Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kar je gre men skoz je da mislis da imas za 3 eur na mesc zavarovano nepremicnino za 130.000. Pa da pol se pravis da je to ok
A kdo kaj ve, a je Matej vredu?
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kar je gre men skoz je da mislis da imas za 3 eur na mesc zavarovano nepremicnino za 130.000. Pa da pol se pravis da je to ok
Kako dobr imas zavarovano ugotovis sele ob skodnem dogodku..Če ga sploh uveljavljas.Citat:
Uporabnik retro pravi:
Sam imam zavarovano hišo in vse ostalo pri zavarovalnici Tr..... in to na novo vrednost!! hiša je stara preko 5o let vendar je v odličnem stanju in tudi pred leti obnovljena, hišo imamo pri tej zavarovalnici zavarovano že preko 40 let, kaj hočem povedati, zavarovanje je sklenjeno z vsem kar je ta trenutek potrebno če se kaj na hiši pripeti in z nekaj popusta je zvarovanje 140 eur letno, ampak kakor pravim na novo vrednost, in to me dejansko pomirja saj vem da je tako edino pravilno in tudi željeno, kaj mi pomeni zavarovati nekaj za 40 eur in pri tem ne vem kje sem oz. kaj sem zavaroval.Hiša mi je davčno ocenjena na 85 tisoč eur in sedaj si izračunaj če je vredno hišo dobro zavarovati!!
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Kasko kritja, OF in izguba bonusa pri TR, GE, ZM in GR še zdaleč niso enaka. Pri GR je najmanj ugodno za zavarovanca. Očitno primerjaš le zavarovano premijo, ne pa splošnih pogojev.
Da ne boš pol javskal, če boš izgubil bonus pri zlonamernem dejanju tretjih oseb.
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Zakaj pa ne? Stara mestna jedra, so stara 400 let, pa imajo 20 let staro streho, 20 let stare pode, 20 let stare inštalacije, 20 let staro stavbno pohištvo, in zakaj takega objekta ne bi sprejeli v kritje na novo vrednost.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
zavarovalnice zavarujejo 100 let stare hiše na novo vrednost?
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kaj je potem narobe pri mojem zavarovanju v paketu B? da pravite da sem preplačal?Eno ali dvo stanovanjska hiša -
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Ajoj...
Nepremicnina recimo brez opreme), pa dajmo da je gradbena vrednost 100.000 eur se lahko zavaruje za razlicne rizike...
- npr samo za pozar in ujme pride premija cca med 40 in 60 eur letno
- lahko pa vzames kaj vec kritij in bo premija narasla do nekje 200 za zavarovanje take nepremicnine
Kaj pisete da ni mozno...
Druga stvar pa je, da je zavarovanje na novo vrednost. Tukaj se ne gleda samo starosti objekta ampak njegovo stanje. Lahko imas 200 let staro bajto, lepo renovirano in v primeru, da cela pogori, bos dobil evre za postavitev nove.
Lahko imas razjahano 30 let staro podrtijo in izplacana bo dejanska in ne nova vrednost.
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Narobe je to, da bi pri tujih zavarovalnicah placal nekaj deset eur manj za opazno vec kritja (da izliv in stekla niso limitirana na smesne zneske) ampak so na polno ZV