj pa pocrkamo..živela virtualna svododa in živeli virtualno spočeti otroci..

živeli!!!!

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Govoriš, kot da bi vse doslej zgrajeno padlo z neba.
crazy1.gif

Tudi to je moral eden plačat in naredit - in to so bili tisti, ki so bili takrat mladi in aktivni, danes so pa stari.
Jaz sem bolj za prepoved, da mladi na volitvah/referendumih odločajo tudi v imenu starejših: ni malo primerov, ko tamladi pridejo glasovat zase in še za staro mamo, sploh v ruralnem okolju je to stalna praksa. Otroci nimajo kaj odločat na volitvah, niti nihče v njihovem imenu. Bolje bi bilo, da bi volilno pravico talali na osnovi IQ: če nimaš sto pik, nimaš pravice odločat o pomembnih vprašanjih, ker si prebutast, da bi jih razumel in se na podlagi razmisleka potem odločil za neko varianto. Dandanes večina itak odloča tako, kot rečejo vodje in mnenjski voditelji struje, kateri vol, ki voli, pripada.